Ερντογάν: Θέλω win-win λύση στην Αν. Μεσόγειο -Οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται για την μη επίλυση του Κυπριακού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Ευθύνες στους Ελληνοκυπρίους για τη μη επίλυση του Κυπριακού επέρριψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας όμως ότι είναι «ανοιχτός» σε προτάσεις επωφελείς για όλους.
Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ερντογάν είπε ότι παρά τη μακρά διαπραγμάτευση, το Κυπριακό δεν έχει επιλυθεί λόγω της αδιάλλακτης και άδικης στάσης των Ελληνοκυπρίων.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο διεμήνυσε ότι η Τουρκία δήλωσε «ανοικτός σε συμφέρουσες και για τις δυο πλευρές (win-win) προτάσεις».

Ο Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του για ζώνη ασφαλείας στη Συρία
«Μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με τη Συρία θα επιτρέψει την φιλοξενία 3 εκατ. Σύριων από την Τουρκία, την Ευρώπη και άλλες χώρες» επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη και τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν κάλεσε τα μέλη του ΟΗΕ να στηρίξουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να διασφαλίσουν την ασφάλεια στο Ιντλίμπ της Συρίας ώστε να αποφευχθεί μαζική εισροή προσφύγων και σφαγές και πρόσθεσε πως η διεθνής κοινότητα «έχασε την ικανότητα να βρίσκει λύσεις διαρκείας» σε φλέγοντα ζητήματα όπως η τρομοκρατία, η πείνα και η κλιματική αλλαγή.

Η Τουρκία είναι η πιο γενναιόδωρη χώρα, λέει ο Ερντογάν
Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την Τουρκία ως την «πιο γενναιόδωρη χώρα» σε ό, τι αφορά στην ανθρωπιστική βοήθεια και την φιλοξενία 5 εκατ. ανθρώπων που διαφεύγουν του πολέμου.

«Το 2019, η Τουρκία έσωσε 32.000 παράτυπους μετανάστες να μην πνιγούν στη θάλασσα και επαναπάτρισε 58.000, μη περιλαμβανομένων των Σύριων» σημείωσε επίσης ο Ερντογάν.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/erntogan-anoihtos-se-protaseis-win-win-kypriako

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα