«Ιπτάμενο αυτοκίνητο» έτοιμο για την αγορά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

REUTERS

worker1-thumb-large

Υστερα από δεκαπέντε χρόνια ερευνών, ισραηλινή εταιρεία αισιοδοξεί ότι το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» που κατασκεύασε θα κατακτήσει τους δρόμους ή μάλλον και τους αιθέρες. Ο «Κορμοράνος», που υποτίθεται ότι είναι ιπτάμενο αυτοκίνητο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μικρό τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος, έχει ικανότητα μεταφοράς 500 κιλών και ανάπτυξη ταχύτητας που φθάνει τα 185 χλμ./ώρα. Μάλιστα, ήδη πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση πάνω από ξηρά τον περασμένο Νοέμβριο. Η συνολική τιμή του, βέβαια, είναι αρκετά υψηλή, καθώς θα αγγίξει τα 14 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία που σχεδίασε και ανέπτυξε τον «Κορμοράνο», η Urban Aeronautics, πιστεύει ότι αυτό το μικρό αεροσκάφος, το οποίο χρησιμοποιεί εσωτερικούς ρότορες σαν ελικόπτερο, είναι το ιδανικό μέσο για να μεταφέρει άτομα που βρίσκονται υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά και να επιτρέπει ασφαλή πρόσβαση στις στρατιωτικές δυνάμεις. «Σκεφτείτε μια βρόμικη βόμβα σε μια πόλη ή κάποια επίθεση με χημικά. Αυτό το όχημα μπορεί να φθάσει με τηλεχειρισμό στο κέντρο και να κάνει όσα πρέπει να γίνουν», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της εταιρίας Ράφι Γιόλελι.

Ο «Κορμοράνος» έχει το μέγεθος ενός οικογενειακού αυτοκινήτου και προηγουμένως ήταν γνωστός ως το «Ημίονος των αιθέρων». Ακόμη και τώρα μένουν πολλά να γίνουν, αφού θα πρέπει να εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και να επιλύσει προβλήματα τα οποία έγιναν αντιληπτά κατά την τελευταία δοκιμή, όπως είναι οι δυσκολίες στη μετάδοση των δεδομένων από τους αισθητήρες του.

¨Καθημερινή”

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα