Η Άγγελα Μέρκελ δεν θα παραβρεθεί στο επίσημο προεδρικό δείπνο προς τιμή του Ταγίπ Ερντογάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

File Photo: Demonstrators hold banners and wave flags one of which reading ‘Erdogan murders Merkel imprisoned’ . EPA, OMER MESSINGER

SEPTEMBER 25, 2018

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ δεν θα παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο που θα δοθεί για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία, στις 27- 29 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε η Deutsche Welle.

Η επικείμενη επίσκεψη του ισχυρού ηγέτη της Τουρκίας αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κριτικής στη Γερμανία λόγω της αυξανόμενου αυταρχικού τρόπου άσκησης εξουσίας από τον Ερντογάν καθώς και την επιζήμια για το συμφέρον της Γερμανίας συνεχή παρέμβαση και επιρροή του στα 3 εκατομμύρια πολιτών που αποτελούν την τουρκική κοινότητα της χώρας.

Ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Στάινμάιερ θα παραθέσει στον Ερντογάν επίσημο δείπνο ανέφερε η  Deutsche Welle επικαλούμενη το γερμανικό Προεδρικό Γραφείο, το οποίο σημείωνε ότι η Μέρκελ και στο παρελθόν απέφυγε να παρευρεθεί σε επίσημα δείπνα.

Δεν είναι βέβαιο αν η απουσία της Μέρκελ αποτελεί πολιτικό μήνυμα, αναφέρει η DW. Είναι αλήθεια ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν παραβρέθηκε στο δείπνο προς τιμήν του Κινέζου προέδρου ενώ έχει παραστεί στο δείπνο για την βασίλισσα Ελισάβετ και τον Εμίρη του Κατάρ. Πάντως θα συναντήσει τον Ερντογάν το απόγευμα της Παρασκευής .

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν στη Γερμανία από τότε που έγινε για πρώτη φορά πρόεδρος το 2014. Την τριήμερη επίσκεψη του Ερντογάν έχουν ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρουν  πολλοί βουλευτές της Γερμανίας. Ωστόσο ο αντιπολιτευόμενος “πράσινος” βουλευτής και ο άγριος πολέμιος του Ερντογάν Cem Özdemir δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο για να στείλει ένα «μήνυμα» στην Τουρκία και στην μεγάλη τουρκική κοινότητα της Γερμανίας ότι η αντιπολίτευση υπάρχει και είναι απαραίτητη στην πολιτική.

Πηγή: Η Άγγελα Μέρκελ δεν θα παραβρεθεί στο επίσημο προεδρικό δείπνο προς τιμή του Ταγίπ Ερντογάν https://hellasjournal.com/2018/09/i-merkel-quot-snomparei-quot-ton-erntogan-den-tha-pareyrethei-sto-episimo-deipno-sto-proedriko-megaro/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα