Γαλλία: Ο καύσωνας σκότωσε 1.500 ανθρώπους το καλοκαίρι!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Πάνω από 1.500 άνθρωποι στη Γαλλία έχασαν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο τις ζωές τους από τα δύο κύματα καύσωνα και τις θερμοκρασίες ρεκόρ που έπληξαν τη χώρα.

Την αποκάλυψη-σοκ έκανε η υπουργός Υγείας Agnes Buzyn μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο, όπου δήλωσε ότι τα μισά από τα θύματα ήταν ηλικίας άνω των 75 ετών. Ο απολογισμός των θυμάτων του καύσωνα στη Γαλλία ήταν παρόλα αυτά πολύ μικρότερος από εκείνον του Αυγούστου του 2003, όταν πέθαναν, όπως υπολογίζεται, 15.000 άνθρωποι λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα. «Κατεγράφησαν 1.500 θάνατοι περισσότεροι από τον μέσο ετήσιο όρο αυτούς τους δύο μήνες , είναι λοιπόν δέκα φορές λιγότεροι θάνατοι από εκείνους του καύσωνα του 2003», είπε η Buzyn, υποστηρίζοντας ότι στο μειωμένο ποσοστό θανάτων συνέβαλαν αυτή τη φορά τα προληπτικά μέτρα που έλαβαν οι αρμόδιες Αρχές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 567 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου καύσωνα της Γαλλίας φέτος, από τις 24 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Περίπου 868 πέθαναν κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου από 21 έως 27 Ιουλίου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/gallia-kaysonas-skotose-1500-anthropoys-kalokairi

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα