Η αφόρητη πίεση πίσω από το επεισόδιο του Στέρλινγκ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 

Συμπαίκτες του Στέρλινγκ τονίζουν ότι ο άσος της Σίτι και της εθνικής Αγγλίας ουδέποτε ήταν βίαιος. Τι μπορεί να κρύβεται, όμως, πίσω από αυτήν την αντίδρασή του;

Ο τεχνικός της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, άφησε εκτός αποστολής για τον προχθεσινό αγώνα με το Μαυροβούνιο τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ, λόγω επεισοδίου που είχε την περασμένη Δευτέρα με συμπαίκτη του που αγωνίζεται στη Λίβερπουλ. Ωστόσο, πέρα από την επιφανειακή καταδίκη του επεισοδίου, χρειάζεται να αναζητήσει κανείς λίγο βαθύτερα τα αίτιά του, που σχετίζονται με την αφόρητη πίεση που δέχονται οι ποδοσφαιριστές.

Την Κυριακή ο 24χρονος μέσος συμμετείχε στο… στραπάτσο της Σίτι (3-1) στο ντέρμπι κορυφής με τη Λίβερπουλ. Στη διάρκεια του αγώνα είχε και… ζωηρό τετ α τετ με τον Τζο Γκόμεζ της Λίβερπουλ, δεδομένης και της σημασίας του συγκεκριμένου αγώνα. Την επόμενη ημέρα, ο καβγάς των δύο Αγγλων διεθνών συνεχίστηκε στην καντίνα του προπονητικού κέντρου της εθνικής Αγγλίας, με τον Γκόμεζ να εισπράττει και μια πληγή κάτω από το μάτι του. Χωρίς δισταγμό ο κ. Σάουθγκεϊτ θεώρησε μοναδικό υπεύθυνο τον Στέρλινγκ αποκλείοντάς τον από το ματς με το Μαυροβούνιο, ενώ ο άσος της Σίτι υποχρεώθηκε να κάνει δημόσια δήλωση συγγνώμης, αλλά πρόσθεσε ότι θεωρεί υπερβολικά αυστηρό τον αποκλεισμό του.

Ομολογουμένως ο Στέρλινγκ ήταν από τους κορυφαίους στην προσπάθεια πρόκρισης της Αγγλίας, έχοντας σκοράρει οκτώ τέρματα και μοιράσει πέντε ασίστ. Είναι βέβαιο ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να τιμωρηθεί, καθώς στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα είναι πολύτιμος για τον κ. Σάουθγκεϊτ και οι ισορροπίες είναι αναγκαίο να ενισχυθούν τώρα.

Αυτό, πάντως, που παραξένεψε τους περισσότερους ήταν η ένταση του επεισοδίου, με τον επίσης διεθνή Αγγλο Μπεν Τσίλγουελ, της Λέστερ, να τονίζει ότι «δεν είναι στη φύση του Στέρλινγκ». Οπως παραδέχονται και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η κόντρα της Λίβερπουλ με τη Σίτι σε επίπεδο κορυφαίων συλλόγων έχει πλέον παρεισφρήσει και στην εθνική Αγγλίας. Δεν είναι, όμως, μόνο η πίεση που υφίσταται ως ποδοσφαιριστής ο Στέρλινγκ από τις απαιτήσεις της ανελέητης κούρσας πρωταθλητισμού στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι και η πίεση που δέχθηκε ως άνθρωπος από τις ρατσιστικές αποδοκιμασίες σε βάρος του, όπως και σε βάρος άλλων Αγγλων διεθνών, από μερίδα της βουλγαρικής εξέδρας στη Σόφια, κατά τον αγώνα Βουλγαρίας – Αγγλίας τον Οκτώβριο.

Η αυξημένη πίεση των παικτών είναι κάτι που οι σύλλογοι, που πληρώνουν πανάκριβα το έμψυχο δυναμικό τους, πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα