[Βίντεο- Εκπομπή] Χρήστος Γιανναράς στις Ανιχνεύσεις web tv. Πως βλέπει την κρίση και τι αναμένει την επόμενη ημέρα.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Ο γνωστός Έλληνας φιλόσοφος μιλά στις Ανιχνεύσεις web tv για παρήγορα φαινόμενα που ανέδειξε η κρίση, αλλά δεν φαίνεται αισιόδοξος για τν επόμενη ημέρα. Μια διαδρομή σε εμβληματικές θέσεις του Χρήστου Γιανναρά. Μια συζήτηση χρήσιμη στην αποκορύφωση της κρίσης του κορονοϊού.

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαιρετε.Συγχαρητηρια ο Χρηστος Γιανναρας ειναι ισως απο τις λιγες ή ισως η μονη φωνη της πραγματικης Εκκλησιασιαστικης προτασεως. Ας γινει παλι συνεντευξη πριν την Μεγαλη Εβδομαδα, ας μας πει τι λεει για την διακοπη της Θειας Λειτουργιας ή η την κεκλεισμενων θυρων Θεια Λειτουργια και που θα μεινουν ακοινωνητοι οι χριστιανοι.

    • Δεν τρεχει τιποτα αγαπητε, ο Χριστος και η Παναγία ζουν αναμεσα μας και χωρίς θειες λειτουργίες και ναους…

      🙂

  2. Ο Θεός είναι πανταχού παρών, άρα και μέσα και αναμεσά μας, αλλά κοινωνείται μόνον μέσω της Θείας Κοινωνίας, έτσι γίνεται η συνένωση. (Λάβετε φάγετε…-μυστικός δείπνος) Ως εκ τούτου η εμμονή της νοοτροπίας είναι στις καρδιές μας είναι προτεσταντικής ρητορίας.

    • Αγαπητε, να σε ρωτησω κατι, ΠΩΣ ο Θεός επισκεπτεται πχ την ψυχη ενος αβαπτιστου και αθεου και αλλοδοξου και αλλοθρησκου; Λες να εχει αναγκη απο “μεσον”;

      Και όχι μονο την επισκεπτεται την ψυχη, αλλα και την αγιαζει, δηλαδη, την γεμίζει με το αγιό Του Πνευμα!

      Μιλας για κοινωνία του Θεου με την ψυχη, επιμενω, λες να θελει μεσον ο Θεος για να κοινωνησει με την ψυχη μας;

      Ασε τον Θεο να κανει την δουλεια του, οι τυπικοτητες μακρια πια! Ελεος.

      Και αν πιστευεις ότι ειμαι προτεσταντισσα (τί αλλο θα ακουσω), ελα να γνωριστουμε απο κοντα να δεις τι ειμαι!

      Μία προταση απο την μερια μου στον κυριο Σαββιδη, αν θελει, ας προτείνει σε καποιους θεολόγους που κατα καιρους φιλοξενει στην εκπομπή του, να μπουν για λίγο σε ενα θεμα εδω σχετικο στην ιστοσελίδα και να μας απαντησουν σε δυσκολα ερωτηματα που κυκλοφορουν στα μυαλα και τις ψυχες ημων των συγχρονων ανθρωπων και να μας διαφωτίσουν. ΑΝ μπορουν βεβαια. Γιατί πολλά ΔΕΝ μπορουν πια να τα απαντησουν και να τα εξηγησουν!

      Τα σεβη μου.

      • Δεν είναι τυπικότητα η Θεία Κοινωνία. Ωστόσο,μελέτη, άσκηση και βίωση της Ευαγγελικής προτάσεως και του Εκκλησιαστικού τρόπου.

        • Μα τί λετε αγαπητε; Θελετε να πειτε ότι επειδη βλεπει κανεις στην τηλεόραση και απο μακριά την θεια λειτουργία ο Θεός δεν μπορει να ενεργησει μεσα στην ψυχη του και να στείλει την θεια Του χαρη και ενεργεια;;;

          Καντε μου την χαρη βραδυατικα. Μηπως εσεις προτεσταντιζετε τωρα;;;

          • Ο Θεός είναι πανταχού παρών,η Θεία χάρις τα πάντα καλύπτει, αλλά Θεία Κοινωνία μόνον μέσω Θείας Λειτουργίας γίνεται. (Μυστικός δείπνος).Καλή συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα