Αλληλοσκοτώνονται οι φατρίες των Ισλαμιστών στο Idlib

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 
Οι φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές της Συρίας σφάζονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βρέθηκε στην κατεχόμενη από τους Τούρκους Αφρίν, το πτώμα ενός αποκεφαλισμένου άνδρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για αντάρτη ή πολίτη.

Το ΣΠΑΔ κατέγραψε εχθές το θάνατο ενός αντάρτη της «51st Brigade» και τον τραυματισμό άλλων 5 εξαιτίας των μαχών μεταξύ των φατριών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Πρόκειται για τις φατρίες «al-Jabha al-Shamiyyah και «51st Brigade» στην Αφρίν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μαχών στο κέντρο της Αφρίν, αρχικά με ελαφρά και μέτρια όπλα και στη συνέχεια με βαρύ οπλισμό όπως RPG και αντιαρματικές ρουκέτες. Όπως ήταν φυσικό, οι μάχες έσπειραν τον πανικό μεταξύ του άμαχου πληθυσμού της πόλης.

Η Αφρίν ελέγχεται από τον Τουρκικό στρατό και τις φατρίες που συνεργάζονται στην επιχείρηση «κλάδος ελαίας».

Σύμφωνα με το ΣΠΑΔ τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις της Συριακής κυβέρνησης και του Ιράν μετέφεραν ενισχύσεις στην περιοχή της Ιντλίμπ. Οι δυνάμεις έφτασαν κυρίως στην Saraqeb, ανατολικά της Ιντλίμπ, της επαρχίας του Χαλεπίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται μάχες μεταξύ των φατριών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Οι φατρίες στις Τουρκοκρατούμενες περιοχές της Συρίας σφάζονται από τον Ιανουάριο του 2020.

www.defence-point.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα