Η Βενεζουέλα διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις με τις ΗΠΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διορία 72 ωρών έδωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας σε Αμερικανούς διπλωμάτες, προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα το αργότερο έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μετά και την κατάρρευση των συνομιλιών για τους επιτετραμμένους των δύο χωρών. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για τη διάπραξη κυβερνο-σαμποτάζ, που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα με το χειρότερο μπλακάουτ στην ιστορία της.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Καράκας, η απομάκρυνση των διπλωματών είναι επιβεβλημένη. «Η παρουσία στο έδαφος της Βενεζουέλας αυτών των αξιωματούχων αποτελεί κίνδυνο για την ειρήνη, την ενότητα και τη σταθερότητα στη χώρα» τονίζει το Καράκας σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Χθες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει το προσωπικό του από τη Βενεζουέλα αυτήν την εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία τους αποτελεί «περιορισμό της αμερικανικής πολιτικής».

Για έκτη μέρα στο σκοτάδι η χώρα

Τα προβλήματα στη Βενεζουέλα εντείνονται, καθώς η χώρα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι για έκτη μέρα. Σύμφωνα με τον Χούλιο Κάστρο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Doctors for Health, 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε δημόσια νοσοκομεία μετά το μπλακάουτ.

Τα νοσοκομεία δίνουν συνεχή μάχη να λειτουργήσουν, ενώ τα τρόφιμα σαπίζουν στη ζέστη και οι εξαγωγές από τον κυριότερο πετρελαϊκό σταθμό της χώρας έχουν σταματήσει.

Α και το ρεύμα σήμερα έχει επανέλθει σε πολλά τμήματα, σύμφωνα με μαρτυρίες, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε περιοχές της πρωτεύουσας Καράκας και του δυτικού τμήματος της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.

Ο Μαδούρο κατηγορεί τον Τραμπ για σαμποτάζ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι οργάνωσε, αυτό που αποκάλεσε, μια εξελιγμένη κυβερνοεπίθεση εναντίον του δικτύου υδροηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας» είπε ο Μαδούρο από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες χθες το βράδυ.

«Είναι μια τεχνολογία που μονάχα η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει»

pronews.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οχι που θα αφηναν οι ΗΠΑ να αυτοσχεδιαζει εις βαρος του λαου της χωρας του ο κοινοβουλευτικος δικτατορας Μαδουρο , ενα δευτεροκλασατο στελεχος του ικανου Τσαβες .
    Ηδη αναζητειται ο αντικαστατης του , ο οποιος πρεπει να υποστηριχθει απο τις ενοπλες δυναμεις ,για να αποφευχθει ο εμφυλιος, τον οποιον επιδιωκουν διαχρονικα ολοι οι αριστεροι ο,που γης.
    Αρκετα ασχοληθηκε η παγκοσμιος κοινοτητα με την υποθεση αυτη.

    • Ποιος, με ποια κριτήρια κι από πότε όρισε τις ΗΠΑ κριτή και τούς έδωσε το δικαίωμα να επεμβαίνουν στα εσωτερικά των άλλων χωρών και να “διευθετούν” τα κατ’ αυτές κακώς κείμενα; Είδαμε τις “διευθετήσεις” που έκαναν στο Ιράκ, Αφγανιστάν και όλον τον Αραβικό Κόσμο, προκειμένου μα φέρουν την … αραβική άνοιξη.

      Κι εσύ πιστεύεις ότι επεμβαίνουν και στην Βενεζουέλα χάριν τού λαού της, έτσι; Δεν μού προκαλεί εντύπωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα