Αυτές είναι οι επτά πιο φρικιαστικές δολοφονίες της Μαφίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ζωή στη Μαφία συνήθως τελειώνει με δύο τρόπους: τον θάνατο ή τη φυλακή. Σε μια διαρκή πάλη για παράνομο χρήμα και εξουσία, ο φόνος είναι πρακτικά επαγγελματικός κίνδυνος. Από τις πρώτες μέρες του οργανωμένου εγκλήματος, υπήρχαν αμέτρητα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών με τους εκτελεστές της Μαφίας να αφήνουν πίσω τους πληθώρα θυμάτων.

Μερικά απο τα θύματα ήταν τα ίδια τα αφεντικά του υποκόσμου, που έπεφταν στις καλοστημένες παγίδες που έστηναν για τους εχθρούς τους ή εκνεύριζαν τους λάθους ανθρώπους. Οι σκηνές των εγκλημάτων, άφηναν συχνά άφωνες τις Αρχές με τις βάρβαρες και φρικιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν.

Σε έναν κόσμο όπου η βία είναι ουσιαστικά δεύτερη φύση, αυτές είναι μερικές από τις πιο φρικιαστικές δολοφονίες που διαπράχθηκαν από την Μαφία:

1. “Machine Gun” Jack McGurn – 16 Φεβρουαρίου 1936

Ο Jack McGurn πυροβολήθηκε από τρεις άνδρες με πολυβόλα, ενώ έπαιζε μπόουλινγκ. Δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των ανδρών και των κινήτρων, ωστόσο μια θεωρία είναι ευρέως αποδεκτή: Εκδίκηση για την υποτιθέμενη συμμετοχή του McGurn στην σφαγή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Περιέργως, ένα ποίημα βρέθηκε στο δεξί του χέρι και ένα νόμισμα στο αριστερό του. (Ο McGurn ήταν γνωστό ότι άφηνε νομίσματα στα χέρια των θυμάτων του.)

2. Benjamin «Bugsy» Siegel – 20 Ιουνίου 1947

Ο Benjamin «Bugsy» Siegel, ήταν αμερικανός γκάνγκστερ που συνεργαζόταν με την οικογένεια του εγκλήματος Genovese. Ήταν ένας από τους ιδρυτές και τους ηγέτες της οργάνωσης, Murder Inc., και έγινε λαθρέμπορος οινοπνευματώδων κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης. Μετά την κατάργηση της ποτοαπαγόρευσης το 1933, στράφηκε προς τα τυχερά παιχνίδια. Μετακομίζει στο Λας Βέγκας και επιβλέπει την κατασκευή του ξενοδοχείου Flamingo, το οποίο έτυχε κακής υποδοχής και έκλεισε. Τρείς μήνες μετά, ο Bugsy γαζώνεται απο ένα πολυβόλο όπλο, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της φίλης του στο Μπέβερλι Χιλς.

3. Willie Moretti – 4 Οκτωβρίου 1951

Την ώρα που τα άλλα αφεντικά της Μαφίας κρατούσαν το στόμα τους κλειστό μπροστά στην αμερικανική επιτροπή για το οργανωμένο έγκλημα το 1950, ο μαφιόζος Willie Moretti όχι μόνο “κελάηδησε”, αλλά αστειευόταν κιόλας για την κατάθεσή του. Αυτό εκνεύρισε τον “αρχινονό” Vito Genovese, και έβαλε να τον σκοτώσουν την ώρα που απολάμβανε το δείπνο του σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης…

4. Carmine «The Cigar» Galante – 12 Ιουλίου 1979

Ο διαβόητος αρχηγός της φαμίλιας Bonanno, ήταν μαφιόζος παλαιάς κοπής και πίστευε ότι ήταν άτρωτος: «Κανείς δεν πρόκειται να με σκοτώσει ποτέ. Δεν θα τολμούσαν», συνήθιζε να περηφανεύεται. Κι όμως, ο Galante δολοφονήθηκε εύκολα την ώρα που έτρωγε στον κήπο ενός εστιατορίου στο Μπρούκλιν, το οποίο άνηκε σε έναν μακρινό ξάδερφο του. Όσο για τους σωματοφύλακες που ήταν μαζί του, γνώριζαν για την απόπειρα και έκαναν τα στραβά μάτια…

5. Albert “The Mad Hatter” Anastasia – 25 Οκτωβρίου 1957

Το βάρβαρο και βίαιο αφεντικό της οικογένειας Gambino, είχε μια μακροχρόνια καριέρα ως “αρχινονός” του οργανωμένου εγκλήματος, εξαφανίζοντας ως διά μαγείας κάθε μάρτυρα που έβαζε σκοπό να καταθέσει εναντίον του. Δολοφονήθηκε ενώ καθόταν στην καρέκλα ενός κουρείου από δυο εκτελεστές που μπηκαν στο κατάστημα και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Συνέχισαν να πυροβολούν μέχρι να καταρρεύσει νεκρός στο πάτωμα, και στην συνέχεια τον πυροβόλησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Πιστεύεται ότι ο Larry και ο Joe Gallo πραγματοποίησαν τη δολοφονία βάσει συμφωνίας με τον Δον Vito Genovese.

6. Paul “Big Paul” Castellano – 16 Δεκεμβρίου 1985

Άλλος ένας σκληροτράχηλος «νονός» άρχισε να κάνει σοβαρούς εχθρούς, με έναν απο αυτούς τον John Gotti, ο οποίος έβραζε απο οργή εναντίον του. Έχοντας την εγκριση τριών από τις τέσσερις μεγάλες οικογένειες της Μαφίας, ο John Gotti έστησε την δολοφονία του Castellano αριστοτεχνικά. Το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου, κι ενώ τον είχαν καλέσει σε σύσκεψη κυρίων για να λυθούν οι διαφορές με τα άλλα αφεντικά, αυτός έπεσε στην παγίδα και εκτελέστηκε έξω από το φημισμένο steak house Sparks, όπου είχε κλειστεί το μοιραίο ραντεβού…

7. Angelo “The Gentle Don” Bruno – 21 Μαρτίου 1980

Ο Angelo Bruno σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ καθόταν στο αυτοκίνητό του. Ο «βαρώνος» των ναρκωτικών της Φιλαδέλφεια, έκανε πολλούς εχθρούς όταν θέλησε αποκλειστικότητα στην διανομή της ηρωίνης. Ο Antonio Caponigro (γνωστός και ως Tony Bananas) διέταξε τη δολοφονία, ενώ σκοτώθηκε και ο ίδιος μερικές εβδομάδες αργότερα σε αντίποινα. Η σορός του Bruno μάλιστα, βρέθηκε παραγεμισμένη με δολάρια στο στόμα και όχι μόνο – πράξη που συμβόλιζε την απληστία του.

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα