Η ένοχη αφέλεια των Συριζαίων να νομίζουν ότι ο κόσμος θα αποκαλεί πλέον τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΑλκηΚαλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected], www.kalkis.eu

Ας κάνουν το παρακάτω γαλλικό Κουϊζ κι ας αλλάξουν πλευρό.

Από τότε που δημιουργήθηκε η ψευδο-Μακεδονία των Σλάβων, παρακολουθώ συστηματικά, μέχρι και σήμερα, την γαλλική δημοσιογραφία, έντυπη και ηλεκτρονική, να αποκαλεί τα Σκόπια με μεγάλη τρυφερότητα, αλλά και προστατευτισμό, «το πολύ μικρό Κράτος της Μακεδονίας» (le très petit Etat de Macédoine), κάθε φορά που αναφέρεται στην ελληνο-σκοπιανή διαφορά. Αδιαφορώντας φυσικά για το ότι αυτό το «πολύ μικρό Κράτος» δημιουργήθηκε και προσπαθεί να επιβάλλει την ονοματολογική, γλωσσική και εθνολογική του υπόσταση παγκοσμίως, στηριζόμενο σε ένα τερατώδες διαχρονικό ιστορικό ψέμα. Ότι δήθεν η χώρα τους είναι η Μακεδονία (και κατά μεγάλη παραχώρηση προς τον κ. Τσίπρα να την μεταβαπτίσει ως Βόρεια Μακεδονία), άρα οι κάτοικοί της είναι Μακεδόνες κι άρα η γλώσσα τους είναι η Μακεδονική. Κι ας φωνάζουν ένοχα οι Αλβανοί «εμείς δεν είμαστε Μακεδόνες» και οι Βούλγαροι ότι η «γλώσσα που μιλάτε είναι η βουλγαρική».

Προσωπικά λοιπόν πιστεύω, και λυπάμαι που το παραδέχομαι με ρεαλισμό αλλά και πόνο ψυχής, ότι οι Γάλλοι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας τους δεν θα σταματήσουν να αποκαλούν την εν λόγω γειτονική μας χώρα ως σκέτη Μακεδονία, ακόμα και μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε καν Βόρεια Μακεδονία. Κι ας είναι σχετικά εύκολο να την αποκαλούν  γαλλιστί  «Macédoine  du  Nord», τους κατοίκους της «Macédoniens  du  Nord» και τη γλώσσα τους  «macédonienne  du  Nord». Και να φανταστούμε ότι η στάση της Γαλλίας ως προς τα διάφορα εθνικά μας και μη θέματα είναι συνηθέστατα μια φιλελληνική θέση. Τελευταίο μεγάλο παράδειγμα αποτελεί η συμβολή της στο σώσιμο της Ελλάδας από την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση το καλοκαίρι του 2015.

Μόνο ένας εξειδικευμένος Γάλλος ιστορικός, όπως ο Olivier Delorme,  που έγραψε το τρίτομο έργο του με τίτλο «η Ελλάδα και τα Βαλκάνια» (La Grèce et les Balkans, εκδόσεις Folio Histoire) εξιστορεί με το όνομά τους τα σχετικά καθέκαστα, από την εποχή που δημιουργήθηκαν μέχρι και την περίοδο του κ. Τσίπρα. Βλέπε το σχετικό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Le Monde, στις 7-2-2019, με τίτλο «Το μακεδονικό ζήτημα μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα ;» (La question macédonienne peut-elle faire tomber Tsipras ?). Πόσοι όμως απλοί Γάλλοι αλλά και βιαστικοί δημοσιογράφοι γνωρίζουν την ιστορική πραγματικότητα αυτής της υπόθεσης που μας πληγώνει εμάς τους Έλληνες ; Ιδιαίτερα σε μια εποχή που διακρίνεται από την ιλιγγιώδη ταχύτητα των εξελίξεων στον κόσμο και την συχνότατη χρήση των αρκτικόλεξων και των χιλιάδων κομμένων λέξεων στις διάφορες γλώσσες, κι άρα και στα γαλλικά, χάριν γλωσσικής συντομίας.

Το πιο απτό παράδειγμα αυτής μου της άποψης για την συντομογραφία και την συντομία έκφρασης, νομίζω ότι αποτυπώνεται από το πρόσφατο παρακάτω Κουϊζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Le journal de dimanche, στις 14-2-2019, από τον δημοσιογράφο της Arnaud Focraud , με τίτλο «Quiz. Η Μακεδονία αλλάζει

όνομα…αλλά γνωρίζετε  τα πραγματικά ονόματα αυτών των χωρών;» (QUIZ. La Macédoine change de nom… Mais connaissez-vous les vrais intitulés de ces pays?) https://www.lejdd.fr/International/quiz-la-macedoine-change-de-nom-mais-connaissez-vous-les-vrais-intitules-de-ces-pays-3857846

Ο γαλλομαθής αναγνώστης του εν λόγω QUIZ βλέπει on line τις σημαίες ξεχωριστά των παρακάτω 12 Κρατών, με το γνωστό τους όνομα στα γαλλικά για τον πολύ κόσμο, με την ακόλουθη σειρά :

Ελβετία (Conféderation Suisse)

Κίνα (République populaire de Chine)

Ταϊουάν (République de Chine) (Tawian)

Βιρμανία (Birmanie) (Myanmar)

Μεγάλη Βρετανία (Royaume-Uni de Grande-Bretagne et d’ Irlande du Nord)

Σουαζιλάνδη (Eswatini) (Swaziland)

Μεξικό (Etats-Unis mexicains)

Σουδάν (Le Soudand du Sud)

Σερβία (Serbie-et-Montenegro) (Serbie)

Μπουργκίνα Φάσο (Le Burgina Faso)

Χηλή (République Fédérale du Chili)

E.R.Y.M. Ex-République Yougoslave de Macédoine (République de Macédoine du Nord)

και καλείται να επιλέξει την ορθή τυπική τους ονομασία των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ 4 συναφών επωνυμιών, εκ των οποίων μόνο μια είναι η ορθή (αυτή που έχω βάλει σε παρένθεση), για να τεστάρει τις γνώσεις του. Το on line αυτόματο ερωτηματολόγιο του δείχνει με ένα τικ την ορθή και την λανθασμένη απάντηση που επέλεξε. Κι αν βρει τις 10 ορθές από τις συνολικά 12 περιπτώσεις, μπορεί να είναι ικανοποιημένος για τις ονοματολογικές γνώσεις του. Ο αναγνώστης μου θα μπορούσε, και μακάρι να έβρισκε και τις 12 ορθές επωνυμίες των εν λόγω χωρών. Ο γράφων όμως ομολογεί ότι έκανε μόνο 4 ορθές επιλογές στις 12 στο παραπάνω QUIZ !

Και αν διαβάσετε το  εν λόγω άρθρο-QUIZ του Arnaud Focraud, θα δείτε ότι δεν αναφέρεται πο.υθενά στη γλώσσα και την εθνικότητα των Σκοπιανών γειτόνων μας, που εμάς μας καίνε πιο πολύ και από το όνομα. Ασχολείται μόνο με τα ονοματολογικά των παραπάνω 12 χωρών.

Συμπέρασμα ;

Ηττηθήκαμε βαρύτατα σε αυτήν την προπαγανδιστική υπόθεση από δικά μας λάθη και παραλήψεις. Με τη γενναία φιλο-σκοπιανή συνδρομή βέβαια των δυτικών και ανατολικών μας συμμάχων.

Περαστικά μας λοιπόν και του λοιπού ας δείχνουμε τη δέουσα εγρήγορση με το που θα ανακύπτουν τα προβλήματα σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, κι όχι όταν θα έχει εμπεδωθεί πλήρως η μαύρη προπαγάνδα των γειτόνων μας και μάλιστα όταν οικονομικά είμαστε με απλωμένο το χέρι για δανεικά.

Η λύση θα ήταν να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα για να ξανακερδίσει τον προσήκοντα σεβασμό της. Διαφορετικά ;

Κλάφτα Χαράλαμπε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΟΛΟΚΑΡΔΙΩΣ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ Κ.ΑΛΚΗ ΚΑΛΛΙΑΝΤΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ , ΓΙΑΤΙ ”ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΕΙ ” ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΟΤΙ ,ΕΠΕΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ”ΠΗΡΑΜΕ ΠΙΣΩ ΩΣ ΛΑΦΥΡΟ ΤΟ ΣΚΕΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ -ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΟΣ ΕΝΕΚΕΝ )ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ,ΑΛΛΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ 30 ΑΙΩΝΕΣ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα