Ζέρβας για απαγόρευση κυκλοφορίας στην Θεσσαλονίκη: Εχουμε μειοψηφία του κινήματος «δεν κολλάω»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ01|04|2020 | 07:08


Για τα επιπλέον μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην παραλία Θεσσαλονίκης μίλησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας / Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τοποθετήθηκε για τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην Νέα Παραλία, μετά τις εικόνες με εκατοντάδες κατοίκους να αγνοούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δέκα» χρησιμοποίησε και έναν χαρακτηριστικό όρο για τους απείθαρχους πολίτες, παραφράζοντας την ονομασία του κινήματος «Δεν πληρώνω». Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, είπε χαρακτηριστικά:

«Και η Θεσσαλονίκη, όπως και όλη η χώρα, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με άλλα κράτη και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Ίσως αυτό δημιούργησε έναν εφησυχασμό. Σε παράφραση του κινήματος «δεν πληρώνω», έχουμε ένα κίνημα του «δεν κολλάω». Πάντως, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι, παρά τους φόβους μου πως αυτός ο κόσμος θα γεμίσει άλλους χώρους, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Γιατί αυτός ο κόσμος διάλεγε την παραλία για να ξεσκάσει και όχι άλλα μέρη», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στο κλείσιμο της Νέας Παραλίας, έκανε λόγο για μια οδυνηρή, αλλά αναγκαία απόφαση.

«Την χαρακτήρισα οδυνηρή, πρώτον γιατί είναι ένας χώρος εξαιρετικά αγαπημένος και για τους κατοίκους της πόλης και για τους επισκέπτες και δεύτερον γιατί χρειάστηκε να παρέμβω με αυτό τον τρόπο. Φυσικά, η απόφαση ήταν της Κυβέρνησης. Ήταν αναγκαίο, αλλά δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις κάγκελα μπροστά στην παραλία. Αυτή την εικόνα βλέπω κι εγώ από το γραφείο μου και πιστέψτε με, δεν είναι ευχάριστη», σχολίασε.

Οσον αφορά για την συνολική εικόνα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και το κατά το πόσο τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο δήμαρχος σημείωσε: «Στατιστικά η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ καλή επίδοση. Να θυμίσω ότι εδώ και μάλιστα στο Μέγαρο από το οποίο σας μιλάω, εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Η συμπεριφορά της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου είναι εξαιρετική. Αυτοί που μαζεύονταν στην παραλία είναι μια μειοψηφία και σίγουρα έδινε μια κακή εικόνα».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/apagoreysi-kykloforias-zerbas-kinima-den-kollao

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και ο κ.Ζέρβας εισηγήθηκε την συνταγή της παροιμίας ”πονάει κεφάλι ,κόψει κεφάλι”, ενώ θα μπορούσε με τρυκ και οδηγίες της Δημοτικής Αστυνομίας του,να ενημερώνει και να απαγορεύει την μαζική πρόσβαση στην όμρφη παραλία της Θεσ/νίκης.
    Ούτε και ερώτησε τους λίγους πεζοπόρους γιατί επιμένουν να περπατούν ,ενώ έχουν άνετα σπίτια-πόσοι άραγε έχουν- για να μείνουν ολόκληρο το 24ωρο.
    Τώρα μετάνοιωσε ,αλλά αυτό θα γράψει η ιστορία της Δημαρχίας του ,όταν μάλιστα δεν απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε καμιά πλατεία και παραλία της άλλης Ελλάδος.
    Δεν αποκλείεται να ”του έστησαν παγίδα οι δημοσιογράφοι-ανταποκριτές”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα