Άρτεμις Δράλιου: Αυτή είναι η Ελληνίδα υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Άρτεμις Δράλιου: Αυτή είναι η Ελληνίδα υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας

Στην προσπάθειά του να δείξει πολιτισμένο πρόσωπο στη Δύση, μετά το «ξύλο» που έφαγε από τον Αμερικανό Πρέσβη και τους Ευρωπαίους Πρεσβευτές για τα καμώματά του στη Χειμάρρα, ο Έντι Ράμα τοποθέτησε υφυπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνησή του την Άρτεμις Δράλιου, Ελληνίδα Βορειοηπειρώτισσα, καθηγήτρια Αγγλικών στο επάγγελμα.

Πληροφορίες του TRIBUNE αναφέρουν ότι η Άρτεμις Δράλιου θα αναλάβει το κομμάτι της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.
Ο Έντι Ράμα έτσι προσπαθεί να δείξει ότι έχει δήθεν καλές προθέσεις απέναντι στη γηγενή Ελληνική Εθνική Μειονότητα και για αυτό τον λόγο τοποθετεί μια Ελληνίδα σε αυτό το ευαίσθητο πόστο.
Επίσης, ελπίζει να κερδίσει εντυπώσεις, βάζοντας μια Ελληνίδα απέναντι στο πανίσχυρο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προκαλεί τρόμο στους παρακρατικούς και ισλαμιστικούς κύκλους της Αλβανίας.
Η νέα Υφυπουργός του Έντι Ράμα θα κριθεί φυσικά από τις πράξεις της και όχι από την καταγωγή της. Εξάλλου και ο Έντι Ράμα ελληνική καταγωγή έχει, δίχως αυτό να σημαίνει τίποτα.
Η αλβανική ιστοσελίδα Tirana Post σε ανάρτησή της γράφει για την τοποθέτηση της κ. Δράλιου:
«Η Άρτεμις Δράλιου, υποψήφια βουλευτής του Σσοσιαλιστικού Κόμματος στην Δερόπολη θα είναι μέλος της κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας Υφυπουργός Εξωτερικών.
»Πολιτικά, πρόκειται για μια έξυπνη πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, δεν γνωρίζουμε όμως εάν αρκεί, τη στιγμή που βασική ανησυχία των Βρυξελλών παραμένει το Υπουργείο Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, το οποίο συγχωνεύτηκε με το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Υπουργός Μπουσάτι δύσκολα θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει.
»Ποια είναι η 36χρονη ΥΦΥΠΕΞ από τη Δερόπολη;
»Σύμφωνα με το βιογραφικό που κατέθεσε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αποφοίτησε το 2003 από το Πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου, Τμήμα αγγλικής γλώσσας και έχει κάνει και διδακτορική διατριβή.
»Από το 2006 εργάζεται καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο αυτό. Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα εντάχθηκε το 2006, με την ιδιότητα της Προέδρου του Παραρτήματος των Γυναικών του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, όχι σε εκλόγιμη θέση».

http://www.analystsforchange.org
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα