Εκλογές στην Αυστρία: Νίκη Κουρτς -Δεύτεροι σε απόσταση «αναπνοής» οι ακροδεξιοί 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΡΙΤΟΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

Νίκη του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και του Σεμπάστιαν Κουρτς δείχνουν τα πρώτα exit polls με τις κάλπες να κλείνουν λίγο μετά τις 17:00 (τοπική ώρα).  Ωστόσο σοκ προκαλεί η έκρηξη του ακροδεξιού FPO που φαίνεται να έρχεται δεύτερο κόμμα.

Το κόμμα του Κουρτς, OVP, συγκεντρώνει 31%, ακολουθεί σε απόσταση «αναπνοής» το ακροδεξιό FPO με 29% ενώ οι Σοσιαλδημοκρατές βρίσκονται στο 25%.

 Αλλο exit poll δείχνει και πάλι νίκη του Κουρτς με 30,2% και ακολουθούν το ακροδεξιό κόμμα με 26,8% και οι Σοσιαλδημοκράτες με 26,3%.
 Τα ποσοστά των exit polls σε έδρες:
  • 57 έδρες για τo Λαϊκό Κόμμα (+10)
  • 51 για τους ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων (+11)
  • 49 για τους Σοσιαλδημοκράτες (-3)
  • 9 για τους Πράσινους (-15)
  • 9 για το ΝΕΟS

Η πλειοψηφία που απαιτείται για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι 92 έδρες.

Μαζική στροφή στη Δεξιά

Με καταμετρημένο το 74% των ψήφων, η Αυστρία δείχνει να κινείται μαζικά προς τα δεξιά/ακροδεξιά. Το συντηρητικό κόμμα ÖVP (EPP) αύξησε τις δυνάμεις του κατά +7.7 και το ακροδεξιό FPÖ (ENF) κατά +5.4

Σύμφωνα με το Europe Elects, η ακροδεξιά του FPO -εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit polls- πετυχαίνει το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της.

 Ιστορικά χαμηλό πετυχαίνει η Κεντροαριστερά από το 1945:
 Ενθουσιασμός στο Λαϊκό Κόμμα:
 Φωτογραφία: AP

 iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν τα πηγαν και τοσο ασχημα οι σοσιαλαριστεροι της Αυστριας στις μεχρι τωρα συμμαχικες κυβερνησεις τους , αλλα οι Αυστριακοι-κυριως οι νεοι- επαθαν πληξη- με τις διεθνιστικες κορωνες τους και την απουσια πατριωτικης Αυστριακης συνεχειας σε ολους τους τομεις. Με τετοιον υψηλου επιπεδου τουρισμο σε ολο τον χρονο και την παροιμιωδη καθαριοτητα και ταξη-ησυχια , φαινεται οτι αρνηθηκαν να μεταβληθουν σε χωρα μαγικη οπως η Αμερικη , για να μη αποκτησουν και σεριφηδες και ”κλου κλουξ κλαν”. Τωρα θα αποτελεσουν και υποδειγμα και για αλλες κοινωνιες ευρωπαικων κρατων και σιγουρα και για την Ελλαδα,εστω σε μικροτερη κλιμακα και αυτο ας το λαβουν υπο’οψιν τους ολοι οι πολιτικοι σχηματισμοι, με οποιες ιδεολοηψιες.”Τα παντα ρει και ουδεν μενει”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα