Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο – Έρχονται ΜΟΕ, με “ουδετεροποίηση” του Αιγαίου «Απειλές» – Ερντογάν για τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Επίθεση» κατά της Ελλάδας για τις αναχαιτίσεις που γίνονται στο Αιγαίο έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο δίκτυο Habertürk, μιας και υποστήριξε ότι όσο απογειώνονται τα ελληνικά μαχητικά το ίδιο θα κάνουν και τα τουρκικά. Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Όταν κάπου-κάπου τα αεροσκάφη μας απογειωθούν στο Αιγαίο βλέπετε ότι απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως, όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε τα δικά μας τότε λένε “γιατί τα απογειώσατε”».
Ερντογάν: Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο, τι θα γίνει; Ας δέσουμε το γάιδαρό μας σε γερό κοντάρι, και μετά έχει ο Θεός.
Ερωτηθείς για τους S-400 τόνισε ότι η Τουρκία πλέον δεν μπορεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία για την αγορά του ρωσικού συστήματος, και υπογράμμισε ότι είναι αδύνατο να παραληφθούν και να μην ενεργοποιηθούν.
Επιβεβαιώνοντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 10:06 ζεύγος F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στο βόρειο Αιγαίο, παραβιάζοντας το FIR Αθηνών για δύο λεπτά με πτήση στα 25.000 και στα 28.000 πόδια, αντίστοιχα. Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά, κατά την πάγια τακτική, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα