Εξελίξεις στη Λιβύη: Ο Χαφτάρ απέρριψε το αίτημα Ερντογάν-Πούτιν για κατάπαυση πυρός

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΟΣΜΟΣ09|01|2020 | 20:57UPD: 09|01|2020 | 22:06


O επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ / Mohammed El-Sheikhy
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ απέρριψε την έκκληση Πούτιν-Ερντογάν για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, απέρριψε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός που έκαναν την Τετάρτη η Τουρκία και η Ρωσία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) που εδρεύει στην Τρίπολη.

Στην ανακοίνωση που διάβασε ο εκπρόσωπός του, ο Άχμαντ αλ Μεσμάρι, ο Χάφταρ εκτιμά ότι η σταθερότητα ή η επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν χωρίς «την εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων» και τη διάλυση και τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών που, όπως λέει, ελέγχουν τη λιβυκή πρωτεύουσα.

Στη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσαν όλες τις εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη να διακόψουν τις εχθροπραξίες και να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση των δύο προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα, για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη είχε ημερομηνία εκκίνησης τα μεσάνυχτα της 12ης Ιανουαρίου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/libyi-o-haftar-aperripse-aitima-erntogan-poytin-gia-katapaysi-pyros

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα