Από το δαχτυλίδι αναγνωρίστηκε η σορός του Ιρανού στρατηγού: Οι 3 λόγοι για τους οποίους διατάχτηκε η εξόντωσή του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Από το δαχτυλίδι αναγνωρίστηκε η σορός του Ιρανού στρατηγού: Οι 3 λόγοι για τους οποίους διατάχτηκε η εξόντωσή του

כאן חדשות

@kann_news

כך זוהתה גופתו של רב המחבלים? ברשתות החברתיות בעיראק מפרסמים שסימן ההיכר הבולט של מפקד כוח קודס, קאסם סולימאני, הטבעת שלו, סייע לזהות את גופתו @eran_singer

Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη כאן חדשות

Η επίθεση κατά του Ιρανού στρατηγού διατάχθηκε για τρεις λόγους:

Πρώτον: Γιατί ήταν ικανότατος και το δίκτυο που έστησε σε Συρία και Ιράκ κόστισε γεωπολιτική ήττα στους Αμερικανούς που ουσιαστικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την «καρδιά» της Μέσης Ανατολής οπότε η απουσία της παρουσίας του θα στοιχίσει στους Ιρανούς που θα δυσκολευτούν να τον αντικαταστήσουν.

Δεύτερον: Για την επίθεση χιλιάδων σιιτών στην αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη. Οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν στο «αυθόρμητο» πλήθος που εξεγείρεται και θεωρούν ότι αυτό οργανώθηκε από Ιρανούς και ότι ήταν εχθρική επιθετική ενέργεια κατά των ΗΠΑ που έπρεπε να απαντηθεί με παρόμοια ισχύ.

Τρίτον: Οι ΗΠΑ ήθελαν να απαντήσουν στο ιρανικό (τουλάχιστον έτσι λένε οι Αμερικανοί) κτύπημα στις εγκαταστάσεις της Aramco στην Σαουδική Αραβία. Έστω και ετεροχρονισμένα προχώρησαν σε αντίποινα με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό πλήγμα. Το κτύπημα στην Aramco είχε κοστίσει στο γόητρο των ΗΠΑ.

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο, το οποίο φέρεται να προέρχεται από το σημείο δολοφονίας του διοικητή της ιρανικής μονάδας «Quds», Κασίμ Σολεϊμάνι.

Η επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ.

roi kais • רועי קייס

@kaisos1987

הרכב ההרוס אחרי חיסול סולימאני בבגדאד

Ενσωματωμένο βίντεο

36 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις καθώς αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πολεμικές ενέργειες ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει σημαντική αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, κάτι που αποτελεί εφιάλτη για χώρες όπως η Ελλάδα την στιγμή που διανύεται ένας «βαρύς» χειμώνας.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, η οποία προκάλεσε ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων προκάλεσε η επιβεβαίωση από το αμερικανικό Πεντάγωνο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διέταξε τη δολοφονία του.

«Κατά διαταγή του προέδρου, ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Σκοπός ήταν «η αποτροπή μελλοντικών ιρανικών επιθέσεων», πρόσθεσε το Πεντάγωνο, λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές στα 62,91 δολάρια το βαρέλι, 2,83% υψηλότερα σε σχέση με χθες, ενώ η τιμή του πετρελαίου Μπρέντ διαμορφώνεται στα 68,24 δολάρια το βαρέλι, 3% υψηλότερα σε σχέση με χθες.

Η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές στα 1.545 δολάρια η ουγκιά, 1,11% υψηλότερα σε σχέση με χθες.

 

כאן חדשות

@kann_news

לילה דרמטי: ארה”ב חיסלה את מפקד כוח קודס האיראני – קאסם סולימאני | משדר מיוחד https://twitter.com/i/broadcasts/1MnxnEkrOEVJO 

ארה”ב חיסלה את מפקד כוח קודס האיראני – קאסם סולימאני

כאן | חדשות @kann_new

33 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Rep. Michael Waltz

@RepMichaelWaltz

.@ChrisMurphyCT This was an act self defense to prevent further attacks against our Military. Congressional authorization not required. To wait for to put more Americans in body bags would be irresponsible of @realDonaldTrump as CINC. This is a win for America 🇺🇸 https://twitter.com/chrismurphyct/status/1212913952436445185 

Chris Murphy

@ChrisMurphyCT

Soleimani was an enemy of the United States. That’s not a question.

The question is this – as reports suggest, did America just assassinate, without any congressional authorization, the second most powerful person in Iran, knowingly setting off a potential massive regional war?

366 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ali Hashem علي هاشم

@alihashem_tv

1.022 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
23 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/834430_apo-dahtylidi-anagnoristike-i-soros-toy-iranoy-stratigoy-oi
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα