Ερντογάν: Είμαστε η συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Τουρκική Δημοκρατία είναι η συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια  τελετής για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Σουλτάνου Αβδουλχαμίτ Β’.

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας, όπως και τα προηγούμενα κράτη μας που ήταν το ένα συνέχεια του άλλου, είναι επίσης και συνέχεια των Οθωμανών. Φυσικά τα σύνορα έχουν αλλάξει. Οι μορφές της κυβέρνησης έχουν αλλάξει. Αλλά η ουσία είναι η ίδια, η καρδιά είναι η ίδια, ακόμη και πολλοί θεσμοί παραμένουν ίδιοι», ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό ο  Σουλτάνος Αβδουλχαμίτ είναι ένας από τους «πιο σημαντικούς, πλέον οραματιστές και τους πλέον στρατηγικά σκεπτόμενους» ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους τα τελευταία 150 χρόνια», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος που προχώρησε ένα βήμα παραπάνω σημειώνοντας:

«Υπάρχουν κάποιοι που με επιμονή προσπαθούν να ξεκινούν την Ιστορία της χώρας μας από το 1923. Κάποιοι θέλουν αδυσώπητα να μας ξεκόψουν από τις ρίζες μας και από τις αρχαίες μας αξίες»

«Η μεγάλη εικόνα είναι αυτή που δίνει χαρακτήρα και μνήμη σε ένα έθνος» κατέληξε ο Ερντογάν.

“Καθημερινή”

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Ερντογαν αγωνιζεται για την συνεχεια της Τουρκιας απο την εμφανισθεισα στην Ιστορια Οθωμανικη Τουρκια το 1370 και εμεις ως Ελλας , εδω και πολλα χρονια δεν διδασκουμε, δεν δηλωνουμε και δεν στηριζουμε την συνεχεια του 40 αιωνων συνεχους Ελληνισμου ,με μια γλωσσα και με δυο γνωστες λεξεις στη αντιμετωπιση των κατα καιρους επιβουλων εχθρων , το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ και το ΟΧΙ στους Φασισμο-Ναζισμο και Κομμουνισμο. Πως να μη καταγραψεις αυτην την κατασταση ως γενικη παρακμη και εφιαλτικο ονειρο;;;. Υ.Γ Ας ειναι καλα οι πρωτεργατες των Πολιτιστικων συλλογων , που κρατανε τις παραδοσεις και διατηρουν την εθνικη μηνημη στα παιδια, με ιδιαιρτερη μνεια στις ηρωιδες μανες , που εμφωλευουν στις καρδιες και τα μυςλα των παιδιων τους την Ε

  2. Συνεχεια…ηρωιδες μανες , που εμφωλευουν στις καρδιες και τα μυαλα των παιδιων τους την μανα μας Ελλαδα και του Χριστου την πιστη την Αγία. Αξιος ο μισθος τους, που δεν μπορει να δοθει-πλην τιμητικων εξαιρεσεων- στους δασκαλους των δημοσιων σχολειων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα