Αποκαλυπτικό άρθρο, για τα Σκόπια, την Ελλάδα και τη Δύση*

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη                         19/.09.2018

Πρόκειται για άρθρο εξοργιστικού περιεχομένου,   που αναφέρεται στα Σκόπια, την Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Δύση. Μέσα από τις  γραμμές του   προβάλλει  η καταπάτηση  κάθε ίχνους ηθικής, δεοντολογίας και πάνω από όλα δημοκρατίας, προκειμένου να επιτευχθεί το προαποφασισμένο και επιθυμητό αποτέλεσμα, από  την  επικείμενη δημοσκόπηση στα Σκόπια. Δηλαδή, το ΝΑΙ.

Το μαύρο πρόβατο είναι οι Ρώσοι

Καταρχήν, μέσα από τις πρώτες κιόλας  γραμμές του, οι αρθρογράφοι περιγράφουν  έναν “ανεξέλεγκτο πανικό”, που αφορά την πιθανότητα, διόλου καταφρονητέα όπως υποστηρίζουν, το σκοπιανό δημοψήφισμα να καταλήξει σε ΟΧΙ και όχι στο ποθητό ΝΑΙ. Η ερμηνεία, ωστόσο, που δίνεται, και μάλιστα χωρίς ενδοιασμό, για το κατ’ αυτούς απευκταίο   πιθανό αποτέλεσμα, παραδόξως δεν επικαλείται τον ανομοιογενή πληθυσμό των Σκοπίων, που έτρεφε ανέκαθεν περισσότερες της μιας εθνικές προτιμήσεις. Αντιθέτως, χωρίς την προσκόμιση κάποιων, έστω και αμφισβητήσιμων εδείξεων, οι σ. του άρθρου θεωρούν δεδομένο, όσο και γενικής αποδοχής το γεγονός ότι η έλευση ενός ΟΧΙ καλλιεργείται από τους Ρώσους, οι οποίοι μεταξύ άλλων χρησιμοποιούν το Face book, οι οποίοι μεταξύ άλλων δαπανούν μεγάλα ποσά και οι οποίοι, μεταξύ άλλων, τρομοκρατούν με διάφορους τρόπους τους Σκοπιανούς, προσπαθώντας να τους πείσουν υπέρ του ΟΧΙ.  Ενδεικτικό της έλλειψης αποδείξεων, για την υποστήριξη αυτού του ρόλου των Ρώσων  είναι και το ασθενές και χωρίς περιεχόμενο επιχείρημα ενός αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, του James H. Mackey, που δηλώνει ότι : “Όσο πιστεύουν ότι είναι σε θέση να δημιουργούν προβλήματα (οι Ρώσοι), τα δημιουργούν”. Παρότι η Ρωσία διέψευσε επισήμως την όποιας μορφής ανάμειξη στο αποτέλεσμα του σκοπιανού δημοψηφίσματος, οι κατηγορίες εναντίον της εντείνονται, όσο πλησιάζει η ημερομηνία της δημοσκόπησης.

Η υπόθεση, επάνω στην οποία βασίζονται οι κατηγορίες, είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι παρακολουθούν με δυσαρέσκεια την προσπάθεια της Δύσης να εντάξει και το τελευταίο βαλκανικό κράτος,  στο ΝΑΤΟ (από το οποίο  η Ρωσία είναι εκτός).  Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν είναι αρκετό για την εξύφανση, επαναλαμβάνω χωρίς από όσο φαίνεται απτές αποδείξεις, όλων των παραπάνω κατηγοριών, εναντίον της Ρωσίας. Από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει ένα ποσό  8 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου τα Σκόπια να αποκρούσουν την υποτιθέμενη ρωσική διείσδυση στο αποτέλεσμα του σκοπιανού δημοψηφίσματος. Στη μάχη μπαίνουν απομακρύνσεις Ρώσων διπλωματών, που κατηγορούνται για υποθετικές παρεμβάσεις στη σκοπιανή υπόθεση, για δημιουργία πολυάριθμων δικτυακών θέσεων, στο Face book, πάντοτε για τον επηρεασμό υπέρ του ΟΧΙ στο προσεχές σκοπιανό δημοψήφισμα, αλλά και  για επιστράτευση ακόμη και ομάδων ποδοσφαίρου, στην προσπάθεια πάντοτε, να επηρεαστεί το αποτέλεσμα τη δημοσκόπησης.

Και ως εδώ, μπορεί βέβαια να υποθέσει  κανείς ότι αυτά, σε συνδυασμό και με ανάλογα άλλα, έχουν έντονη οσμή του παράλογου, αλλά, όμως δεν  αγγίζουν άμεσα την Ελλάδα.

Υποστηρίζεται ότι και η ελληνική αντίθεση στη συμφωνία των Πρεσπών…..χρηματοδοτείται δήθεν από τη Ρωσία

Τελικά, ωστόσο, οι καταρχήν αναπόδεικτες αυτές κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας, σχετικά με την ενεργό της ανάμειξη  στην προσπάθεια  ενός αρνητικού αποτελέσματος στο σκοπιανό δημοψήφισμα της 30/09, αναφέρονται και στην Ελλάδα, και μάλιστα με εξοργιστικό τρόπο. Οι δύο σ. του παραπάνω άρθρου, υποστηρίζουν ότι Έλληνες αξιωματούχοι κατηγόρησαν τους Ρώσους για….εξαγορά Ελλήνων, προκειμένου να αντιδράσουν στη συμφωνία των Πρεσπών, και αυτός ήταν ο λόγος της απέλασης από την Ελλάδα δύο Ρώσων διπλωματών. Η κατηγορία αυτή, που εμφανώς αγγίζει τα όρια του παραλογισμού, εκλαμβάνει   τους 7 στους 10 Έλληνες, που με βάση όλες τις  σχετικές έρευνες, τίθενται αναφανδόν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, ως…….”εξαγοραζόμενους από τη Ρωσία”!!! Και πιο συγκεκριμένα,  οι πληροφορίες αυτού του  πρωτοσέλιδου άρθρου στο International New York Times της 18ης τρέχοντος, προσθέτουν στους γνωστούς ήδη χαρακτηρισμούς  εναντίον όσων λαμβάνουν μέρος στα συλλαλητήρια   για τη μη εκχώρηση, στους Σκοπιανούς, του ονόματος, της ανύπαρκτης μακεδονικής γλώσσας και της, επίσης, ανύπαρκτης μακεδονικής ταυτότητας (δηλαδή, στους χαρακτηρισμούς ως  ετερόκλητους, περίεργους, φασίστες, ακροδεξιούς, εθνικιστές  και χρυσαυγίτες),  προσθέτουν επαναλαμβάνω  και το χαρακτηρισμό των προδοτών. Αυτών, δηλαδή, που εξαγοράζονται από ξένη χώρα για να στραφούν εναντίον των συμφερόντων της πατρίδας τους. Και οι “κακοί” αυτοί Έλληνες,  που δε θέλουν το καλό της πατρίδας τους, κατά το  πνεύμα των πληροφοριών του πρωτοσέλιδου πάντοτε,  άρθρου, εκπροσωπούν  τελικά γύρω στο  70% του ελληνικού πληθυσμού!!

Συμπεραίνω ότι ένας καταιγισμός αντιδράσεων, για την προέλευση και τους στόχους αυτής της άθλιας προπαγάνδας  εναντίον  της συντριπτικής πλειονοψηφίας των Ελλήνων, έχει ήδη αργήσει.

 Το ενδιαφέρον ΕΕ και ΝΑΤΟ εξαντλείται στην εξασφάλιση ονόματος για την πρόσβαση  των Σκοπίων στους κόλπους τους

Στο περί ού ο λόγος άρθρο, εξάλλου, δεν γίνεται  λόγος για την ανάγκη εκχώρησης από την Ελλάδα στα Σκόπια των  ανύπαρκτων στοιχείων “μακεδονικής γλώσσας” και  “μακεδονικής ταυτότητας”. Ένα όνομα, οποιοδήποτε όνομα, φαίνεται  να   αρκεί, εφόσον εξασφαλίζει την είσοδο  του σλαβικού κρατιδίου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.   Και εύλογα διερωτάται κανείς, για ποιους ακριβώς λόγους η ελληνική Κυβέρνηση δεν αρκέστηκε στο να δωρίσει το όνομα, αλλά πρόσφερε επιπλέον στους Σκοπιανούς, τα δύο αυτά θανάσιμης   επικινδυνότητας  για την Ελλάδα, σημεία της συμφωνίας;

Τα Σκόπια, κέντρο συρροής ανώτατων αξιωματούχων της  ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Η αγωνία, για το αποτέλεσμα του προσεχούς δημοψηφίσματος των Σκοπίων έχει φθάσει στο κατακόρυφο και έτσι εξηγείται η πρωτοφανής συρροή ανώτατων αξιωματούχων στο σκοπιανό έδαφος. Εξάλλου,  δεν χρειάστηκε να δοθεί  η οποιαδήποτε  δικαιολογία για τη μαζική  μετακίνηση  των υψηλά ιστάμενων Δυτικών στα Σκόπια, διότι κρίθηκε  δεδομένο ότι το δυτικό μοντέλο διακυβέρνησης κινδυνεύει αν τα Σκόπια παραμείνουν εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ. Και σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, υπάρχει σιωπηρή συναίνεση των κρατούντων στη Δύση, ότι όλα επιτρέπονται. Ακόμη, και η αναστολή της εφαρμογής της δημοκρατίας, για όσο χρόνο κρίνεται απαραίτητη. Νομιμοποιείται, έτσι, η χρήση  κάθε διαθέσιμου μέσου, που υπόσχεται να βοηθήσει τη σκοπιανή περίπτωση,  ώστε το αποτέλεσμα του  δημοψηφίσματος να είναι οπωσδήποτε ΝΑΙ. Αλλά, και  αν, παρ’ ελπίδα, καταλήξει σε ΟΧΙ, δεν υπάρχει καταρχήν πρόβλημα, δεδομένου ότι  με βάση προηγούμενη σχετική “νομολογία” το ΟΧΙ μετατρέπεται αυτόματα σε ΝΑΙ.

Τι φοβάται η Δύση από ένα ΟΧΙ στο σκοπιανό δημοψήφισμα;

Ποιος είναι ο μεγάλος φόβος της Δύσης, σχετικά με την ψήφο του  μικροσκοπικού κρατιδίου των  Σκοπίων, ώστε να δικαιολογεί αυτή την, χωρίς προηγούμενο, πανικόβλητη κινητοποίηση των κορυφαίων θεσμών της Δύσης; Ο φόβος της Δύσης είναι  ότι αν παραμείνει το σλαβικό κρατίδιο εκτός   ΝΑΤΟ και ΕΕ,  τα Βαλκάνια  θα περιπέσουν στην κυριαρχία της Ρωσίας, κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε θυσία.

Ωστόσο, είναι ανεξήγητο το πώς και το γιατί η Δύση επικεντρώνει τους φόβους απώλειας της κυριαρχίας της, στη Ρωσία, ενόσω η Κίνα, συνοδευμένη  από τη Ρωσία, αλωνίζει σε 3 ηπείρους, και τα Βαλκάνια περιλαμβάνονται σε αυτές. Δεν θα επεκταθώ, εδώ, σε αυτό τον παράλογο, όπως πιστεύω, φόβο, καθώς υπάρχει σχετική  ανάλυσή μου στο νέο  υπό εκτύπωση βιβλίο μου “Το τέλος της οικονομικής κυριαρχίας της Δύσης” (υπό  εκτύπωση στον ΙΑΝΟ).

Και με όλα αυτά πού  έχει καταφύγει έντρομη η δημοκρατία δυτικών προδιαγραφών;

Η Δύση, ο πολιτισμός της και η φιλελεύθερη δημοκρατία είναι το σπίτι μας, και οφείλουμε να το υπερασπιζόμαστε με κάθε θυσία. Ωστόσο,   με την απλή επίκληση της ετικέτας της δημοκρατίας νομιμοποιούνται τα χειρότερα εγκλήματα, όπως και αυτό της   παραποίησης της ιστορίας χιλιετηρίδων, στην περιοχή των Βαλκανίων. Πως, ακριβώς, αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία οι δυτικοί σύμμαχοί  μας, όταν οι παρεμβάσεις τους, για την αλλοίωση της  βούλησης των λαών, που καλούνται σε δημοψήφισμα, είναι τόσο εξόφθαλμες, τόσο τραυματικές, αλλά και τόσο απαράδεκτες, ώστε να επικρατεί και να εφαρμόζεται η αντίθετη της εκφρασμένης λαϊκή βούληση; Και, τέλος, για πόσο διάστημα ακόμη, πριν το δυτικό σύστημα υποκατασταθεί  ολοκληρωτικά από τα αποκαλούμενα “λαϊκίστικα πολιτικά κόμματα”, θα μπορεί η Δύση να παραποιεί τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, στο όνομα της δημοκρατίας που, καθημερινά, ποδοπατάει;

*”Hindering the path to NATO” Scopje, Makedonia (2018), των Marc Santora και Julian E, Barnes, International New York Times, 18/09 (με Καθημερινή)

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα