Ερντογάν: Καμία υποχώρηση στην αγορά των S-400 – Ισως αγοράσουμε και S-500

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τη συμφωνία εξαγοράς του πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, διεμήνυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ενδέχεται στη συνέχεια να εξετάσει την αγορά συστημάτων S-500.

Η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει ότι η προμήθεια συστημάτων S-400 από τη Ρωσία ίσως να θέσει σε κίνδυνο τις συμφωνίες βιομηχανιών Άμυνας μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων, και αυτή την εβδομάδα αποφάσισε να ακυρώσει μια προτιμησιακή εμπορική συμφωνία με την Τουρκία. Μάλιστα, το Πεντάγωνο πρότεινε χθες ένα πιθανό «πάγωμα» της προμήθειας της Τουρκίας με F-35, αν προχωρήσει στην αγορά των S-400 από τη Ρωσία.

«Καταλήξαμε στο ζήτημα των S-400, υπογράψαμε μια συμφωνία με τους Ρώσους και θα ξεκινήσουμε τη συμπαραγωγή. Αργότερα ίσως συνεργαστούμε στους S-500», τη νέα γενιά συστημάτων, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να προσπαθούν να πειθαρχούν την Τουρκία μέσα από εμπορικά μέτρα, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει ετοιμάσει τα δικά της μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα