Ερντογάν: Η Αθήνα αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε πως η Άγκυρα επέβαλε το καθεστώς με την αποφασιστική στάση που επέδειξε. Ισχυρίστηκε ότι «η ΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις για τη Λιβύη».

Λάδι στη φωτιά της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε πως το καθεστώς που έχει κηρύξει η Τουρκία στη Μεσόγειο «άρχισε σιγά-σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής και ιδιαίτερα από την Ελλάδα».Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον Τούρκο Πρόεδρο κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, όπου τόνισε εμφατικά πως η Άγκυρα επέβαλε το καθεστώς με την αποφασιστική στάση που επέδειξε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ant1, ο Τούρκος Πρόεδρος έστειλε μήνυμα στις Βρυξέλλες, ότι «η ΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη Λιβύη».

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Αυστηρή απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στους νέους προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι το καθεστώς που η Τουρκία έχει κηρύξει στη Μεσόγειο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα την Ελλάδα.

«Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινές αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στη Μεσόγειο.

Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός, τονίζει καταληκτικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

euro2day.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα