Ας χαθούν μαθήματα, η Μακεδονία να μην χαθεί!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στέλιου Παπαθεμελή*
Με τις Πρέσπες πήραν αέρα τα μυαλά τού Ζάεφ. Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. Του τα δώσαμε όλα (ο κ. Τσίπρας δηλαδή). Τώρα μιλάει για «Μακεδόνες τού Αιγαίου» και έμπλεως χαράς και βεβαιότητος δηλώνει στο κοινοβούλιό του:

«Η χώρα παραμένει η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η «Μακεδονία» θα γίνει μέλος όλων των διεθνών οργανισμών, ενώ δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στη βόρεια Ελλάδα»!!

Κάποια ωχρά, νωθρά και τρεμάμενα απαντητικά μισόλογα, άρθρωσε ο ημέτερος ανΥπεξ. Στο μεταξύ ο κ. Πάϊατ, άδραξε την ευκαιρία να εγκωμιάσει και πάλιν και πολλάκις την κυβέρνηση Τσίπρα δηλώνοντας:

«Είμαι εντυπωσιασμένος από τη σοβαρότητα [sic!] που επιδεικνύει η ελληνική Κυβέρνηση». Και ο αθεόφοβος δεν εφείσθη να επαναλάβει: «Η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη με τον Τσίπρα ο οποίος επέδειξε πολιτικό θάρρος για να προχωρήσει η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ». Αν ρωτούσε ο πλαστογράφος της ιστορίας την ιστορία, αυτή θα τον αποστόμωνε.

Οι αντισυγκεντρώσεις που οργάνωσε η κυβέρνηση στην Αθήνα για να αμαυρώσει το κίνημα των μαθητών για την Μακεδονία και την ταπεινωτική συνθήκη των Πρεσπών εγγίζουν τα όρια της φρίκης. Αντιδιαδήλωση με μαδέρια και κόκκινες σημαίες και συνθήματα όπως: «κρεμάλα στους φασίστες», «φασιστάκι, φασιστάκι ξύλο που θα το φας» κ.τ.τ. είναι όνειδος και ντροπή για τους εμπνευστές τους. Πιστώνουν τον πατριωτισμό και την Μακεδονία στη «Χρυσή Αυγή» και της στρατολογούν στελέχη και οπαδούς. Αίσχος!

Δυστυχώς και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ακούσθηκε ένας ευθύς και καθαρός λόγος. Στην αρχή κάτι «ήξεις, αφίξεις ου(κ) εν πολέμω θνήξεις». Στη συνέχεια η ηγεσία υποδύθηκε ρόλο αυστηρού παιδονόμου και αξίωσε από τα παιδιά να πάψουν να διαδηλώνουν για την Μακεδονία και να κοιτάζουν τα μαθήματά τους!…

Βασιλικότερος του βασιλέως ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κατήγγειλε τις μαθητικές κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία ως «ενέργειες φασιστικού και εθνικιστικού σχεδιασμού». Άξιος ο μισθός του!…

Πάντως ο κύριος «καθοδήγησε» κυβέρνηση και παπαγαλάκια του μιντιακού συστήματος που έσπευσαν να καταχεριάσουν τα Ελληνόπουλα ως … φασίστες!

Αυτό το μαθητικό ξέσπασμα είναι το υγιέστερο δείγμα πως η λαχτάρα της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας είναι ζωντανές. Τα παιδιά ενστερνίστηκαν τα λόγια τού Κολοκοτρώνη, τω καιρώ εκείνω, στους συνομήλικούς τους στη Πνύκα.

Να ποια γλώσσα έπρεπε να μιλήσουν στα Ελληνόπουλα που ξεσηκώθηκαν κυβέρνηση και τοποτηρητές της στην εκπαίδευση: Τη γλώσσα τού Γέρου τού Μωριά:

«Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα,  είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος. Όλα τα έθνη τού κόσμου έχουν και φυλάττουν μια θρησκεία (…). Να μην έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε εις τους καφενέδες και εις τα μπιλιάρδα. Να δοθείτε εις τας σπουδάς σας (…).

Στον αντίποδα των σοφών συμβουλών τού Γέρου τού Μωριά τα φερέφωνα της εξουσίας οι εθνομηδενιστές εκπαιδευτικοί τού Γέρακα, απέβαλαν τους μαθητές επειδή στη παρέλαση τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή»! Ευθυγραμμίστηκαν με την σκοπιανή υπουργό αμύνης, η οποία απαίτησε να πάψουν οι Έλληνες να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Τί θα δουν ακόμη τα μάτια μας, ιδίως αν οι πολιτικές μας ελίτ κυρώσουν (άπαγε της βλασφημίας) τις Πρέσπες.

Φωτισμένος Δάσκαλος ο Δημήτρης Νατσιός γράφει: «Κάποιοι, “ρεβόμενοι αστακομακαρονάδες” που λέει και ο ποιητής, θρηνούν για την απώλεια μαθημάτων.  Απάντηση:  Ας χαθούν μαθήματα, η Μακεδονία να μην χαθεί…».

Μία πάντως σημαντική μαρτυρία συνεισφέρει ο καθηγητής Θ. Βερέμης διασώζοντας ομολογία τού Χαρίλαου Φλωράκη:

«Οι έξω μάς πίεζαν να αναγνωρίσουμε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε κι εγώ αντιδρούσα, γιατί ήταν προδοσία. Και το πλήρωσα ακριβά αυτό»( Σ. Καλεντερίδης, “Δημοκρατία”,30/11/18).

Υπάρχει μια ταύτιση σε μείζονα εθνικά – πνευματικά θέματα μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Για τού λόγου το αληθές αντιπαραβάλλετε με τα συριζαϊκά την δήλωση τού επίδοξου δημάρχου Αθηναίων της Ν.Δ. Κ. Μπακογιάννη:
«Είμαι φανατικά υπέρ τής αποποινικοποίησης τής μαριχουάνας […] είμαι υπέρ και τού γάμου ομοφυλοφίλων ζευγαριών και της υιοθεσίας παιδιών»!

Κυκλοφορεί ένα εκπληκτικό video – δανείζομαι την ενημέρωση από τον Ανδρέα Σταλίδη (Εστία,20/11/18). Καταγράφει μια συνομιλία τής διευθύντριας της ΜΚΟ  Advocates Abroad με συνεργάτη της Καναδής συγγραφέως Laourand Southem στη Λέσβο:

«Η Διευθύντρια περιγράφει πώς διδάσκουν στους μετανάστες να υποδύονται τους Χριστιανούς, πώς να διηγούνται περιστατικά διωγμών εναντίον τους στα κράτη από τα οποία προέρχονται, πώς να φέρονται στις συνεντεύξεις τους με τις αρχές, δηλαδή πώς να μιλάνε, να κάθονται, κάθε πότε να διακόπτουν, να κλαίνε με λυγμούς όταν υποτίθεται ότι θυμούνται βασανισμούς, πώς να περιγράφουν την γιορτή των Χριστουγέννων ως τη Γέννηση τού Σωτήρα. Ισχυρίζονται ότι απαιτείται ικανότητα ηθοποιού από έναν μετανάστη προκειμένου να πείσεις τις αρχές ότι είναι πρόσφυγας»!!

Την Τρίτη στο Μαρακές ψηφίζεται το διαβόητο «Παγκόσμιο Σύμφωνο» για τη μετανάστευση. Πολλές χώρες, η μια μετά την άλλη, δηλώνουν την άρνησή τους να το ψηφίσουν. Στη γειτονιά μας Βουλγαρία και Ιταλία διεκήρυξαν την έντονη αντίθεσή τους.  Η Ελλάδα τής «αριστεράς τού Soros» θα το υπερψηφίσει;

*Πρόεδρος Δημοκρατικής Aναγέννησης 
Ε-mail: [email protected][email protected]

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα