Αθήνα-Σκόπια: Υπουργεία Άμυνας, σύντομα κοινή άσκηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της ‘Μακεδονίας’ θα είναι η πρώτοι από τις κυβερνήσεις των δύο γειτονικών χωρών που θα συναντηθούν μετά την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών, γράφει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ραντμίλα Σεκερίνσκα της ‘Μακεδονίας’ θα συναντηθούν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ καθώς αναφέρουν επίσημες πηγές των Σκοπίων και της Αθήνας.

Είναι πολύ πιθανόν μετά τη συνάντηση να ανακοινωθεί  η διεξαγωγή μιας κοινής άσκησης των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το άρθρο 17 της Συμφωνίας, σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους αναλυτές, η Αθήνα πρέπει να κινηθεί γρήγορα προς την κατεύθυνση αυτή για να μην αφήσει χρόνο στην Τουρκία.

«Στην Αθήνα κανείς δεν θέλει να αυξηθεί η τουρκική επιρροή στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας μετά την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ως εκ τούτου, οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Άμυνας και η ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων είναι ο μόνος τρόπος για την ελληνική πλευρά, υπογραμμίζει η εφημερίδα ‘Καθημερινή’, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Robert Goro, Athinë

lajmpress.com

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα