Εκλογές: Μεγάλο το διακύβευμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
  28 Ιανουαρίου 2018, 5:00 πμ
 Εννέα υποψήφιοι ρίχνονται σήμερα στη μάχη για την ανάδειξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην 13η αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά σε ότι αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος, της οικονομίας και του εκσυγχρονισμού του κυπριακού κράτους.

Οι βασικοί υποψήφιοι είναι οι: Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου. Πρόκειται για μια αναμέτρηση με ιδιαίτερη βαρύτητα αλλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς αναμένεται να είναι περιορισμένη η προσέλευση στις κάλπες σε σύγκριση με την προηγούμενη προεδρική εκλογή, με την αποχή να είναι πιο κάτω από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2016 και των ευρωεκλογών.

Η προσοχή είναι στραμμένη στη μάχη που δίνεται για το δεύτερο εισιτήριο για το β’ γύρο, αφού ο Νίκος Αναστασιάδης αν επαληθευθούν όλες οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν καθ’ ολη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, περνά άνετα, μεταξύ του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Σταύρου Μαλά. Η διαφορά των δύο βρισκόταν στα όρια του στατιστικού λάθους.

Η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώθηκε συγκρουσιακά σε ψηλούς τόνους κάτι που προβληματίζει ως προς το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε ότι αφορά το δεύτερο γύρο, που θα είναι μια εντελώς νέα αναμέτρηση μεν αλλά χωρίς να έχουν αφεθεί  διακριτά ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας για συνεργασίες. Τα εκλογικά αποτελέσματα απόψε θα καθορίσουν εν πολλοίς και τις κινήσεις της επόμενης μέρας βασικά από όσους θα μείνουν εκτός δευτέρου γύρου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 550.876 ψηφοφόροι. Θα λειτουργήσουν 1.122 εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπου είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Κύπριους που είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, με μια ώρα διάλειμμα μεταξύ 12 το μεσημέρι και 1. Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά στις 8.30.

Τα στοιχήματα και οι προκλήσεις των πέντε βασικών διεκδικητών του προεδρικού θώκου:

“Φιλελεύθερος”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα