Ερντογάν προς Ρωσία: «Μην διανοηθείτε να μπείτε στο δρόμο μας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε την Ρωσία «να μην σταθεί στο δρόμο μας», καθώς η Τουρκία θα εκδικηθεί τον θάνατο έξι Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ, από δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού της κυβέρνησης Άσσαντ.

Ο Ερντογάν είπε πως ξεκίνησε ήδη μια σειρά αντεπιθέσεων μετά τον βαρύ βομβαρδισμό των τουρκικών δυνάμεων την Δευτέρα. Πρόσθεσε πως τουρκικά μαχητικά κτύπησαν στόχους στην περιοχή και πως 30 με 35 μαχητικά της συριακής κυβέρνησης έχουν «εξουδετερωθεί», όπως αναφέρουν οι «Financial Times».

Τις τελευταίες βδομάδες υπάρχει ένταση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, αφού η πρώτη στηρίζει τον Άσσαντ, ενώ η δεύτερη έχει σχέση με τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ. Ο συριακός στρατός εντατικοποίησε την επίθεση στην περιοχή που ελέγχεται από αυτούς τους τζιχαντιστές.

Η σημερινή σύγκρουση είναι, σύμφωνα με τους «Financial Times», η πιο αιματηρή μεταξύ Τουρκίας-Συρίας από την έναρξη της κρίσης το 2011, όταν η Τουρκία στήριξε τις ένοπλες αντιασσαντικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκομάνων και της ISIS, κατά τα πρότυπα χρήσης της ΤΜΤ στην Κύπρο το 1963-64.

Αναφορά και στους 390,000 νέους πρόσφυγες, για τους οποίους ο Ερντογάν είπε πως θα γίνουν μια νέα ανθρωπιστική κρίση, αφού θα προστεθούν στα 3,6 εκατομμύρια που βρίσκονται ήδη στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν, ο οποίος ταξιδεύει στην Ουκρανία, απευθυνόμενος προς την Ρωσία είπε: «Προς τις ρωσικές αρχές, λέμε: Ο συνομιλητής μας εδώ δεν είστε εσείς, είναι το συριακό καθεστώς. Όμως, μην διανοηθείτε να σταθείτε στο δρόμο μας.»

Δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τις τουρκικές επιχειρήσεις στο Ιντλίμπ, όπου ο Τουρκικός Στρατός διατηρεί 12 παρατηρητήρια και δήλωσε πως «αυτοί που δοκιμάζουν την τουρκική αποφασιστικότητα θα καταλάβουν το λάθος τους».

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP δήλωσε πως η Τουρκία θα θεωρεί «στόχους» τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις γύρω από τουρκικές θέσεις παρατήρησης στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Σύμφωνα με το «Tass», η ρωσική θέση είναι πως οι Τούρκοι στρατιώτες δέχτηκαν πυρά επειδή η Ρωσία δεν είχε προειδοποιηθεί για τις τουρκικές επιχειρήσεις.

sigmalive.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα