ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δεν συμφωνώ με τον Μακρόν και το βέτο του κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με Τίρανα και Σκόπια. Διότι:
-Ναι μεν οι χώρες είναι ανέτοιμες αλλά οι διαπραγματεύσεις μπορούν να κρατήσουν όσα χρόνια χρειάζεται για να ετοιμαστούν.
-Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι η καλύτερη μέθοδος για να προσαρμοστούν οι χώρες αυτές στο κεκτημένο της Ε.Ε. και να αποκτήσουν ευρωπαϊκή νοοτροπία.
-Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να λυθούν γειτονικές εκκρεμότητες ή άλλα εκκρεμή ζητήματα των χωρών αυτών με τους γείτονές τους ή με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
-Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δίνουν ελπίδα στους λαούς ότι κάτι καλύτερο θα υπάρξει στο τέλος και έτσι τους κρατούν δεσμευμένους σε μια ευρωπαϊκή αξιακή αντίληψη. Αυτό που τα αποδομητάκια λένε πως δεν υπάρχει.
-Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις καθιστούν την Ε.Ε. κυρίαρχη στο πολιτικογεωπολιτικό παιχνίδι της περιοχής. Και δυσκολεύουν να το ελέγχουν άλλες δυνάμεις, μηδέ της Τουρκίας εξαιρουμένης.
-Σε ότ αφορά τους δικούς μας Έλληνες που είναι κατά της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αυτές είναι που μπορεί να λύσουν προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στη Αλβανία ή εκκρεμή ζητήματα με τα Σκόπια.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναφέρομαι στην Αλβανία, διότι το ζήτημα των Β/Ηπειρωτών είναι το φλέγον. Μεγάλο λάθος να πιστεύετε ότι με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα λυθεί το πρόβλημα τής ελληνικής μειονότητας στη Αλβανία. Ιστορικά πια έχει αποδειχθεί ότι τίποτε δεν καλυτερεύει πλησιάζοντας την ΕΕ. Το είδαμε και με την Τουρκία, όταν Κύπρος και Ελλάδα (κακώς, κάκιστα) συναίνεσαν στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Δ/μβριο τού 2004.

    Αλλά και στις δύο συνεδριάσεις, που είχαν γίνει στην Βουλή Φεβρουάριο και Μάρτιο τού 2008 (;) με αντικείμενο την ένταξη τής Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ αντιστοίχως, δόθηκε (κακώς, κάκιστα) το “έχει καλώς”, χωρίς καμμία επιφύλαξη για την ελληνική μειονότητα τής Αλβανίας. Κατεψήφισαν μόνο ΛαΟΣ και ΚΚΕ, για διαφορετικούς λόγους το τελευταίο, άσχετους προς την μειονότητα. Ποιο ήταν το όφελος; Και τότε μάς διαβεβαίωναν ότι μόνον έτσι θα βελτιωθεί η θέση των ομοεθνών μας. Αυτό που είδαμε ήταν ραγδαία επιδείνωση. Η Αλβανία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ, χάρη και στην δική μας ανοησία. το 2010 και τον ίδιο χρόνο δολοφονήθηκε ο Αριστοτέλης Γκούμας, για να πουν μετά από πολλούς μήνες τα αλβανικά δικαστήρια ότι επρόκειτο για … ατύχημα.

  2. Εν αρχη μια κακιούλα . Για να μη χορευει πεντοζαλη ο κ. Τσιπρας , που ο,που σταθει και ο,που βρεθει παρακαλει να ελεησουμε τον ”αοματο” φιλο του κ. Ζαεφ -που τωρα και αυτος μαλλον θα χασει τις επομενες εκλογες- και δευτερον -το σπουδαιοτερον- ”βγαζοντας την ουρα μας απ’εξω”,ως Ελλας τωρα- δειξαμε στους ΑλβανοΣλαβοσκοπιανους , που συλληβδην τους ονομασαμε ” Μακεδονες” με την Συμφωνια των Πρεσπων οτι, ”θα φανε πολυ χωμα ”για να μπαινοβγαινουν χωρις διαβατηρια στην Ελλαδα και να επισκεπτονται την σκλαβωμενη Αιγαιακη Μακεδονια , οπως πιστευουν οι περισσοτεροι και γραφουν τα βιβλια τους και τα κρατικα αρχεια και εγγραφα τους .
    Οσο για τους Αλβανους εχουν αλλες πικρες δοσοληψιες και με εμας ,αλλά και με την Γαλλια , στην οποιαν πλειστοι οσοι υπηκοοι τους -τωρα- ζητουν πολιτικο ασυλο ,οπως πολιτικο ασυλο ζητουν και παιρνουν και Σλαβοσκποιανοι στην Βουλγαρια.
    Νομιζουμε οτι η Αλβασνικη μαφια δεν διαφημιζεται στην Ευρωπη;;;
    Στο κατω-κατω ,αγαπητες Ανιχνευσεις, δεν εκλεισε οριστικα η πορτα της Ευρωπαικης Ενωσεως .
    Θα μισανοιξει τον επομενο Μαιο του σωτηριου ετους διπλου 20 ( 2020) και αν δεν συμμορφωθουν πιστοτερα προς την Συμφωνια των Πρεσπων θα την σπρωξει για νεο κλεισιμο και η Ελλας , ισως και μαζι με την Βουλγαρια.
    Παντως η Δυση τους φορτωθηκε στο ΝΑΤΟ , στο οποιο η Ελλας ειναι απο τα ιδρυτικα του μελη και δεν τους χανει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα