Έχει θεσμικούς εκπροσώπους η αντίσταση κατά της δικτατορίας;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Τα χθεσινά επεισόδια και οι προπηλακισμοί με αφορμή το Πολυτεχνείο ήταν απαράδεκτα. Αποτελούσαν, όμως, νομοτελειακή εξέλιξη ενός κλίματος που καλλιέργησε ο Συριζα όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
Αυτό θα μπορούσε να ξεχαστεί.
Εκείνο που θα τα αναπαράγει και θα τα κάνει βιαιότερα είναι η αντίληψη που έχει το κυβερνών κόμμα (και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης) όπως εκφράστηκε στην παρακάτω παράγραφο ανακοίνωσης του Συριζα Θεσσαλονίκης:
“Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974, εμποδίστηκε σήμερα το μεσημέρι από ομάδα συγκεντρωμένων φοιτητών, να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης.Τα μέλη του συνδέσμου, ο οποίος αποτελεί το φυσικό και θεσμικό εκπρόσωπο της αντίστασης κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, προπηλακίστηκαν από κάποιους οι οποίοι θεωρούν εαυτούς ιδιοκτήτες της Ιστορίας και των αγώνων του λαού”.
ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!! Έχει η αντίσταση θεσμικό εκπρόσωπο; Την οποία αντίσταση ο θεσμικός εκπ΄ροσωπος θεωρεί ιδιοκτησία του;
Συντρόφια, αρκετά το ξευτελίσατε. Μέχρι εδώ. Του χρόνου, εξαιτίας σας, τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Γιατί σ αυτόν τον εξευτελισμό και σ αυτήν την εξαργύρωση αντιδρά ο κόσμος.
Τι ήταν, επάγγελμα η αντίσταση;
spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μη εκπληττεσθε για την ανακοινωση . Τριανταφυλλος Μηταφιδης εφα . Μηπως πρεπει να αντιπαρατεθειτε σε συζητηση στις ”Τομες” να διευκρινισθουν ορισμενα θεματα;;;.

  2. “Αποτελούσαν, όμως, νομοτελειακή εξέλιξη ενός κλίματος που καλλιέργησε ο Συριζα όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.
    Αυτό θα μπορούσε να ξεχαστεί”
    .

    Καλλιέργησε το κλίμα η αριστερά με ευθύνη όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και ειδικά τής πρώτης, που τής επέτρεψαν να καπελώσει τον αντιδικτατορικό αγώνα, το Πολυτεχνείο και πολλά άλλα. Είναι ευθύνη όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων τα Εξάρχεια, οι κουκουλοφόροι, οι μπαχαλάκηδες κλπ., που ξεφτίλισαν κάθε έννοια κράτους, αφού έδειξαν την ανυπαρξία του και την αδυναμία του να επιβάλει την τάξη και να προστατεύσει τούς πολίτες, που το πληρώνουν (και) γι αυτήν με τούς φόρους των. Δεν κατάφερε το (ανύπαρκτο) κράτος να συλλάβει μία δράκα αναρχικών, που με κάθε ευκαιρία καταστρέφουν περιουσίες, καίνε και σπάνε (βλέπε και γεγονότα Δεκεμβρίου 2008, λόγω Γρηγορόπουλου) και γίνονται αιτία να χαθούν ακόμη και ζωές (βλέπε Marfin).

    Το 1974 πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο, από την δικτατορία στην αναρχία. Η Ελλάδα οσονούπω τελειώνει και επισήμως, σε δύο-τρεις δεκαετίες ο πληθυσμός της θα είναι ένα ευρωαφροασιατικό κράμα και κανείς δεν θα θυμάται τίποτε.

  3. Ναι, σε μπανανίες μπορεί να γίνει μέχρι και επάγγελμα η αντίσταση. Θυμηθείτε κ. Σαββίδη τον Γλέζο και την περίφημη σημαία. Δεν εξαργυρώθηκε καλά όλα αυτά τα χρόνια; Μέχρι και στην ευρωβουλή βρέθηκε το ραμολιμέντο.

    Ο Τζουμάκας, ο Λαλιώτης, η Δαμανάκη κλπ – δεν εξαργύρωσαν αντίστοιχα την “αντίσταση”, με γερή κονόμα για δεκαετίες;

  4. Τα επεισόδια με τον ίδιο τρόπο εκφράζονται από την αρχή της μεταπολίτευσης.
    Οι πρώτοι διδάξαντες ήταν όλη μαζί η αντιπολίτευση στον ΚΚ.
    Το ΚΚΕ ΕΣ που ήταν η αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είχε την πιο ήρεμη προσέγγιση και στο βεβαιώνω προσωπικά. Έδινε το 100% στην στήριξη του ΚΚ.

    Η εκπροσώπηση θεσμική ή μη υπάρχει πάντοτε γιατί αλλιώς δεν υπάρχει υπόσταση των γεγονότων. Υπάρχουν πρόσωπα που ενέργησαν και είναι η προσωποποίηση των γεγονότων.
    Τώρα αν η οργάνωση αυτή είναι πράγματι εκπρόσωπος είναι άλλο θέμα.
    Προσωπικά νομίζω ότι υπάρχουν ταυτότητες χωρίς υπόσταση.

    Για την στάση της αστυνομίας νομίζω ότι είναι πολύ ανεκτική και μάλιστα υπάρχει και δόγμα για προσωπική προστασία! Αυτό είναι ζητούμενο των συνδικαλιστών αστυνομικών χρόνια τώρα.
    Σίγουρα είναι νέα παιδιά και χρειάζονται προστασία και για τον εαυτό τους αλλά ας κάνουν κάτι και για το αντικείμενο της ύπαρξης της αστυνομίας.
    Ας τους δώσουν μέσα να σταματήσει αυτή η ασυδοσία και ο ακήρυκτος πόλεμος στο κέντρο της Αθήνας με τόσες ζημιές.

    • Χωρις διαθεση αντιδικιας , αγαπητε κ. Χριστε, αλλα για διευκρινισεις και μονο γραψατε οτι οι Ρηγαδες και το ΚΚΕεσ στηριζε τον ΚΚ ,-εννοειται τον αειμνηστο Κων/νο Καραμανλη – απο ποτε μεχρι ποτε;;;.
      Το δογμα για αυτοπροστασια των αστυνομικων το καθιερωσαν οι συνδικαλιστες τους ,η, οι κυβερνησεις , γιατι δυσκολα διαχειριζονται τις δολοφονιες τους , που θα υπηρχαν σε καθε ταραγμενη κινητοποιηση των πολλων και των ολιγων , που 35 χρονια τωρα καταλαμβανουν καθε μερα ολους τους ελευθερους και μη χωρους ανεξαρτητως ιδιοκτησιας και θα τις συνεχισουν ,μια που ενας ”δικος τους ” εγινε και πρωθυπουργος μας;;;.
      Διερωτηθηκατε ποτε αν αυτη η διατεταγμενη σταση της Αστυνομιας ειναι αποτελεσμα των μαζικων και μαχητικων εκδηλωσεων και διαδηλωσεων τον Δεκεμβριο του 2008 μετα τον ατυχο θανατο του νεαρου Γρηγοροπουλου, για να μη επαναληφθει και η ιδια η περιπτωση -μαχεσαι και θα εχεις και θυματα- και τα υπολοιπα, εν ετει 2018 και ενοψει εκλογων;;;.
      Τα μεσα υπαρχουν .Πολιτικη εντολη για χρηση τους προς αποτελεσματικη αντιμετωπιση των ταραξιων δεν δινεται, οπως δεν εδοθη ουτε απο τον υπουργο Δημοσιας Ταξεως της κυβερνησεως Μαρκεζινη απο 14 Νοεμβριου ως τα μεσανυχτα της 17ης Νοηεμβριου 1973,που επεβληθη ο στρατιωτικος νομος και βγηκαν εξω τα τανκς στους δρομους και αντι της Δημοκρατιας μας ηλθε ο δικτατορας Ιωαννιδης , που ”κρεμασε” και την Κυπρο στις 15 Ιουλιου 1974 .
      Να τελειωσω με μια αποτελεσματικη λυση για το Πολυτεχνειο . Καταργηση του Πανελλαδικου και 3ημερου εορτασμου του και καταληψη των χώρων του απο τις Αστυνομικες δυναμεις, για να μη δοθει ”σκηνη για τις θεατρικες παραστασεις” ανθρωπων , που ουτε συμμετειχαν και ουτε εκφραζουν τα αιτημστα των τοτε καταληψιων του.
      Οσο για την πορεια προς την Αμερικανικη πρεσβεια με πρωτους στην κορυφη μειρακια τοτε σημερινους υπουργους της κυβερνησεως , ας ξεκιναει απο την Βουλη ,την οποιαν ”εκλεισαν” οι Συνταγματαρχες στις 21 Απριλιου του 1967.
      Αν συμφωνειτε με τις προτασεις μου να τις διαδωσετε για να επιβληθουν απο την επομενη χρονια, τωρα μαλιστα που δηλωσατε ευθαρσως οτι συμφωνουσατε 100% με τον Κ.Κ απο το 1974. Να ειστε καλα.

  5. ΣΑΝ όσο ήμουν και παρακολουθούσα ήταν ο χαϊδεμένος του ΚΚΕ ΕΣ.
    Νομίζω ήταν γενικά ο χαϊδεμένος της αριστεράς που τα είχε με το ΠΑΣΟΚ που πήρε όλα τα συνθήματα του και τα καπηλεύτηκε.
    Όσο για την πρόταση υπάρχουν αισθήματα αγανάκτησης στην κοινωνία που δεν βρίσκουν διέξοδο και ξεσπάνε εκεί.
    Οι νέοι χρειάζονται όραμα που δεν το δίνει καμιά ελληνική κυβέρνηση.
    Αυτή η πολιτική χαλαρότητα απέναντι στους γύρω λαούς δεν δίνει στους νέους την ορμή , και άρα την εκτόνωση, για κάτι καλύτερο.
    Είναι η λογική του φραπέ , του νεοπλουτισμού που εγκατέστησε το ΠΑΣΟΚ ,που κατέκλυσε την ελληνική κοινωνία.
    Χρειαζόμαστε ηγέτη που θ α εκφράσει όλη αυτή την δυναμική .
    Δεν είναι το σύστημα , όποιο σύστημα , σ ένα λαό τόσο συναισθηματικό που θα λύση το πρόβλημα.
    Περιμένουμε.

    • Τοσο ονειροπαρμενους θεωρειτε τους Ελληνες νεολαιους -εφηβους μεχρι τα τριαντα τους και βαλε- τους οποιους εξαιρειτε απο τους νεολαιους ολου του κοσμου , οι οποιοι μετα τα 25 τους θεωρουνται αφρονες -αν οχι τιποτε αλλο- εαν επιμενουν σε …ισμους και σε καταστροφικες κοινωνικοοικονομικες ενεργειες και δρασεις ;;;.
      Μηπως υπαρχει ”διεθνης αγελη” τετοιων δρασεων με την γνωστη ιεραρχια και πειθαρχια της αγελης , απο την οποιαν δεν μπορουν να ξεφυγουν ισοβιως και αν ξεφυγουν νοιωθουν σαν τα ψαρια εξω απο το νερο;;;.
      Δεν αμφισβητω την προσωπικη εμπειρια σας για την στηριξη του ( Κ.Κ.) Καραμανλη απο το ΚΚΕ εσ.-θα ηθελα να γνωριζω και επωνυμους συντροφους σας την εποχη εκεινη ,με αυτην την αγαπη προς αυτον-αλλα να, ουτε το 1980 ,ουτε το 1985 και ουτε το 1990 τον ψηφισαν στην Βουλη για Προεδρο της Δημοκρατιας .
      Τοσο ευκολα ξεχασαν τα ”καλα” του για την Πατριδα , η, ειναι αγνωμονες ,η, μακιαβελλικοι,η, τελος-τελος Ο.Φ.Α (ο,που φυσαει ο ανεμος);;;.
      Θα μου επιτρεψτε να σχολιασω την φραση σας οτι ο Κ.Κ ”τα ειχε με το ΠΑΣΟΚ” σε σημειο που στην Βουλη το αποκαλουσε οτι ειναι η Αριστερα της Αριστερας και δεν νομιζω οτι το Ανδρεοπασοκ ηταν τοτε μαζοχιστικο .
      Κατι και για την προταση μου να ξεκινα η πορεια του Πολυτεχνειου απο την Βουλη ,μια και εσεις ”μπουχτισατε” τα 44ετη καταστροφικα αποτελεσματα των πορευομενων ”νεων” πασης ηλικας απο 12-82 ετων.
      Οντας και χριστιανος και δη θεολογος λογικο ειναι να περιμενετε και εσεις τον ” ηγετη-Μεσια”, οχι φυσικα ενα δημεγερτη ,αλλα ενα ”γητευτη” διαταραγμενων ψυχων και σωματων, που θα εχει γνωστη προσωπικη σχεση με τον μοναδικο Χριστο μας , ο Οποιος να ειστε βεβαιος οτι θα μας τον στειλει , γιατι η 10ετης κατασταση μας ειναι μια ωρα μπροστα στην αιωνιοτητα Του.

        • Ως γνωστον παρα την απαγορευση της δημοσιευσεως των προσωπικων δεδομενων καθημερινως μαθαινουμε και με λεπτομερειες μαλιστα ”για τον βιον και την πολιτειαν ”συνελληνων μας απο ”κουκολοφορες” δημοσιογραφικες πηγες απ όλα τα κομματα και πανω απο τους μισους Ελληνες ”μαρτυριαρηδες”,περαν των παρακολουθησεων σταθερων και κινητων τηλεφωνων και οσων αλλων κραταμε στα χερια μας (βραχιολακια κλπ).
          Επομενως αφου γραψατε οτι το 100% των μελων του ΚΚΕ εσ υπεστηριζε τον Κ.Κ -οπως και εσεις οσο εισαστε μαζιτους- μαλλον υπαρχουν και σημερα κρυπτοΚΚ στον Συριζα ως κληρονομο του ΚΚΕεσ. -και αυτο δεν ειναι κακο για τους υπολοιπους Ελληνες αφου αναγνωριζεται η αξια ενος πατριωτη πολιτικου–,αλλα χαρακτηριζει και τους αυτοπροσδιοριζομενους ως αριστερους απο το 1974 , που κινουνται στην παροιμια ” με λενε Ριζο και οπως θελω τα γυριζω”, γιαυτο και χαρακτηριζονται ως ”βολεψακηδες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα