Η Ελληνική αντικαρκινική υπερτροφή που έχει περισσότερο ασβέστιο από το γάλα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Χαρούπια: Αυτό το αγαθό, το οποίο προέρχεται από την Ελλάδα, θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι ξέρατε για την διατροφή σας. Όλοι έχουμε ακούσει για τροφές που μειώνουν την χοληστερίνη και το ζάχαρο. Λίγες είναι όμως αυτές που μπορούμε να εμπιστευτούμε και αυτή είναι μια από αυτές.
Χαρούπια: Τι είναι
Είναι γνωστό και ως «υγιεινή σοκολάτα», καθώς επίσης και μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας. Περιέχουν όσες αντιοξειδωτικές ουσίες χρειάζεται ο άνθρωπος. Επιπλέον, διαθέτουν πολλά θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.
Οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες οφείλονται στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και τανίνες.
Χαρούπια: Τα δυνατά χαρακτηριστικά του χαρουπιού
Περιέχει τουλάχιστον έξι αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες δρουν προστατευτικά για τα κύτταρα. Εξαιτίας αυτού, το χαρούπι αποκτά σημαντικό ρόλο, στην αποτροπή του σχηματισμού καρκινικών όγκων.
Είναι πλούσια τροφή σε ασβέστιο, εφόσον περιέχει 350mg ανά 100γρ. Συγκριτικά, το γάλα, περιέχει μόνο 120 έως 130 mg ασβεστίου ανά 100γρ.
Αντίθετα, το οξαλικό οξύ που είναι παρόν στο γάλα όπως και στην σοκολάτα, δεν είναι παρόν στα χαρούπια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει το ασβέστιο. Αν και είναι πολύ γλυκά, περιέχουν 60% λιγότερες θερμίδες από τη σοκολάτα.
Περιέχουν σάκχαρα σε μεγάλη αναλογία (50%), εκ των οποίων το 30% είναι σταφυλοσάκχαρο. Περιέχουν βιταμίνες της ομάδας Β και β-κατορένιο (προστάδιο των βιταμινών Α), μέταλλα ( φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο) και ιχνοστοιχεία (χαλκό, νικέλιο,σίδηρο, χρώμιο, μαγγάνιο).
Περιέχουν τανίνες, ινώδεις ουσίες όπως η λιγνίνη, η οποία επιδρά κατασταλτικά στη χοληστερόλη. Έχει παρατηρηθεί πως έχει θετικές επιδράσεις στην μείωση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον χρησιμοποιείται κατά του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας.
Είναι πλούσια σε ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου και καταπραΰνουν το στομάχι.
Δεν περιέχουν γλουτένη και ο γλυκαιμικός τους δείκτης είναι πολύ χαμηλός. Δεν περιέχουν καφεΐνη και είναι απόλυτα κατάλληλα για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.
Χαρούπια: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του χαρουπιού
Πάρα πολλά σιρόπια για τον βήχα και το κρυολόγημα χρησιμοποιούν ως βάση τους το χαρούπι. Έχει την ικανότητα να μειώνει αισθητά τα συμπτώματα του κρυολογήματος και του άσθματος. Στην περίπτωση που κάνουμε δίαιτα, είναι ιδανικό, αφού περιέχει ελάχιστα λιπαρά.
Σύμφωνα με τους παλαιότερους, το χαρούπι βοηθά στην αύξηση της λίμπιντο και του αριθμού των σπερματοζωαρίων. Σε αντίθεση με τη σοκολάτα, δεν επιδεινώνει συμπτώματα του στρες, όπως το άγχος, τη ρηχή αναπνοή και τις αρρυθμίες.
ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα