Γερμανός υπουργός Εξωτερικών: Το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων «τυπικά έχει απαντηθεί»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πεπεισμένος ότι το ζήτημα θα λυθεί «όπως πρέπει», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας

Την πάγια θέση της Γερμανίας ότι «αποδέχεται, όπως το έκανε πάντα, την πολιτική και ηθική ευθύνη της για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στην Ελλάδα στο όνομα της Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», αλλά θεωρεί ότι το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων «τυπικά έχει απαντηθεί», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας μετά τη συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα, με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η γερμανική πλευρά σχεδιάζει να απαντήσει και επισήμως στην σχετική ελληνική ρηματική διακοίνωση.

Την πεποίθηση ότι το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων «στο τέλος θα επιλυθεί με τον τρόπο που είναι σωστό να επιλυθεί», εξέφρασε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαφορά δεν θα δηλητηριάσει τις φιλικές ελληνογερμανικές σχέσεις.

«Είμαστε της άποψης ότι το θέμα των επανορθώσεων τυπικά έχει απαντηθεί και σίγουρα θα ολοκληρώσουμε την απαραίτητη ανταλλαγή, η οποία συνηθίζεται σε αυτό, ότι το διαβεβαιώνεις δηλαδή αυτό αμοιβαία διπλωματικά, με όλους τους τύπους», δήλωσε ο κ. Μάας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να απαντήσει στη ρηματική διακοίνωση με την οποία η Αθήνα την καλεί σε διάλογο για το θέμα. Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ακόμη ότι το ζήτημα τέθηκε και κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο υπουργών.

«Η Γερμανία είναι μια φίλη χώρα της Ελλάδας, και σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας, δεν είναι όμως απολύτως απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα», δήλωσε για το ίδιο θέμα ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσέθεσε ότι υπάρχουν και διαφωνίες, οι οποίες όμως «δεν πρόκειται να δηλητηριάσουν τις σχέσεις μας», αλλά «θα είναι ένα τμήμα των σχέσεών μας το οποίο θα το συζητάμε». Από την πλευρά της Ελλάδας «εκφράζω την βεβαία πεποίθηση ότι στο τέλος και αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί με τον τρόπο που είναι σωστό να επιλυθεί», κατέληξε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/5380674/germanos-ypoyrgos-exoterikon-to-thema-ton-polemikon-epanorthoseon-typika-echei-apantithei

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα