ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: H EE ξέμεινε από μάσκες, αναπνευστήρες, γιατρούς και νοσηλευτές…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πηγή: Source Strategic Culture, 20 Μαρτίου 2020

Με την υπερφιλελεύθερη οικονομική της πολιτική η ΕΕ αποδυνάμωσε το νοσηλευτικό σύστημα των χωρών-μελών και τώρα το πληρώνουν οι πολίτες της…

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Το 27μελές μπλοκ έκλεισε τα εξωτερικά σύνορα. Ορισμένα κράτη, όπως η Πολωνία, άρχισαν να κλείνουν τα σύνορα με τα άλλα μέλη της ΕΕ. Οι Βρυξέλλες, το διοικητικό κέντρο της ΕΕ, ανησυχεί για το γεγονός ότι η πολυσυζητημένη ενιαία αγορά και το δόγμα της για την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και ανθρώπων κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Η ευρωπαϊκή οντότητα που διακηρύσσει αλληλεγγύη και διεκδικεί υπερεθνικό καθεστώς επιστρέφει σε ένα σύνολο εθνικών κρατών, το καθένα από τα οποία αγωνίζεται απελπισμένα για την επιβίωσή του εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν επικριθεί για την έλλειψη ηγεσίας και αλληλεγγύης. Όταν η Ιταλία ανέφερε για πρώτη φορά αύξηση των λοιμώξεων πριν από λίγες εβδομάδες, η υπόλοιπη Ευρώπη καθυστέρησε να ανταποκριθεί με την απαραίτητη βοήθεια έκτακτης ανάγκης. Σήμερα, η Ιταλία μαστίζεται τόσο από την ασθένεια – με χιλιάδες θανάτους – που, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, τα γραφεία τελετών αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τον αριθμό των θανάτων.

Σε σοβαρές παρατηρήσεις αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ  Βούτσιτς εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης». Η Σερβία είναι πιθανό μέλος της ΕΕ μαζί με αρκετά άλλα βαλκανικά κράτη, αλλά ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η χώρα του έχει λάβει ελάχιστη βοήθεια από την ΕΕ ενόψει της απειλής του κορωνοϊού. Πράγματι.

Ο Σέρβος ηγέτης, από την άλλη, εξήρε τη γενναιοδωρία της Κίνας, η οποία έστειλε μεγάλα ποσότητες εξοπλισμού για την καταπολέμηση της νόσου. Το Πεκίνο έχει επίσης αποστείλει ομάδες βοήθειας και ιατρικής στην Ιταλία και σε άλλα μέλη της ΕΕ για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την έκρηξη της νόσου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία και μαζική παρέμβαση των κινεζικών αρχών στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της νόσου εντός των συνόρων τους. Οι τελευταίες ενδείξεις είναι ότι η Κίνα έχει σταματήσει την εξάπλωση της λοίμωξης.

Η διστακτική αντίδραση της ΕΕ και οι καθυστερημένες εθνικές αντιδράσεις μπορεί να αποδειχθούν θανάσιμες πολιτικές ανεπάρκειες, με συνέπεια τεράστια θνησιμότητα και καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις. Οι ευρωπαίοι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν αυτή την προκλητική ανευθυνότητα.

Δυστυχώς, μια ομάδα επίβλεψης της ΕΕ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι παρεμβαίνει η Ρωσία με  παραπληροφόρηση σχετικά με τον αντίκτυπο του νέου κορωνοϊού, για να υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και να «σπείρει τη διαίρεση» μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών. Όταν ο κόσμος είδε την επιδημία στην Κίνα ως ένα σοβαρό γεγονός πριν από λίγες εβδομάδες, οι διοικούντες την ΕΕ και οι εθνικοί ηγέτες αδρανούσαν. Τώρα που η ασθένεια έχει γίνει πανδημία σε ολόκληρη την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ξαφνικά ότι εισφέρει 750 δισ. ευρώ για στήριξη των χρηματοπιστωτικών αγορών και θεσμών, ενώ οι χώρες αγωνίζονται να βρουν κιτ δοκιμών για την ανίχνευση της νόσου και ανεμιστήρες για τη θεραπεία των θυμάτων. Τα συστήματα υγείας έχουν καταστραφεί από την πολύχρονη οικονομική λιτότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, στον οποίο υποκλίθηκαν οι Βρυξέλλες και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, υποκύπτοντας στις επιταγές του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Αυτό που είναι απολύτως σαφές είναι ότι η ΕΕ έχει γίνει ένα οικονομικό καρτέλ, και όχι μια ομοσπονδία εθνών με ανθρωπισμό. Μια οργάνωση που δεν μπορεί να προστατεύσει επαρκώς την υγεία των μελών της δεν αξίζει υποστήριξης. Οι δηλώσεις της ΕΕ για  δημοκρατία και αλληλεγγύη φαίνονται παρωδία. Αυτή η πρόσοψη ήταν πάντα εύθραυστη. Ένας μικροσκοπικός ιός ήταν αρκετός για να την καταστρέψει.

Μάσκες και τεχνοκράτες των Βρυξελλών

Δεν υπάρχουν πλέον μάσκες, δεν υπάρχει πλέον αλκοολούχο διάλυμα στα φαρμακεία, υπάρχει σοβαρή έλλειψη αναπνευστικών συσκευών σε ορισμένα νοσοκομεία.

Για ποιο λόγο; Ένας λόγος είναι η σήμανση CE [ΕΕ] των ιατρικών προϊόντων. Η ΕΕ έχει δημιουργήσει νόμους οι οποίοι, γενικά, εμποδίζουν την διάθεση όλων των ιατρικών προϊόντων.

Τα μπλοκάρει; Όχι, προστατεύουν τον πληθυσμό, θα απαντήσουν οι ευρωπαϊκοί φορείς.

Η αντίδραση στην κρίση των επιβλαβών εμφυτευμάτων στήθους ήταν εντελώς ανάρμοστη. Το γαλλικό Υπουργείο Υγείας, ένοχο βαριάς αμέλειας, δεν κατηγορήθηκε καθόλου. Αντίθετα, τιμωρήθηκαν οι 27.000 παραγωγοί ευρωπαϊκών ιατρικών προϊόντων, που, στην πλειονότητά τους, κοπιάζουν για το καλύτερο, οι ασθενείς και οι γιατροί. Από τότε έχουν εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα παράλογοι κανονισμοί. Έχουν ζητηθεί πολυάριθμες, δαπανηρές, πολύ συχνά μη απαραίτητες δοκιμές από τους κατασκευαστές. Έτσι, μια ΜΜΕ 20 ατόμων, η οποία εμπορεύεται 5-6 ιατρικά προϊόντα, μπορεί να χρειαστεί να γράψει εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα (!) για την καταγραφή των προϊόντων της, η οποία παγώνει σημαντικά την ανάπτυξη, την καινοτομία και την περίθαλψη των ασθενών. Θα βρείτε πολλές εταιρείες που απασχολούν έναν μηχανικό έρευνας και ανάπτυξης και τέσσερα άτομα για να γράφουν έγγραφα πιστοποίησης. Είναι εντελώς ανισόρροπο. Ορισμένες δοκιμές ταυτότητας προϊόντων θα πρέπει να επαναληφθούν πολλές φορές σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής (από τον κατασκευαστή της πρώτης ύλης και από κάθε ενδιάμεσο). Αυτό οδηγεί σε τεράστιες απώλειες χρόνου, χρήματος και αποτελεσματικότητας.

Σήμερα, ένας ασθενής μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα καινοτόμο προϊόν, έτοιμο για χρήση, 3 έως 4 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του. Στις ΗΠΑ, ο FDA [αντίστοιχος του ΕΟΦ] έχει απαίτηση απόκρισης 3 μηνών για ένα νέο αίτημα καταχώρισης ιατρικού προϊόντος. Στην Ευρώπη, ο οργανισμός κοινοποίησης δεν έχει επιβάλλει χρόνο ανταπόκρισης. Αυτή η περίοδος μπορεί να είναι ένα ή δύο χρόνια!

Στον νέο κανονισμό του Μαΐου 2020, που περιέχει μερικές εκατοντάδες σελίδες, η λέξη καινοτομία αναφέρεται 9 φορές και η λέξη ασφάλεια, περισσότερες από 500 φορές.

Αυτό καθορίζει τη φιλοσοφία του εγγράφου: αυτή των νομικών συμβούλων που επιδιώκουν προστασία από μελλοντικές καταγγελίες (βλ. σκάνδαλο του μολυσμένου αίματος) και δεν νοιάζονται καθόλου για τον πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην πρόσβαση σε νέες θεραπείες.

Σίγουρα, αυτός ο ιός έριξε δυνατό φως σε πολλά από τα δεινά της εποχής μας!

Γιούρι Ποπόφσκι, ιατρός και επιχειρηματίας

Πηγή: https://www.lesalonbeige.fr/coronavirus-et-technocratie-bruxelloise/

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα