Αποστολάκης: Παραλίγο να είχαμε νέα Ιμια στο Αιγαίο- Ειχα τηλεφωνήσει στον Τσίπρα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ19|09|2019 | 10:22


Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ναύαρχος Αποστολάκης/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INTIMENEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπήρξαν πολλές φορές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ιμια, δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, εξιστορώντας την εμπειρία του στο υπουργείο με τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, το σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο τέως υπουργός.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα όσα συνέβαιναν στο Αιγαίο επι της υπουργίας του έδωσαν αφορμή για συχνά τηλεφωνήματα στον τότε πρωθυπουργό.
«Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα », είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης, σημειώνοντας: « Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα», προκειμένου να εξηγήσει το μέγεθος της πίεσης.

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», είπε ο κ. Αποστολάκης.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/apostolakis-paraligo-na-eihame-nea-imia-sto-aigaio

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν ρωτηθηκε βεβαιως ,αλλ’ουτε και ο ιδιος ο κ. Αποστολακης διευκρινισε πότε ”παρα λιγο θα ειχαμε νεα Ιμια”.
    Επι υπουργιας στο Εθνικης Αμυνης του κ. Καμμενου , που ”εσουρνε πολλα στους Τουρκους”και της δικης του Αρχιστρατηγιας (ΓΕΕΘΑ, γαρ),η, επι δικης του υπουργιας στο Εθνικης Αμυνης , που η μονη φραση του , που εμεινε στην μνημη των Ελληνων ηταν οτι ”σε τυχον πολεμικη εμπλοκη με την Τουρκια θα ειμαστε μονοι μας”, γιατι στην καθημερινοτητά του ”χαριεντιζόταν” με τον συναδελφο του Τουρκο ΑΚΑΡ , που περασε και αυτος απο το ΓΕΕΘΑ της Τουρκιας;;;.
    Για αλλο πραγμα ομως κατεγραφη στην ενδοξη Ελληνικη ιστορια ο κ. Αποστολακης .
    Υπεστηριξε ως πρωην ναυαρχος, ΓΕΕΘΑ και εκπροσωπος των Ενοπλων Δυναμεων στην Βουλη την επονειδιστη Συμφωνια των Πρεσπων, χωρις αυτες να εκφρασθουν εστω και σε ανεπισημη μυστικη δημοσκοπηση για τις δωρεες της Ελληνικης κυβερνησεως , -που εληγε μετα 6μηνο η θητεια της- στους Αλβανοσλαβους των Σκοπιων , που αφορουσαν σε αδιατιμητους θησαυρους του Μακεδονικου Ελληνισμου και σε ποταμους αιματος υπερ αυτου ,περιπου απο το 700 π.Χ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα