Για το στρατό.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η υπόθεση των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν απο τους Τούρκους μπήκε στο αρχείο.
Το πολιτικό σύστημα δημιουργεί ένα στρατό κατά τα δικά του πρότυπα. Ευνουχισμένο.
Τους δύο συλληφθέντες δεν τους γνωρίζω. Τους έμαθα τότε. Και αν θυμάστε, καθημερινά έγραφα για να μην ξεχαστεί η υπόθεσή τους. Να υπάρχει διαρκής πίεση απο την κοινωνία ώστε η κοιμωμένη πολιτεία να ενδιαφερθεί για την απελευθέρωσή τους.
Μόλις απελευθερώθηκαν, όμως, ήμουν της άποψης πως η πολιτεία έπρεπε να τους βρει μια δουλειά στο ευρύτερο δημόσιο, για να μη χαλάσουν και τις συνήθειές τους, και με τη δική τους συναίνεση να φύγουν απο το στρατό.
Όποιος συλλαμβάνεται με τον τρόπο που συνελήφθησαν οι δύο τι στρατιωτική απόδοση μπορεί να έχει; Ποιά εμπιστοσύνη μπορείς να τους έχεις; Είμαι σκληρός; Ναι. Μόνο σε ό,τι αφορά το στρατό. Γιατί ο στρατός είναι σκληρή και δύσκολη υπόθεση. Μακάρι να μην χρειαζόταν. Αλλά, όταν χρειαστεί θα χρειαστεί με σκληρό τρόπο. Στρατός με ευγενικούς και ήπιους τρόπους δεν γίνεται. Αν θέλουμε ήπιους τρόπους δεν χρησιμοποιούμε, άρα δεν χρειαζόμαστε και στρατό.
Τελευταία, συνηθίσαμε το στρατό σε ρόλο νοσοκόμας ή κοινωνικής βοηθού.
Δεν είναι αυτός ο ρόλος του στρατού. Αν αυτό θέλουν, νοσοκόμες ή οικιακές βοηθούς ας πάρουν πραγματικές. Όχι τους στρατιωτικούς. Θα κοστίσει φθηνότερα. Τον στρατό ή τον έχεις σε ρόλο προβολής σκληρής ισχύος (στη δική μας περίπτωση προβολής αποτροπής) ή δεν τον χρειάζεσαι.
Αυτό σημαίνει πως τον έχεις στα στρατόπεδα και τον εκπαιδεύεις. Δεν ασχολείται με τίποτε άλλο. Ούτε καν με τη φύλαξη των συνόρων. Για τα σύνορα έχεις άλλη, ειδική μονάδα.
Αλλά, όταν στην ηγεσία ενός στρατεύματος προάγονται όσοι κλίνουν τη μέση στους γραμματείς των Κομματικών οργανώσεων, δεν πρόκειται να φτιάξεις στρατό.
Τα πάντα ξεκινούν απο την ηγεσία. Όταν οι στρατιωτικοί βλέπουν ποιοί προάγονται, γιατί να αποστρατευτούν οι δύο συλληφθέντες; Και ποια εμπιστοσύνη- και γιατί- να έχουν στην Πολιτεία; Θα έλεγα να τους τιμήσουμε τους δύο.
Τι να κάνεις, όμως, όταν το δόγμα σου είναι η στρατηγική ψυχραιμία; Τι θα πει ακριβώς, στρατηγική ψυχραιμία; Ό,τι και να σου κάνουν δεν θα αντιδράσεις.
Ή, μάλλον, θα μιμηθείς τις κορασίδες: η σιωπή μου προς απάντησή σου.
Έχουν αποφασίσει να γίνουν μέρος του νεοοθωμανισμού;

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Σαββίδη, όπως έχω ξαναγράψει, το ζουμί είναι ότι η Ελλάδα έχει βγάλει και ουχί αδίκως, το όνομα κράτους ψοφοδεούς και υποχωρητικού. Γι αυτό υφίσταται πιέσεις ακόμη κι από τούς “γυφτοσκοπιανούς”.

    Δεν ξέρω ειλικρινά, ούτε μπορώ να καταλάβω, γιατί μετά το 1949 κι ακόμη περισσότερο, μετά την Μεταπολίτευση, η χώρα μας έκανε τέτοια στροφή. Δεν είμαστε απόγονοι αυτών που πολέμησαν στην Πίνδο, την Κρήτη, την Αντίσταση; Ασφαλώς είμαστε, αλλά υπάρχει μία διαφορά. Δεν έχομε ούτε το σθένος εκείνων, ούτε τις ανάλογες ηγεσίες. Ο λαός έχει εκμαυλιστεί, έγινε μαλθακός και οι ηγεσίες του καλλιέργησαν ακόμη περισσότερο αυτήν την ηττοπαθή οκνηρία, αν μπορεί να λεχθεί έτσι.

    Μέσα στο καομματοκρατούμενο κράτος δεν είναι δυνατόν παρά να έχομε στρατιωτικές ηγεσίες ανάλογες. Πόσος καιρός πάει (νομίζω από τα Ίμια και μετά), που καταργήθηκε το ελεεινό σύστημα τού διορισμού στην αρχηγία των ΕΔ κομματικών αποστράτων, οι οποίοι ανακαλούντο από την αποστρατεία, αφού είχαν θητεύσει σε κομματικές κλαδικές; Έτσι έκοβαν και τα φτερά των νεωτέρων αξιωματικών, που ήλπιζαν σε μία ταχύτερη προαγωγή.

  2. Εκ του μεχρι τωρα αποτελεσματος με μια αναδρομη στην Μεταπολιτευση το περιφημο αοριστως πολιτικο συστημα φαινεται οτι ”εκδικειται” τον στρατο για την πρωτοβουλια του το 1967 -με τους αριστερους πασης φυσεως- και για την εξελιξη στο Κυπριακο μετα το απροβλεπτο και περιεργο πραξικοπημα εναντιον του αειμνηστου Μακαριου και της Κυπριακης κυβερνησεως το 1974 -με τους δεξιους πασης φυσεως-.
    Εκτοτε δεν μπορεσε να αρθρωσει αποψη για την Πατριδα ο στρατος ,με τα εκλεγμενα και μορφωμενα στελεχη του εναντι αυτου του πολιτικου συστηματος και απο το 1981 υπεταγησαν εθελουσιως πολλα απο τα στελεχη και των τριων κλαδων των Ενοπλων Δυναμεων,για να περισωθουν ,επειδη ”υπηρετησαν”κατα την 7χρονη στρατιωτικη δικτατορια, -εκτος εκεινων που εδιωχθησαν μετα το αποτυχημενο πραξικοπημα του πρωην Βασιλεα Κων/νου (που για να λεμε την αληθεια ηταν η πρωτη μεγαλη αντιστασιακη πραξη κατα των ”επαναστατων”στρατιωτικων).
    Στη συνεχεια καταρτισθηκαν δυο επετηριδες για τις προαγωγες και τοποθετησεις σε θεσεις ”κλειδια” στο ”ενστολο” προσωπικο του Ελληνικου κρατους.
    Μια επετηριδα με τους ”δημοκρατες”, που και αυτοι ανταπεκρινοντο στην ”υποδουλωση” τους στην πολιτικη εξουσια τους (με πραασινα αντι κοκκινα αυγα το Πασχα κλπ) και μια των χαρακτηριζομενων ως ”χουντοβασιλικων” και αυμβιβαστων στελεχων, που αποστρατευονταν απο τα 48-50 χρονια τους και επαιρναν με προσφυγες στο Συμβουλιο της Επικρατειας ανωτατους βαθμους και συνταξεις χωρις να προσφερουν τις πολυτιμες για την Πατριδα και το Εθνος υπηρεσιες τους .
    Παντα το πολιτικο συστημα -ιδιαιτερα οι αριστεροι , οι οποιοι- ζωη ν’αχουν -κυβερνησαν και κυβερνουν τα 30 απο τα 45 χρονια (απο το 1974) ”ανησυχουν παντα”’ -παρ’οτι περασαν 45 χρονια- οτι οι αριστεις και ασυμβιβαστοι επαγγελματιες στρατιωτικοι προετοιμαζουν πραξικοπημα εναντιον της πολυδιαφημισμενης Δημοκρατιας μας και επειδη βρισκουν και συμβιβασμενους ”κανουν την δουλεια τους ” οσο κυβερνουν και ”ας παει και το παληαμπελο”, δηλονοτι η Πατρις και οι θεσμοι.
    Αρχηγος ΓΕΕΘΑ επι ΙΜΙΩΝ ηταν ο ναυαρχος κ. Λυμπερης , που ηταν αναπληρωματικο μελος της Κεντρικης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ και ειχε επαναφεθει απο την αποστρατεια του. Πως μπορουσε να αντιδρασει στους πατρωνες του, καθως δεν ειχε και το θαρρος να παραιτηθει;;;.
    Ο νυν ΥΠΕΘΑ ναυαρχος -και αυτος- κ. Αποστολακης υπουργοποιηθηκε οντας Αρχηγος ΓΕΕΘΑ , συνυπεγραψε και υπερασπιζεται την Συμφωνια των Πρεσπων ,παρ’οτι ειναι αντιθετη εδω και ενα χρονο ο μεγαλη πλειοψηφια του Ελληνικου λαου, τον οποιον υποτιθεται πως ολοι υποληπτονται και κυριως οι στρατιωτικοι – που με τον ”βαρυ” ορκο τους υπηρετουν.
    Ας τελειωσουμε και με την ”σταση” της ανωτατης εκπροσωπου της Δικαιοσυνης πρωην προεδρου του Αρειου Παγου κας Θανου ,η οποια την επομενη της αφυπηρετησεως της προσεληφθη στο πρωθυπουργικο γραφειο και τωρα κατελαβε -και καλως ως ικανη -( και με την ψηφο της Χρυσης Αυγης) την προεδρια της Ανεξαρητης Αρχης του Ανταγωνισμου .
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ . Το κρατος στην Μεταπολιτευση κομματικοποιηθηκε -πληρως πια και στον λεγομενο σκληρο πυρηνα του Δημοσιου (Δικαιοσυνη ,Ενοπλες Δυναμεις , Σωματα Ασφαλειας ) και επαυσε να εχει -ειτε μας αρεσει και πρεπει ,ειτε δεν μας αρεσει και δεν πρεπει- διαχρονικη ενιαια και εθνικη αποψη για την Πατριδα , το Εθνος και τους Ελληνες.
    Οι πολυδιαφημιζομενες φυσικες ηγεσιες ειναι στα χαρτια και φοβισμενες απο πολλα ενδεχομενα.
    Φυσικα δεν απελιπεν η ελπις.

  3. Θα ξεκινησουμε απο την τελικη βεβαια διαπιστωση.
    Το κρατος στην Μεταπολιτευση , κομματικοποιιηθηκε και στον λεγομενο σκληρο πυρηνα του (Ενοπλες Δυναμεις και Σωματα Ασφαλειας )και δεν προκειται να αποκομματικοποιηθει , εκτος αν το λεγομενο πολιτικο συστημα αποφασισει σε Συμβουλιο Πολιτικων Αρχηγων υπο τον Προεδρο της Δημοκρατιας οτι σημερα, υστερα απο τα 45 χρονια της Μεταπολιτευσεως , τα 38 χρονια της ενταξεως μας στις Ευρωπαικες Κοινοτητες και τα 67 της ενταξεως μας στο ΝΑΤΟ δεν κινδυνευει απο τις Ενοπλες Δυναμεις και γιατι δεν υπαρχουν οι πολιτικοκοινωνικες συνθηκες της προ της 21ης Απριλιου 1967 εποχης και ιδιως γιατι ολοι οι υπηρετουντες σαυτες εχουν καταταγεί μετα την Μεταπολιτευση , ειναι σωφρονες και μορφωμενοι και σε καθε περιπτωση τωρα που παρακολουθουνται ολοι οι πολιτες με την συγχρονη τεχνολογια και θα εντοπισθουν εγκαιρως και σιγουρα δεν θελουν την τυχη των Απριλιανων.
    Παντως αυτο το πολιτικο συστημα , με προσχηματα ,ειτε οτι ”κινδυνευει” απο τον στρατο μετα το παθημα του την νυχτα της 21ης Απριλιου , ειτε για να δημιουργησει προσβασεις στις Ενοπλες Δυναμεις και τα Σωματα Ασφαλειας απο το 1981 ”δημιουργησε δυο επετηριδες ” για τις προαγωγες και τις τοποθετησεις σε θεσεις ”κλειδια ”, μια με τους ”Δημοκρατικους αξιωματικους” και μια με τους ασυμβιβαστους, τους μη ανιχνευσιμους κομματικα και τους αξ/κους του πατριωτικου καθηκοντος και εκτοτε προωθει τους πρωτους και αποστρατευει σε ηλικες περι τα 50 ετη ολους τους υπολοιπους, οι οποιοι φυσικα κερδιζουν με τις προσφυγες τους στο ΣτΕ ολους τους βαθμους και απολαμβανουν τις πληρεις συνταξεις ,παρα την προωρη -και αδικη -αποστρατεια τους.
    Των λογων τα αληθη εχουμε
    1/ Κατα το ”γκριζαρισμα” των Ιμιων Αρχηγο ΓΕΕΘΑ τον επανελθοντα ναυαρχο κ. Λυμπερη , που μετα την αποστρατεια του απο την προηγουμενη κυβερνηση της Ν.Δημοκρατιας, ειχε εκλεγει αναπληρωματικο μελος της Κεντρικης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ .
    2/ Προ της κυρωσεως της Συμφωνιας των Πρεσπων την υπουργοποιηση του επανελθοντος το 2010 με την κυβερνηση του κ. ΓΑΠ εν ενεργεια – παλι ναυαρχου- κ. Αποστολακη , που υπεγραψε και υποστηριζει την Συμφωνια αυτη ,παρα την αντιθετη θεληση της μεγαλης πλειοψηφιας του Ελληνικου λαου και ισως της παμψηφιας των ”ενστολων” , που θα παυσουν να παρελαζουν με τον παιανα ” Μακεδονια ξακουστη”, αποδεικνυοντας ετσι οτι το πολιτικο συστημα υπεταξε – μαλλον εθελουσιως και με καθεστως Δημοκρατιας -τους φυσικους ηγετες τουτ στρατευμενου λαου ,που θα κληθουν να τον εμπνευσουν και να τον καθοδηγησουν σε νικηφορα αποτελεσματα για την Πατριδα , το Εθνος και την ενδοξη Ιστορια του.
    Φυσικα ολος αυτος ο ”ανευρος” Ελληνικος λαος γαλουχηθηκε απο δασκαλους ,καθε σχολικης βαθμιδος ,ειτε λογω ιδεολογικης συγγενειας προς το ισχυον πολιτικο συστημα , ειτε απο συμβιβασμο και ανοχη προς αυτο ,- αλλα και απο την αδιαφορουσα για ολα αυτα Ελληνικη οικογενεια , με την μανα ,του ”ταν,η, επι τας” και την περηφανεια του πατερα για τις υπερ Πατριδος θυσιες των αγοριων του αρχαιοθεν μεχρι το 1949 και το 1959 στην Κυπρο με την ΕΟΚΑ.
    Τωρα -με αυτην την κατασταση στο Δημοσιο τομεα – αναμενουμε να επαναφερει τον γνησιο πατριωτισμο ο Ιδιωτικος τομεας-οπως με την Φιλικη Εταιρεια και τους Εθνικους ευεργετες για να ανακρουσει πρυμνα προς την εθνικη καταστροφη το Ελληνωνυμο κρατος μας , που παγκοσμιοποιθηκε προωρως .
    Ολο και θα συμπαρασυρει ,η, θα αναδειξει αυτος ο πολυμηχανος Ελλην -ΜΗ ΚΡΑΤΙΣΤΗΣ πολιτης- καποιον πολιτικο , που θα ηγηθει αυτης της ανορθωτικης προσπαθειας.
    ΚΑΛΗ ΤΕΣΣΕΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα