Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΗ ΘΕΣΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΒΙΑ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

-Το θέμα πήρε διαστάσεις απο το άρθρο Σημίτη και την αναπαραγωγή ενός φοβικού συνδρόμου που διέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό και έχει επηρεάσει το σύνολο της κρατικής διοίκησης. Με δύο λόγια λέει να δώσουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Το κεφάλι μας, με την Τουρκία, δεν θα το έχουμε ήσυχο ό,τι και αν δώσουμε. Άρα, κάπου αλλού βρίσκεται η λύση. Στην ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και στην διαμόρφωση μιας αντίληψης ότι κάποια στιγμή μπορεί να πολεμήσουμε με την Τουρκία.
-Η Τουρκία σήμερα δρα με την πεποίθηση πως ό,τι και να κάνει η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει. Αυτό την κάνει ιδιαιτέρως προκλητική ακόμη και όταν είναι αδύναμη.
-Αυτήν την περίοδο η Τουρκία είναι, πράγματι, αδύναμη. Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ κρέμονται απο μια κλωστή, να κάνει πίσω δεν μπορεί (σε σχέση με τους S-400) διότι θα αντιδράσει η Ρωσία εκεί που πονά την Άγκυρα (Συρία- Κουρδικό), η οικονομία της είναι σε άσχημη κατάσταση, οι εκλογές, για τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθούν, οι σχέσεις της με Ευρώπη και άλλες χώρες δεν είναι καλή. Και η Τουρκία είναι σιγουρατζής. Ενεργεί εκεί που είναι σίγουρη ότι θα κερδίσει.
– Όλη αυτή η κατάσταση δεν ευνοεί μια κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα σε επικίνδυνο σημείο.
-Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να προκαλέσει η Τουρκία. Γιατί; Διότι είναι σίγουρη πως η Αθήνα δεν θα αντιδράσει ό,τι και να κάνει η Άγκυρα. Ναι, το ελληνικό πολιτικό απαράτ είναι τόσο φοβισμένο διότι πρωτίστως αγνοεί τη φύση και την ουσία της ελληνοτουρκικής διαφοράς αλλά και τις δυνατότητες αντιπαράθεσης.
-Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να προκαλέσει η Τουρκία. Ο πιο ενοχλητικός είναι να στείλει το ερευνητικό της πλοίο στην ΑΟΖ που προσδιορίζεται απο το Καστελόριζο. Η κυβέρνηση το φοβάται αυτό διότι αν συμβεί απο τη μια δεν θα ξέρει τι να κάνει και απο την άλλη θα έχει πολιτικές επιπτώσεις στο εσωτερικό ενόψει εκλογών.
-Θα μπορούσε, όμως, η Τουρκία να προκαλέσει με την αποστολή δεκάδων UAV στον ελληνικό εναέριο χώρο και την Ελλάδα να στέλνει F-16 να τα αναχαιτίσει.
-Χρειάζεται σοβαρότης, σωφροσύνη αλλά και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Και προπαντός, ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με σύγχρονα και προσιτά, οικονομικά, όπλα

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα