“Ένα όραμα για το 2030»: αυτόνομο, ηλεκτρικό και… κοινόχρηστο το αυτοκίνητο του αύριο.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

8Ο Διεθνές Συνέδριο ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, Δρ. Άγγελος Μπεκιάρης με ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα του Ινστιτούτου.

Το αυτοκίνητο του αύριο θα είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό και κυρίως …κοινόχρηστο! Το αυριανό “έξυπνο” αυτοκίνητο δε θα έχει πλέον έναν ιδιοκτήτη αλλά πολλούς και θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια για να κινείται, ενώ θα πραγματοποιεί τις περισσότερες διαδρομές αυτόνομα, χωρίς ανάγκη οδηγού!

Ειδική αναφορά στο “έξυπνο” αυτοκίνητο αναμένεται να γίνει στο “8ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές” (International Congress on Transport Research-ICTR) που διοργανώνουν στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), (www.ses.gr) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), (www.hit.certh.gr). Το Συνέδριο, με κεντρικό θέμα Το μέλλον των Μεταφορών: Ένα όραμα για το 2030 διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με την ενεργή υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Θεσσαλονίκης και την αρωγή των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Δικτύων ECTRI, ERTICO, EURNEX, FEHRL, HUMANIST και WEGEMT.

 Έρευνα και καινοτομία στις μεταφορές του ΑΥΡΙΟ

Όπως τονίζει ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Άγγελος Μπεκιάρης, “το Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συγκεντρώνει περισσότερους από 200 ειδικούς από την εγχώρια επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, τη διοίκηση καθώς και τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στις μεταφορές και στις συγκοινωνιακές υποδομές.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Καθηγητής ΕΜΠ Γιώργος Γιαννής ανέφερε ότι εδώ και δεκαετίες οι Έλληνες Συγκοινωνιολόγοι πρωτοπορούν στην έρευνα στις μεταφορές στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς όχι μόνο συνεισφέροντας σήμερα τις καινοτόμες συγκοινωνιακές λύσεις του αύριο αλλά και στηρίζοντας αδιάλειπτα την ελληνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πεπραγμένων και των αποτελεσμάτων της πρόσφατης και τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στο πεδίο των μεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, η συσχέτιση της έρευνας με την πολιτική των μεταφορών αλλά και την επιχειρηματικότητα, η ανταλλαγή απόψεων σε αντίστοιχα θέματα έρευνας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και η διαμόρφωση συμπερασμάτων και προτάσεων για το μέλλον των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών στη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, Καθηγητής ΕΜΠ Γιώργος Γιαννής.

Βίντεο ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ: https://www.youtube.com/channel/UCS9jvbxsnB-lS74olF4R_5g

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα