«Απώθηση» τώρα στα νησιά. Εκεί θα κριθεί η μάχη με την Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

Όλα τα μηνύματα από τα σύνορα του Έβρου δείχνουν μοναδική συσπείρωση-ενότητα λαού και ενόπλων δυνάμεων. Μια νέα εθνική παλλαϊκή άμυνα σφυρηλατείται αυτή τη στιγμή με πρωτοφα­νή τρόπο σε σχέση με όσα εθνομηδενιστικά συνέβησαν κατά τις δεκαετίες της διαβόητης Μεταπο­λίτευσης, που κατέληξε στα εθνοκτόνα Μνημόνια. Κάτι αλλάζει, έστω και λόγω εσχάτης ανάγκης! Ο απλός Έλληνας πολίτης ζει σιγά σιγά το δικό του “1940”. Άλλοι μεταφέρουν τρόφιμα και εφόδια στους ένστολους και άλλοι κατατάσσονται μαζικά στην Εθνοφυλακή. Η μεγάλη ψυχή του εθνικά σκεπτόμενου Έλληνα είναι ανίκητη μέσα σε πνεύμα ενότητας. Αλλά χρειάζεται και εθνικά σκεπτόμενη κυβέρνηση με ανάλογη βούληση.

Από τις 28/2/2020 που ξεκίνησε η ασύμμετρη τουρκική εισβολή στον Έβρο ανακοινώθηκε η σύλληψη και φυλάκιση περίπου 300 εισβολέων-μεταναστών. Όμως το ίδιο διάστημα στα νησιά οι εισβολείς ξεπέρασαν τους 1.500. Στις 3/3/2020, στο Καστελόριζο, καταγράφηκαν 140 εισβολείς οι οποίοι προστιθέμενοι στους προϋπάρχοντες 40 φτάνουν τους 180, σε ένα νησί 498 κατοίκων! Αυτό μέσα σε τρεις μέρες. Άρα η κυβέρνηση ενώ κομπάζει για το “σφράγισμα” στον Έβρο έχει “ασφράγιστα” τα νησιά. Αντίθετα, η παλλαϊκή άμυνα φροντίζει για “αυτόματη επιστροφή στην Τουρκία” με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για οποιονδήποτε τολμήσει να περάσει στην Ελλάδα από τυχόν αφύλακτο σημείο, και έτσι μειώνονται κατακόρυφα οι συλλήψεις… Στο Δέλτα του Έβρου, όλα δείχνουν, πως αν η κατάσταση χειροτερέψει θα υπάρξει άλλη ριζική λύση.

Υπεύθυνες ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Ερντογάν μετακινεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα από το εσωτερικό (!) της Τουρκίας και όχι από τα σύνορα με την Συρία, επιπλέον 130.000 μετανάστες-εισβολείς. Ήδη από σήμερα δημιουργεί η Τουρκία προσφυγικούς καταυλισμούς, αρχικά 20.000 ατόμων απέναντι από την Ορεστιάδα και μέχρι το Δέλτα του Έβρου, ως εργαλείο μόνιμης πίεσης προς την Ελλάδα.

Ο Έβρος είναι το πρώτο μέτωπο επίθεσης για τον πάντοτε ύπουλα επιτιθέμενο Τούρκο, που και πάλι αναζητά Κερκόπορτα. Ελπίζουμε να μην του την ανοίξουν οι “ελιαμπέδες” του Νεο-οθωμανι­σμού στην Αθήνα, και όσοι προτείνουν “να δώσουμε λίγη ΑΟΖ από Καστελόριζο και να πάρουμε αυτήν της Ρόδου ή της Λέρου”. Υπάρχουν βέβαια και οι νεο-ταξίτες αριστεροί, πρώην διεθνιστές, επί ΕΕΣΔ, οι οποίοι απαιτούν εδώ και τώρα να δεχθεί η χώρα ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους εισβολείς. Οι δωσιλογούντες υπέρ των “ανοικτών συνόρων” ανάρτησαν (αλλά τελικά αντιμετωπίστηκαν), στις 2/3/2020, στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδος ανάλογο πανό –πισώπλατο στιλέτο στους πατριώτες που μάχονταν να κρατήσουν τα Ερντογανικά στίφη έξω από τα σύνορά μας.

Το δεύτερο και κρισιμότερο μέτωπο βρίσκεται στα νησιά. Εκεί θα δοθεί η μητέρα όλων των μαχών κατά της ανοικτής τουρκικής επίθεσης. Ο Ερντογάν τους έχει μετατρέψει την ανθρωπομάζα σε πολιορκητικό κριό κατά της χώρας μας. Οι εισβολείς που μιλούν καλά τουρκικά προέρχονται από οπουδήποτε, εκτός από το Ιντλίμπ, και είναι είτε αποφυλακισμένοι εγκληματίες είτε αλλόφυλοι διαμένοντες επί χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Όλοι αυτοί καθοδηγούμενοι συστηματικά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και την ΜΙΤ λειτουργούν ως εμπροσθοφυλακή των πολεμικών επιχειρήσεων της Τουρκίας και των Νεο-οθωμανικών σχεδίων της.

Όμως, όταν αυτά τα στίφη βάζουν μπροστά ασυνόδευτα παιδιά που κρατούν ως ομήρους δια­πράττουν στην ουσία έγκλημα πολέμου. Βάσει της Συνθήκης της Γενεύης, 1951, περί προσφύγων, διαπράττουν εγκλήματα και όταν καίνε τα χαρτιά τους στα τουρκικά παράλια, όπως και όταν τρυπούν οι ίδιοι τις βάρκες τους και πνίγουν συνανθρώπους τους. Για όλα τα προαναφερθέντα εγκλήματα η Συνθήκης της Γενεύης, 1951, όχι μόνο ΔΕΝ τους καλύπτει, αλλά σε σειρά άρθρων της προβλέπει ρητά την απέλασή τους. Ειδικότερα, μετά την σχετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της 13/2/2020, υπό διευρυμένη σύνθεση (!) επιτρέπονται πλέον οι ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΛΆΣΕΙΣ εισβολέων-παράνομων μεταναστών.

Η μετά το 2015 καθυστερημένη σήμερα μεταστροφή της πολιτικής του Ενιαίου Κυβερνητισμού, που πλέον εκπροσωπείται από την ΝΔ, ελέγχεται. Και τούτο γιατί επί οκτώ μήνες η παρούσα κυβέρνηση ΔΕΝ έκανε αυτά που κάνει τώρα, ενώ μοιάζει απίθανο να εκδιωχθούν από τη χώρα μας τα ήδη υπάρχοντα δύο εκατομμύρια μουσουλμάνων εισβολέων τα οποία ανέφερε ο κυβερνητικός βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης. Εξάλλου είναι πρόσφατη η εφιαλτική δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη ότι “είναι υπερήφανος για την πολυ-πολιτισμικότητα της χώρας μας”. Μια πλαστή, δήθεν πολυ-πολιτισμικότητα που την επέβαλε αντιδημοκρατικά και με το στανιό η προηγούμενη –τροτσκιστική– κυβέρνηση, ως ενεργούμενο ξένων συμφερόντων, αλλά και λόγω της δικής της νεο-ταξικής σήμερα παγκοσμιοποιητικής ιδεολογίας, σε υποκατάσταση της πάλαι ποτέ διεθνιστικής, σταλινικής.

Είναι ΑΥΤΑΠΌΔΕΙΚΤΗ η ολιγωρία και η συνενοχή της ΝΔ στην τραγική πολιορκία που σήμερα βιώνει η χώρα μας. Σχετική και η παρανοϊκή, εθνοδιχαστική πολιτική της η οποία κατέληξε στην τεράστια ήττα των ΜΑΤ στο Διαβολόρεμα της Λέσβου, όπου ο άγριος ξυλοδαρμός τους οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση-αποχώρησή τους από το νησί.

Άνθρωποι βαρόμετρα του κομματικού λόγου της ΝΔ, όπως οι Συρίγος και Καιρίδης, υπερθεματί­ζουν πλέον καθημερινά την “απώθηση” των ερντογανικών ενεργούμενων. Στη σωστή κατεύθυνση τα ΑΣΘΕΝΙΚΆ πέντε μέτρα του ΚΥΣΕΑ, 1/3/2020, όπως και η απόφαση για βολές όπλων, μετά την 2α/3/2020, σε όλη τη γραμμή των συνόρων, από τον Έβρο μέχρι τα νησιά, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Θετική και η άμεση πρόσκληση στην FRONTEX, ΑΛΛΑ με την προϋπόθεση ότι θα έχει ΣΑΦΗ καθήκοντα άμεσης επαναπροώθησης των εισβολέων στα τουρκικά παράλια από όπου προέρχονται. Πράγμα εξόχως αμφίβολο.

 

Η “απώθηση”

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Στεφανής στις 2/3/2020 αναμετέδωσε ο ίδιος τα περί επιτυχη­μένης –όπως είπε– επιχείρησης “απώθησης” στην οποία συμμετείχε. Δεν χρειαζόταν να συμμετάσχει ο ίδιος, αρκούσε να εκδοθεί μια ξεκάθαρη διαταγή προς τους έμπειρους αξιωματικούς μας. Επειδή όμως είναι ασαφές το τι ακριβώς έπραξε ο υπουργός, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

  1. Έχει δώσει ή όχι εντολή σε Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό για “απώθηση” ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ πάνω στη θαλάσσια συνοριακή γραμμή;
  2. Πώς ακριβώς γίνεται ή θα γίνεται αυτή η “απώθηση”;
  3. Εάν αυτή δεν αποδώσει θα αποδεσμευτούν “κανόνες εμπλοκής”, εφόσον επαναληφθούν οι γνωστοί τσαμπουκάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού διά της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία έχει ήδη στο παρελθόν εμβολίσει πλοία του λιμενικού μας;

Οι έχοντες υπηρετήσει στα θαλάσσια σύνορα γνωρίζουν ότι αυτά είναι υπαρκτά σε αντίθεση με όσα είχε υπονοήσει γνωστός ελληνώνυμος, όταν αναρωτιόταν: “έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέρω;” Θαλάσσια σύνορα, λοιπόν, υπάρχουν και τα παραβιάζει συχνά τόσο το τουρκικό όσο και το ελληνικό ναυτικό, αμφότερα επικαλούμενα εκ των υστέρων λάθος… ή άρνηση παραβίασης. Επί δεκαετίες οι ένοπλες δυνάμεις μας, πρωτίστως το ΠΝ, βιώνουν αυτή την ΟΡΙΑΚΗ κατάσταση υπό την οποία θα γίνει η σύγκρουση με την Τουρκία και τους εισβολείς-μετανάστες. Κανένας δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδείξει εάν κάποιο ελληνικό πλοίο που διενεργεί “απώθηση” μπήκε μέσα στα τούρκικα χωρικά ύδατα κατά 100, 200 ή περισσότερα μέτρα. Και μιας και η ελληνική ναυτοσύνη υπερέχει κατά πολύ αυτής των αντιπάλων μας, εκείνο που χρειαζόμαστε είναι ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΔΙΑ­ΤΑΓΕΣ και ΒΟΥΛΗΣΗ εκ μέρους των πολιτικών προϊσταμένων των ενόπλων μας δυνάμεων.

Είναι θετικό ότι αυτή τη στιγμή περισσότερα από 100 πλοία, όλων των τύπων του ΠΝ και του ΛΣ επιχειρούν στα νησιά, όπως και το ότι έχουν “σηκωθεί” ελικόπτερα και πολεμικά αεροπλάνα. Προτείνουμε ένθερμα να συγκροτηθεί ΚΑΙ παλλαϊκή άμυνα· προοίμιο κανονικού πόλεμο ζούμε… Εάν τελεσφορήσουν αυτά ούτε ένα δουλεμπορικό σκάφος από την Τουρκία δεν θα περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ούτε ένα! Αλλιώς η Ελλάς θα έχει αποδείξει, πρωτίστως στην Τουρκία, ότι είναι ξέφραγο αμπέλι που περιμένει τον κατακτητή Ερντογάν, αφού εισβάλλει να διορίσει σε κρατικές θέσεις τους Νεο-οθωμανούς των Αθηνών και τους άλλους Νενέκους.

Όπως βεβαιώνουν όσοι έχουν συμμετάσχει σε “απώθηση” αυτή ξεκινάει τεχνηέντως… λίγο ΠΡΙΝ περάσουν οι εισβολείς τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα. Η επιχείρηση εκδηλώνεται αρχικά με ταχεία διέλευση ελληνικών σκαφών αρκετά μέτρα μπροστά από την πλώρη του δουλεμπορικού σκάφους με σκοπό την πρόκληση μεγάλου κυματισμού ο οποίος θα το αναγκάσει να αλλάξει πορεία. Εφόσον οι εισβολείς δεν αναστρέψουν οι διελεύσεις γίνονται όλο και πιο κοντά στην πλώρη του  σκάφους των εισβολέων.

Εφόσον η μέθοδος του κυματισμού δεν αποδώσει τότε το ελληνικό σκάφος έρχεται σε επαφή με το σκάφος των εισβολέων και το απωθεί στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, χωρίς να το ανατρέψει. Εκεί μπορεί να παρέμβει η φιλάνθρωπη FRONTEX και να το οδηγήσει πίσω στα τουρκικά παράλια, καθώς θα βρίσκεται ΜΕΣΑ στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Εάν υπάρξει αντίδραση από τα τουρκικά πλοία, που ενίοτε συνοδεύουν τα δουλεμπορικά μέχρι ΜΕΣΑ στα χωρικά ύδατα της Ελλάδος, τότε θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να έχει ήδη δώσει εντολές “κανόνων εμπλοκής” οι οποίοι περιλαμβάνουν ρίψη προειδοποιητικών βολών. Αν και αυτό δεν αποδώσει γνωρίζουν στο ΠΝ, αναλόγως διαταγών…, το πώς να ανταποκριθούν σε μία ένοπλη σύγκρουση ή και ενδεχομένως σε κλιμάκωση πολεμικού επεισοδίου. Με δεδομένη την αλλόφρονα επιθετική στάση της Τουρκίας έναντι πάντων, πρωτίστως απαιτείται ΒΟΥΛΗΣΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ένα και μόνο τέτοιο επεισόδιο σε βάρος της Τουρκίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο και θα μάθουν οι εισβολείς-μετανάστες ότι με δική τους ευθύνη κινούνται σε εμπόλεμη ζώνη.

Δεν προτείνουμε μία σύγκρουση, αμυνόμενοι είμαστε, αλλά χωρίς αποφασιστικότητα να υπερασπιστείς την πατρίδα σου ουδείς σε λαμβάνει σοβαρά υπόψη. Εδώ που φτάσαμε, μετά από 46 χρόνια δουλικών μεταπολιτευτικών υποχωρήσεων, η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω παρά μόνον εάν διαπιστώσει μια γρανιτένια άμυνα εκ μέρους μας, και βούληση για αποτελεσματική απώθηση της υβριδικής εισβολής της.

Η τρέχουσα τουρκική επίθεση, όπως όλες μέχρι τώρα, έχει πάγιο στόχο την μουσουλμα­νοποίηση, κατόπιν την φινλανδοποίηση και τελικά την υποδούλωση της χώρας μας. Αυτά όμως οι Έλληνες ενωμένοι και με προσήλωση στα ιδανικά του Έθνους μας μπορούμε και έχουμε τη δύναμη όχι μόνο να τα αποτρέψουμε, αλλά και να καταγάγουμε εναντίον της Τουρκίας μια ουσιαστική  νίκη η οποία θα αποτελέσει την αρχή για μια νέα ανοδική πορεία της Ελλάδος.

 

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα