Η Ρωσία πρότεινε στην Ελλάδα συμπαραγωγή Καλάσνικοφ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τη συμπαραγωγή όπλων Καλάσνικοφ στη χώρα μας πρότεινε η Μόσχα στην Αθήνα, της οποίας την απάντηση ακόμη αναμένει η πρώτη.
Καλάσνικοφ σε συνεργασία με την Ελλάδα επιθυμεί να φτιάξει η Ρωσία.
Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής – Τεχνικής Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, η Μόσχα έχει ήδη κάνει τη σχετική πρόταση στην Αθήνα και αναμένει την απάντησή της.
«Πριν από μερικά χρόνια δουλέψαμε, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς, για την οργάνωση της κοινής παραγωγής τουφεκιών Καλάσνικοφ στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Έχουμε κάνει σχετικές προσφορές στην ελληνική πλευρά. Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό (από την Ελλάδα), δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τόνισε δε ότι η Μόσχα περιμένει την Αθήνα να πάρει μια απόφαση.
Η Ρωσία είναι έτοιμη για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών S-300
Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι έτοιμη να εκσυγχρονίσει τα πυραυλικά συστήματα S-300 που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και το έχει επανειλημμένα εκφράσει στην Αθήνα, δήλωσε επίσης ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, σε συνέντευξή του στο Sputnik.
«Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα προσφέρει στην ελληνική πλευρά να οργανώσει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κινηθεί πιο κοντά σε αυτό, πιστεύω, μεταξύ άλλων, λόγω του γενικού κλίματος των κυρώσεων και της πολιτικής της ΕΕ και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία. Εάν αλλάξει η θέση των εταίρων μας από την Αθήνα, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να μελετάμε το θέμα», δήλωσε ο Σουγκάγιεφ.
Ο διευθυντής της ρωσικής Υπηρεσίας Στρατιωτικής – Τεχνικής Συνεργασίας (FSMTC) πρόσθεσε οι S-300 είχαν παραδοθεί πριν από πολύ καιρό στην Ελλάδα και είναι λειτουργικοί επί του παρόντος.
«Σήμερα συζητάμε για τη διατήρηση της σωστής κατάστασής τους, κατά την οποία μπορούν να εκτελέσουν τις λειτουργίες αεράμυνας. Η σύμβαση για υποστήριξη μετά την πώληση είναι ενεργή. Η διάρκεια ζωής του πυραύλου έχει παραταθεί», διευκρίνισε ο Σουγκάγιεφ.
Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και θεωρεί υποσχόμενη τη διμερή αμυντική συνεργασία, τόνισε ο επικεφαλής της FSMTC.
Ικανοποιημένη η ρωσική πλευρά από την 15η ρωσο-ελληνική επιτροπή για τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία
Ικανοποιημένη είναι η ρωσική πλευρά από τα αποτελέσματα της 15ης της ρωσο-ελληνικής διακυβερνητικής επιτροπής για τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε επίσης ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.
Η ελληνική πλευρά στη συνάντηση δήλωσε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα συνεργασίας.
«Δεν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μας», δήλωσε ο Έλληνας συμπρόεδρος της Επιτροπής, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιναύαρχος εν αποστρατεία Κυριάκος Κυριακίδης.
«Αυτή είναι η έβδομη συνάντηση, στην οποία συμπροεδρεύει ο κ. Κυριακίδης. Ελπίζω ότι θα συνεχίσει να παραμένει στη θέση αυτή. Πρόκειται για έναν πολύ άνετο εταίρο, αισθανόμαστε μια φιλική στάση», σημείωσε ο Σουγκάγιεφ. «Και σε γενικές γραμμές, μπορώ να πω ότι ολόκληρη η ομάδα του είναι θετικά διατεθειμένη, παρά το γεγονός ότι δεν ζούμε σε εύκολους καιρούς, έχουμε πολλές εξωτερικές συνθήκες που φυσικά δεν μας επιτρέπουν να συνεργαστούμε πλήρως».
Για την πώληση των S-400 στην Τουρκία: «Είναι σύστημα αεράμυνας και όχι επίθεσης»
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις ανησυχίες της Ελλάδας για την πώληση των S-400 στην Τουρκία, ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ τόνισε ότι πρόκειται για αμυντικό και όχι επιθετικό σύστημα.
«Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400 είναι ένα σύστημα αεράμυνας και όχι επίθεσης. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο σύστημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει έδαφος, αέρα πάνω από όλα, από παραβιάσεις διαφόρων μέσων αεροδιαστημικής επίθεσης. Και από αυτή την άποψη, οι παραδόσεις του στην Τουρκία δεν θέτουν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Επομένως, οι φόβοι είναι απολύτως περιττοί», εξήγησε ο Σουγκάγιεφ.
ΠΗΓΗ: sputniknews.gr
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/09/s-300.html#more
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα