Θετικό κλίμα στις σχέσεις με την Πρίστινα διαπιστώνει ο Αλ. Βούτσιτς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, 14:21:18


του Νίκου Πέλπα

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου που είναι απόρροια των συναντήσεων που είχε στο  Μόναχο, στο περιθώριο της 56ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια.
Ο πρόεδρος της Σερβίας συναντήθηκε χθες με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα Φίλιπ Ρίκερ ενώ είχε συνομιλίες και με τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Βερολίνο και ειδικό απεσταλμένο του Ντόναλντ Τράμπ στον διάλογο για το Κόσοβο Ρίτσαρντ Γκρένελ. Κατά τις συναντήσεις αυτές εκφράστηκε η ανάγκη να αρθούν οι δασμοί για τα προϊόντα από την Σερβία, ύψους 100%, που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση του Κοσόβου και να ξαναρχίσει ο διάλογος Βελιγραδίου -Πρίστινας για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων. Με πρωτοβουλία του πρεσβευτή Ρίτσαρντ Γκρένελ, η Σερβία και το Κόσοβο υπέγραψαν στο Μόναχο δήλωση πρόθεσης συνεργασίας για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει το Βελιγράδι με την Πρίστινα, όπως επίσης και την κατασκευή αυτοκινητόδρομου από την κεντρική Σερβία προς το Κόσοβο. Με πρωτοβουλία των ΗΠΑ είχε υπογραφεί στις 20 Ιανουαρίου και η συμφωνία για την αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας που είχε διακοπεί το 1999.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε δηλώσεις του από το Μόναχο, ευχαρίστησε  ιδιαίτερα το πρόεδρο τον ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον εποικοδομητικό του ρόλο. «Είμαι ευτυχισμένος για την πρόοδο στις σχέσεις με την Πρίστινα όσον αφορά την αποκατάσταση λειτουργίας των συγκοινωνιών που  επιτρέπουν την ελεύθερη ροή κεφαλαίων, ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών και ευχαριστώ για τη βοήθειά του τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε από το Μόναχο ο Βούτσιτς.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα