Αγωνία στην Άγκυρα για τα F-35: Απεγνωσμένες προσπάθειες να κάμψουν την αντίδραση της Γερουσίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αν κρίνει κανείς απο τη γλώσσα του σώματος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν φεύγει και πολύ ικανοποιημένος απο τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του στις Βρυξέλλες . EPA, VIRGINIA MAYO   JUNE 8, 2018 39 SHARES

Προσπάθειες να αποφύγει το  στραπάτσο με το μπλοκάρισμα των F-35 από την αμερικανική  Γερουσία καταβάλει η Άγκυρα.

Το θέμα συζήτησαν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρεντίν Τζανικλί, με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί η Γερουσία ότι οι πύραυλοι S 400 που προμηθεύεται η Άγκυρα από τη Μόσχα δεν αποτελούν απειλή για την αμυντική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας έχει ήδη εγκρίνει νομοσχέδιο που θα τεθεί σε ψηφοφορία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το οποίο σταματά η προμήθεια των αεροσκαφών στην Τουρκία εξαιτίας της αγοράς των ρωσικών πυραύλων αλλά και της φυλάκισης του πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Η ανησυχία άλλωστε είναι έκδηλη και από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού ο οποίος φάνηκε να επιχειρεί να διασκεδάσει τις αντιδράσεις των ΗΠΑ για την εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος της Ρωσίας σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Πάντως στις δηλώσεις του ο Τζανικλί δεν απέφυγε και τους γνωστούς λεονταρισμούς λέγοντας ότι η Άγκυρα δεν υποχωρεί από την θέση της να μην εγκατασταθούν οι S-400 στην Τουρκία. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας υπήρξε η πρόταση οι S400 να παροπλιστούν όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τους ρωσικούς S -300 που προτίθετο να προμηθευτεί η Κύπρος.

Το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ αναφέρει τα εξής: Το ζήτημα των F35 συζήτησε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τζανικλί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις στην Ουάσιγκτον, όπως ανέφερε ο ίδιος σημειώνοντας ότι του ζήτησε να ενημερώσει τη Γερουσία ότι οι S400 δεν αποτελούν απειλή για την αμυντική μηχανή των ΗΠΑ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στις ΗΠΑ είχαν μια μια εποικοδομητική και λεπτομερή συζήτηση και διαβεβαίωσε τον Τζέιμς Μάτις ότι το αντι-πυραυλικό σύστημα της Ρωσίας S400 δεν αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, ενώ του ζήτησε να ενημερώσει και την αμερικανική γερουσία σχετικά, η οποία αναμένεται αυτό τον μήνα να αποφασίσει για την παράδοση ή όχι τελικά των μαχητικών F-35 στην Τουρκία . Πρόσθεσε ότι οι S400 θα εγκατασταθούν στην Τουρκία και από αυτό το θέμα δεν υποχωρεί η Τουρκία.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 08/06/2018 18:54

Πηγή: Αγωνία στην Άγκυρα για τα F-35: Απεγνωσμένες προσπάθειες να κάμψουν την αντίδραση της Γερουσίας https://hellasjournal.com/2018/06/agonia-stin-agkyra-gia-ta-f-35-apegnosmenes-prospathies-na-kampsoun-tin-antidrasi-tis-gerousias/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα