Ιράν-ΗΠΑ: Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποιεί με πλήγματα κατά αμερικανικών στόχων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Άνδρες των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) προσεύχονται στο τζαμί Χομεϊνί, στην Τεχεράνη (φωτ. αρχείου: EPA / ABEDIN TAHERKENAREH)

Προειδοποίηση για αυστηρή τιμωρία των Αμερικανών οπουδήποτε βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, απηύθυνε σήμερα ο διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν, στρατηγός Γολάμ Αλί Αμπουχαμζέχ. Ο Ιρανός στρατηγός μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιθέσεων κατά πλοίων στον Περσικό Κόλπο, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχες.

Το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να εκδικηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, είπε ο Αμπουχαμζέχ.

«Τα Στενά του Χορμούζ είναι σημείο ζωτικής σημασίας για την Δύση και διαπλέονται από μεγάλο αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων… ζωτικής σημασίας αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν ταυτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό… περί τους 35 αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή μέχρι το Τελ Αβίβ βρίσκονται στην ακτίνα δράσης μας», προειδοποίησε.

Στον Λίβανο, ο Μοχάμεντ Ράαντ, στέλεχος της τοπικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι η απάντηση του φιλοϊρανικού «άξονα αντίστασης» στον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί θα είναι αποφασιστική, μετέδωσε το δίκτυο al-Mayadeen TV. Ο Μοχάμεντ Ράαντ αναφερόταν στις υπό ιρανική στήριξη ένοπλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή, από τον Λίβανο μέχρι την Υεμένη, οι οποίες ενίσχυσαν τον ρόλο του Ιράν ως περιφερειακής δύναμης τα τελευταία χρόνια. Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «διέπραξαν σφάλμα» βάζοντας στο στόχαστρο τον Σουλεϊμανί και ότι θα το αντιληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Pontos-news.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα