Ο “άνεμος ιδιωτικοποιήσεων” φαίνεται ότι έχει αρχίσει να “φυσά” και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες με διαδικασίες που πολλοί θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τουλάχιστον παράδοξες, επελέγη ιδιωτικός φορέας πιστοποίησης λογιστών, για την εκπαίδευση των νεοεισερχόμενων στελεχών του Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών των ΕΔ.

Για την επιμόρφωση των επιθεωρητών, που μάλιστα είναι απόφοιτοι της στρατιωτικής σχολής αξιωματικών σωμάτων (ΣΣΑΣ) με πτυχίο οικονομικών του ΑΠΘ,  μεταπτυχιακούς, ως και διδακτορικούς τίτλους επελέγη με απευθείας ανάθεση  ιδιωτικός φορέας πιστοποίησης ορκωτών ελεγκτών λογιστών.

Αίσθηση προκαλεί αυτή η επιλογή σε σχέση με δημόσια ιδρύματα της χώρας, όπως τα ελληνικά πανεπιστήμια ή και το ΕΚΔΔΑ, πόσο δε μάλλον που προσπαθούν οι ΕΔ να εκπαιδεύσουν έτοιμους επιστήμονες,  ενώ στο παρελθόν τα προϋπάρχοντα στελέχη που προήλθαν από ΣΣΕ εκπαιδεύτηκαν σε ιδιωτικό ΙΕΚ.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στη διαταγή εκπαίδευσης των νέων στελεχών, που παρακολουθούν το πρόγραμμα του ιδιωτικού φορέα, η αποτυχία έστω και σε ένα μάθημα επιφέρει λόγο μη προαγωγής στον επόμενο βαθμό. Άρα προκύπτουν θέματα για ποιους λόγους επελέγει ένας ιδιωτικός φορέας με απευθείας ανάθεση ο οποίος θα κρίνει το μέλλον του ήδη καταρτισμένο προσωπικού των οικονομικών επιθεωρητών των ΕΔ.

Θα επανέλθουμε…

Από
Militaire News