Κίνα: Αποτελεσματικά αντισώματα κατά του κορονοϊού απομόνωσαν επιστήμονες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι απομόνωσαν ορισμένα αντισώματα, τα οποία είναι «υπερβολικά αποτελεσματικά» στο να μπλοκάρουν τον νέο κορονοϊό, ώστε να μη διεισδύει στα κύτταρα και να μολύνει τους ανθρώπους. Η ανακάλυψη μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία ή πρόληψη της νόσου Covid-19 μέσω της δημιουργίας ενός νέου φαρμάκου.

Ερευνητές του διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου Τσινγκχούα του Πεκίνου, με επικεφαλής τον δρα Ζανγκ Λιντσί, εκτίμησαν ότι ένα φάρμακο με βάση αυτά τα αντισώματα θα ήταν πιο αποτελεσματικό σε σχέση με άλλες υπό δοκιμή θεραπείες όπως η χρήση πλάσματος, που περιέχει επίσης αντισώματα ασθενών οι οποίοι ανάρρωσαν, αλλά έχει περιορισμούς ανάλογα με την ομάδα αίματος.

Από τον Ιανουάριο, η συγκεκριμένη κινεζική επιστημονική ομάδα, σε συνεργασία με γιατρούς στο 3ο Λαϊκό Νοσοκομείο της Σεντσέν, άρχισαν να αναλύουν αντισώματα από αίμα ασθενών που είχαν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19. Έτσι, είχαν απομονώσει 206 μονοκλωνικά αντισώματα που είχαν μεγάλη ικανότητα να προσδένονται στις πρωτείνες του ιού.

Το επόμενο βήμα ήταν να ελέγξουν κατά πόσο αυτά τα αντισώματα όντως εμποδίζουν τον ιό να «τρυπώνει» στα ανθρώπινα κύτταρα, κάτι που τώρα επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Ρόιτερς. Βρέθηκαν τέσσερα αντισώματα που μπλοκάρουν τη λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 και, από αυτά, τα δύο είναι «υπερβολικά καλά», σύμφωνα με τον δρα Ζανγκ.

Οι ερευνητές εξετάζουν, πλέον, την πιθανότητα να συνδυάσουν τα πιο αποτελεσματικά αντισώματα, ώστε ένα νέο φάρμακο να είναι πιο αποτελεσματικό σε περίπτωση μετάλλαξης του ιού. Αν όλα πάνε καλά, κάποια στιγμή θα αρχίσουν οι δοκιμές -σε ζώα και τελικά σε ανθρώπους- ενός νέου αντιικού φαρμάκου με βάση αυτά τα αντισώματα.

Ήδη, οι ερευνητές έχουν συμμαχήσει με την κινεζο-αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Brii Biosciences για την ανάπτυξη μίας νέας θεραπείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα