Για την ΕΡΤ3 με αφορμή την ανυποληψία στην οποία περιέρχεται η δημόσια τηλεόραση.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τρείς ήταν, κυρίως, οι χώροι που εργάστηκα απο το 1974 δημοσιογραφικά.
Ξεκίνησα βοηθώντας τον Πάνο Καϊσίδη στο γραφείο της “Αυγής” στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα με τις σπουδές μου στο Μαθηματικό.
Συνέχισα απο το 1977 στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” και απο το 1987, αν θυμάμαι καλά, στην ΕΡΤ3. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να την κάνει το τρίτο ελληνικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.
Η εργασία στην ΕΡΤ3 άφησε το στίγμα της επάνω μου. Μαζί με μερικούς άλλους και με επικεφαλής τον Μιχ. Αλεξανδρίδη και κάτω απο πολύ δύσκολες συνθήκες συμβάλαμε στη δημιουργία ενός καναλιού που όταν έκλεισε, το 2013 τέτοιες ημέρες, ο κόσμος το συμπαραστάθηκε. Δεν ήταν τυχαία αυτή η συμπαράσταση. Ήταν αποτέλεσμα της υπόληψης που απέκτησε.
Το κανάλι ξαναάνοιξε επειδή το ήθελε η κοινωνία. Στο σχετικό νομοσχέδιο ο, τότε, αρμόδιος υπουργός ξέχασε να το συμπεριλάβει και το έκανε τελευταία στιγμή.
Η κοινωνία, όμως, το ήθελε επειδή υπολήπτονταν το κανάλι. Αυτή ήταν η δύναμή του και χάρη σ αυτήν τη δύναμη συνέχισε να υπάρχει.
Αυτή η σχέση κοινωνίας και τηλεόρασης δεν εκτιμήθηκε μετά την επαναλειτουργία του καναλιού. Όχι, μόνο, της ΕΡΤ3 αλλά συνολικά της ΕΡΤ. Παρεμβάσεις υπήρχαν, και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, πάντοτε. Τα όρια αυτών των παρεμβάσεων και η διαχείρισή τους αφορούσαν τους εργαζόμενους. Σ αυτό το θέμα ξέφυγε το παιχνίδι απο τους σημερινούς ιθύνοντες αλλά και αρκετούς απο τους εργαζόμενους.
Η εικόνα αυτήν τη στιγμή της ΕΡΤ γενικότερα και της ΕΡΤ3 ειδικότερα είναι προβληματική.
Άλλο η δημοσιογραφική δουλειά, άλλο η κομματική σκοπιμότητα, άλλο η πολιτική φιλοδοξία.
Δεν μπορεί απο ένα κανάλι σαν την ΕΡΤ3 να εμφανίζονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σωρεία υποψηφίων με τα πολιτικά κόμματα. Γίνεται, συνήθως, με το κυβερνών κόμμα αλλά όχι μόνο με αυτό. Δεν μπορεί η αξιοπιστία ενός καναλιού, σαν την ΕΡΤ3 , να διακυβεύεται στην πολιτική φιλοδοξία ορισμένων εγκαθέτων πολιτικά εργαζομένων.
Περισσότερο απο όλα ο κόσμος αγανάκτησε με την ΕΡΤ3 στο θέμα της μη κάλυψης της μεγάλης συγκέντρωσης για το Μακεδονικό. Μια απόφαση που πήρε ένας άνθρωπος που αργότερα εκτέθηκε με το Συριζα ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Δεν είναι εύλογο το ερώτημα του κόσμου “γιατί να πληρώνουμε ένα τέτοιο κανάλι”;
Τα γράφω αυτά επειδή γνωρίζω καλά το παρασκήνιο των προσπαθειών να δημιουργηθεί αυτό το κανάλι στη Βόρειο Ελλάδα και των ισορροπιών που κρατήθηκαν για να επιβιώσει. Με το ζόρι το ανέχονταν απο την Αθήνα.
Θέλω, και θα προσπαθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις που προκύπτουν απο τον περιορισμένο δημόσιο λόγο που διαθέτω, η ΕΡΤ3 να επιβιώσει και να βρει την παλιά της αίγλη. Αλλά σ αυτό θα πρέπει, πρωτίστως, να βοηθήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της. Ας μη συνεχίσουν να πριονίζουν το κλαδί που κάθονται.
Δεν μπορεί να γίνεται κομματική προπαγάνδα, κανενός κόμματος, με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ας ελπίσουμε ότι οι εξελίξεις δεν θα είναι οδυνηρές.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. .

    .Με όλο το σεβασμό στο άρθρο σας επιτρέψτε μου να ρωτήσω τα ακόλουθα :
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ❓❓❓❓❓
    Ποιος να τολμήσει στην Ελλάδα να ξεστομίσει για παράδειγμα την πιο πάνω πρόταση ……
    Το να βάλει κάποιος εργαζόμενος «πλάτη» στην δουλεια του θεωρείται για τον δημόσιο : ακραίος φιλελευθερισμός , αδιανόητη ενέργεια, ψιλό φασιστική πρακτική και έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας .
    Όταν πριν μερικά χρόνια έμπαινε μαύρο στην ΕΡΤ ( μια παντελως απαράδεκτη ενέργεια ) όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν και αντιστάθηκαν στο κλείσιμο που είναι αραγε σήμερα στην ξεφτίλα της ΕΡΤ ❓❓❓❓❓

    Η απάντηση εύκολη
    ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ευρωβουλευτές , περιφερειάρχες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ‼️‼️‼️

    Ποιος ασχολείται με τους απλούς εργαζόμενους της ΕΡΤ ‼️❓‼️❓

  2. Η σιγουρη απαξιωση -μεθ’υβρεων μαλιστα της ΕΡΤ3 , -γιατι περι αυτης ο λογος- ολων των Βορειοελλαδιτων αρχισε απο την μη καλυψη της μεγαλης συγκεντρωσεως για το Σκοπιανο-Μακεδονικο δεν το λεγαμε, γιατι δεν υπηρχε μεχρι την εναρξη της συζητησεως της Συμφωνιας των Πρεσπων-που πραγματοποιηθηκε στις 21 Ιανουαριου του 2018 και οι απαξιωτικοι χαρακτηρισμοι απο τους Συριζοφυλακες δημοσιογραφους της των Μακεδονων , που συν γυναιξι και τεκνοις το καταχειμωνο ελαβαν μερος σαυτην .
    Τα υπολοιπα ”ηρθαν και εδεσαν ”μεχρι τωρα , αλλα σιγουρα θα ξεδεσουν μετα τις εκλογες ,οταν δεν θα εκλεγουν οι δημοσιογραφοι εν ενεργεια ,που μπηκαν στα ψηφοδελτια του Συριζα.
    Η σημερινη δε αποκαλυψη οτι την μη καλυψη της συγκεντρωσεως -προφανως με ανωθεν εντολη -απεφασισε ο δημοσιογραφος της ΕΡΤ3 κ. Χρηστος Γιαννουλης εκ Κατερινης , που πηρε στις Περιφερειακες μονο 11% και θα ειναι υποψηφιος βουλευτης του Συριζα στην Θεσ/νικη μαλλον θα εξοργισει περισσοτερο τους Μακεδονες Θεσ/νικεις και ο,που γης.
    Δεν πρεπει -και δεν θα περασει- μια ΕΡΤ3 με (32)χρονια Μακεδονικου Ελληνισμου στις φιλοσκοπιανες διαθεσεις των δημοσιογραφων και των παραγωγών των διαφορων εκπομπών της.
    Η αναφορα σε ειδησεις και αναφορες στα Σκοπια της ”Βορειας” Μακεδονιας θα γινεται σε τελειως αναγκαιες περιπτωσεις και με τελειως αναγκαιες ειδησεις, γιατι δεν μπορει να γινει ”τρομπετα” των Σκοπιανων θεσεων η ΕΡΤ3 της Θεσ/νικης ολων των Ελληνων και κυριως των Μακεδονων ”ανανταν μπαμπανταν -που θα ελεγαν και οι Τουρκοι.
    The game is over ,οπως θα ελεγαν και οι Αγγλο-Αμερικανοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα