Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά «μακεδονικά» και δηλώνει «εθνικός Μακεδόνας» [βίντεο]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σέλτσας -Φωτογραφία: DW

Μια περίεργη δήλωση του βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Σέλτσα, προκαλεί τα πρώτα παρατράγουδα λίγες ώρες μετά την υπογραφή για το «Βόρεια Μακεδονία».

Η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική» έκδοση της γερμανικής υπηρεσίας Deutsche Welle, φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Σέλτσα, υποστηρίζοντας πως είναι ο μοναδικός βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο που δηλώνει… «εθνικός Μακεδόνας»!

Οι δηλώσεις του βουλευτή Φλώρινας έγιναν στην αποκαλούμενη «Μακεδονική» γλώσσα και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού.

«Ναι, είμαι Μακεδόνας, δεν το κρύβω στη Βουλή»

Σύμφωνα με το «μακεδονικό» δίκτυο της DW ωστόσο, ο κ. Σέλτσας είπε: «Κάναμε μεγάλες προσπάθειες να φτάσουμε μέχρι αυτή τη μέρα. Είναι μια σπουδαία μέρα για τον Μακεδονικό και τον Ελληνικό λαό». Οπως σχολιάζει το δημοσίευμα, ο συντάκτης εξεπλάγη από τον άψογο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί την «μακεδονική» γλώσσα ο βουλευτής Φλώρινας, αλλά και με την ανοικτή παραδοχή του ότι είναι «ένας εθνικός Μακεδόνας».

«Ναι, είμαι Μακεδόνας και δεν το κρύβω στο κοινοβούλιο» είπε ο Σέλτσας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο βουλευτής πάντως δεν δηλώνει πουθενά ότι είναι «Μακεδόνας» αλλά ότι γνωρίζει την γλώσσα της γείτονος.

«Δεν δηλώνω καθόλου Μακεδόνας, δηλώνω Ελληνας, πατριώτης και υπήκοος, απλώς τυχαίνει να γνωρίζω τη γλώσσα αυτή» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ επιχειρώντας να ανασκευάσει τις εντυπώσεις.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα ειχε καταλυτικη σημασια αν, ο ΣΚΑΙ στην απαντηση αυτου του βουλευτου του νομού Φλωρινης-τον οποιον νομό εκπροσωπησε στην Ελληνικη Βουλη και ο αγριως δολοφονηθεις για τις ιδεες του, στις 31 Ιουλιου 1920, εθνομαρτυς Ιων Δραγουμης- οτι δεν δηλωνει τωρα πια καθολου Μακεδονας ,αλλα Ελλην πατριωτης και υπηκοος και απλως τυχαινει να ομιλει την ”γλωσσα αυτη ”,( χωρις να μπορει να την διαβαζει και να την γραφει ), τον επαναρωτουσε αν εγιναν και απο ποτε Μακεδονες οι μεχρι τωρα Αλβανοσλαβοι Σκοπιανοι.
    Θα ειχε ενδιαφερον η απαντηση του Ξυνονεριτη βουλευτου -ειναι και μορφωμενος ως οδοντιατρος- αν σε (11) ωρες απο τα μεσανυχτυα της 16/17 Ιουνιου εγινε το θαυμα της μετατροπης ανθρωπων ,με την ανταλλαγη,ονοματων , εθνοτητων και γλωσσών . Αυτα ουτε ο Χαρυ Ποτερ τα καταφερνει και γιαυτο δεν γινονται αποδεκτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα