«Ανεπιθύμητα» τα Τίρανα και τα Σκόπια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΚΟΣΜΟΣ 

REUTERS

Η κεντρική πλατεία των Σκοπίων, πρωτεύουσας της Β. Μακεδονίας.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Η γαλλική κυβέρνηση τάσσεται κατά της έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αντιρρήσεις ικανές να τορπιλίσουν το εγχείρημα. Αρνητική στάση ως προς την Αλβανία τηρούν επίσης η Δανία και η Ολλανδία, αν και η δεύτερη εμφανίζεται πιο ευέλικτη αναφορικά με την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας.

«Οι δύο χώρες δεν έχουν φθάσει στο σημείο που απαιτείται. Τους ζητούμε να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες», δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters. «Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις το 2019, θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση εντός του 2020». Οι αντιδράσεις είναι καθοριστικής σημασίας, διότι απαιτείται ομοφωνία στους κόλπους της Ε.Ε., προκειμένου να ξεκινήσουν νέες ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Τουλάχιστον 14 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τάσσονται υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων, προειδοποιώντας ότι, σε περίπτωση που η ενταξιακή προοπτική απομακρυνθεί, θα προκύψει «στρατηγικό κενό», το οποίο μπορεί να εκμεταλλευθούν η Ρωσία, η Κίνα ή η Τουρκία.

Οι γαλλικές αντιρρήσεις συνδέονται με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς προσπαθεί να επιλύσει τον γρίφο του μεταναστευτικού, της οικονομικής ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής.

«Είναι πολύ ενοχλητικό για τα περισσότερα κράτη-μέλη», δήλωσε διπλωμάτης χώρας που υποστηρίζει την ενταξιακή πορεία των δύο χωρών. «Διακυβεύεται η αξιοπιστία μας».

Σε συνεδρίαση, χθες, στις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι της Ολλανδίας και της Δανίας δήλωσαν κάθετα αντίθετοι στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, ενώ ως προς τη Βόρεια Μακεδονία η Ολλανδία φάνηκε διατεθειμένη να δώσει το πράσινο φως, σε περίπτωση που η χώρα θεσμοθετήσει την ίδρυση ανεξάρτητης εισαγγελικής αρχής.

“Καθημερινή”

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και εμεις εκτος απο τους κ.κ. Τσιπρα,Καμμενο, Κοτζια και τους Συριζαιους και αλλους τινας υποστηρικτες της Συμφωνιας των Πρεσπων τριβουμε τα χερια μας για την αναβολη της εναρξεως των διαπραγματευσεων για εισοδο στην Ευρωπαικη Ενωση των γειτονων μας Αλβανιας και των σφετεριστων της Ιστοριας μας Σκοπιων , που μετα την Συμφωνια των Πρεσπων, τα λενε ”Βορειο Μακεδονια”,για το 2020 και βλεπουμε .
    Κερδιζουμε ετσι χωρις αγωνα τους θρασεις Σκοπιανους , που εξυπνακιστικα τυπωσαν -λεει- διαβατηρια με την ονομασια του κρατιδιου τους ως σκετο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , χωρις καμια επιτιμητικη δηλωση των πρωτεργατων της Συμφωνιας στις Πρεσπες κ.κ. Τσιπρα και Κοτζια , που -συν τοις αλλοις – θελουν και το χειροκροτημα μας και με τις δυο παλαμες .
    Λαθος κανατε βρε αδελφια και ουτε η Ιστορια, ουτε οι Ελληνες θα σας το δικαιολογησουν στον αιωνα τον απαντα .
    Δεχθειτε και εσεις οτι τα λαθη ειναι ανθρωπινα , για να κοιμαστε ησυχοι τα βραδυα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα