Από το «ετοιμοθάνατο πρόβατο» στον «υπάλληλο του Σόυμπλε»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Παναγιώτη Μπαλακτάρη

Ξεύρεις τν γ πο νθε 
φαιδρ
πορτοκαλέα 
κα
κοκκινίζει σταφυλ 
κα
θάλλει λαία; 
! δν τν γνοε κανείς, 
ε
ναι γ λληνίς…

 

Άγγελος Βλάχος

 

Οι Έλληνες πολίτες επέλεξαν το 2015 υπερηφάνως να αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και μάλιστα δύο φορές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις στην πολιτική μας Ιστορία που το εκλογικό σώμα δεν υπερψηφίζει μια φίρμα – παραδοσιακό κόμμα, αλλά υποσχέσεις και εξαγγελίες. Οι φράσεις «η μόνη εναλλακτική και σωτήρια πρόταση είναι η κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας» και «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται, καταργείται» κοσμούσαν την αντιπολιτευτική φαρέτρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των συνεταίρων του ΑΝ.ΕΛ.

Με όπλο την αφειδή παροχή ελπίδων στους ψηφοφόρους ο κ. Τσίπρας δεν αφιέρωσε και πολύ χρόνο για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του, δεδομένου ότι το μήνυμα ήταν σαφές: «Ψηφίστε μας και θα ζήσετε παραδεισένια»! Όπως είναι ευνόητο και επόμενο οι πολίτες τον ψήφισαν, αλλά το παραμύθι δεν είχε καλό τέλος.

Ελάχιστη σημασία έδιναν οι ψηφοφόροι τότε στα πρόσωπα που γέμιζαν αρχικά τις πλατείες και εν συνεχεία τις λίστες του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Βαρουφάκης, Κατρούγκαλος, Λαπαβίτσας, Στρατούλης και λοιποί αστέρες είχαν εύκολο έργο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν απλώς να ανοιγοκλείνουν το στόμα τους. Λίγοι άκουγαν πραγματικά όσα έλεγαν οι προαναφερθέντες. Ακόμη λιγότεροι ασκούσαν κριτική. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ζούσαμε την περίοδο της πολιτικής φούσκας. Όσο αυξάνονταν οι υποσχέσεις από τους επερχόμενους, τόσο διογκωνόταν η οργή για τους προηγούμενους. Οι κρεμάλες και η άσκηση βίας ήταν στην καθημερινή ατζέντα και ερέθιζαν τον κόσμο. Αν τα λαμπρά ονόματα που προανέφερα έλεγαν στους πολίτες ότι ο γάιδαρος πετάει, οι πολίτες θα επευφημούσαν. Ή μήπως συνέβη κι αυτό τελικά;…

Εν πάση περιπτώσει, ο ελληνικός λαός, απεγνωσμένος όπως ήταν, επένδυσε την απελπισία του στην πολιτική φούσκα. Ψήφισε και έδωσε εισιτήριο για τη Βουλή σε άτομα που φαίνονταν να είναι ευάλωτα. Νάρκισσοι, μικρομέγαλοι «Ναπολέοντες» και χυδαίοι μαγκίζοντες συνέθεταν την πρώτη φορά αριστερά και τους συνεργάτες της. Συγχρόνως, στη Βουλή εισήλθαν και άτομα με πολιτική βουλιμία. Άνθρωποι που δεν μπορούν να αποχωριστούν τις θέσεις εξουσίας.

Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί διοικούσαν και διοικούν τη χώρα μας. Κάπως έτσι τα Σκόπια πήραν τα πάντα στη διαπραγμάτευση, με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί, αυτοί είναι η αιτία που έκλεισαν οι Τράπεζες και εξαιτίας τους ξαναδιαλύθηκε η Οικονομία.

Την πικρή διαπίστωση για το ποιόν και την ανικανότητα όλων αυτών την κάνουμε τώρα που είναι πολύ αργά. Τώρα, που παρακολουθούμε ενεοί την μεταξύ τους ανταλλαγή ύβρεων, προσβολών και απειλών. Ο κ. Καμμένος αποκάλεσε τον κ. Βαρουφάκη «υπάλληλο του Σόυμπλε», «τρελό» κ.λπ. και ο τελευταίος λίγες ώρες αργότερα χαρακτήρισε τον πρώτο «ετοιμοθάνατο πρόβατο»!.

Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, στους οποίους είμαι βέβαιος ότι δεν θα εμπιστευόμασταν ούτε τα κατοικίδιά μας, αποφασίζουν για τις τύχες του Ελληνισμού και της Ελλάδας.

Αλλά ας προσέχαμε…

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα