Τσακώθηκαν Τσίπρας και δήμαρχος Θεσσαλονίκης -Δεν τα βρήκαν για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χωρίς να γίνουν κοινές δηλώσεις, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την πλευρά του δημάρχου.

Μάλιστα κύκλοι του δημάρχου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Thestival.gr κάνουν λόγο για θεσμικό ατόπημα από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Ίσως το γεγονός ότι δεν θέλησε ο κ. Τσίπρας να κάνει δηλώσεις με τον κ. Ζέρβα να οφείλεται στα όσα υποστηρίζει ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το Μετρό και το θέμα που έχει ανακύψει με τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλος, που δεν ταιριάζουν με τις απόψεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Που κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι με την απόφασή του να απομακρύνει τα αρχαία και να τα επανατοποθετήσει, αφού τελειώσει πρώτα το έργο, κάνει δώρο στον εργολάβο του έργου.
Ζέρβας: Και αρχαία και μετρό
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ζέρβας σε δηλώσεις του, απάντησε σε όσα είπε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας- πλάι στον Γιάννη Μπουτάρη- αναφορικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Δεν υπάρχει κανένα δίλλημα ή αρχαία ή μετρό. Θα υπάρχουν και αρχαία και μετρό. Το σημαντικό είναι να έχουμε το συντομότερο δυνατό μετρό. Με το μικρότερο κόστος, με την μικρότερη ενόχληση στους κατοίκους, τους επισκέπτες και κυρίως επαγγελματίες της πόλης. Αυτή είναι η δική μου διάθεση. Γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα του μετρό όσο ελάχιστοι και ξέρω πολύ καλά τη σωστότερη λύση του θέματος», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η πόλη δεν θα διχαστεί θα βρει την καλύτερη δυνατή λύση, την πιο άμεση και οικονομική λύση. Εγώ ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είμαι ο φύλακας αυτός που θα φροντίσει ώστε το μετρό της πόλης να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η συνάντηση Ζέρβα με τον Αλέξη Τσίπρα
Στο Μέγαρο Μουσικής έγινε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης/
Η Θεσσαλονίκη έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν πάρα πολύ από ανθρώπους οι οποίοι έκαναν ακτιβισμό πίσω και γύρω από τα μεγάλα έργα. Πολλά έργα της πόλης, καλή ώρα η νέα παραλία, αν είχαν ακολουθήσει άποψη συγκεκριμένων ανθρώπων, δεν θα είχαν γίνει ποτέ. Επειδή στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει μετρό, εγγυώμαι ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ότι θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και σε αυτή την τετραετία, εγώ ως δήμαρχος να είμαι από τους πρώτους που θα μπουν στο μετρό, θα κόψουν εισιτήριο και θα κάνουν διαδρομές μέσα στην πόλη», τόνισε.

Ζέρβας: Πρέπει να γίνουν πολλά

Όσον αφορά γενικότερα ζητήματα της πόλης ο κ. Ζέρβας είπε:

«Το ενδιαφέρον του τέως πρωθυπουργού είναι δεδομένο για την πόλη. Η πόλη έχει θέματα στα οποία πρέπει να δοθούν ενδιαφέρον όπως σε υποδομές της πόλης

Αυτά που έχουν ξεκινήσει πρέπει να έχουν συγκεκριμένο ορίζοντα υλοποίησης. Σε αυτή την τετραετία πρέπει να γίνουν πολλά».

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μισή ώρα και έγινε σε αίθουσα του ισογείου του δευτέρου κτιρίου του Μεγάρου Μουσικής.

Στην αρχή της συνάντησης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε το Μέγαρο είναι το δεύτερο σπίτι του, το έχει χτίσει, καθώς είναι φίλος της μουσικής και ο ίδιος και η οικογένειά του.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας του είπε: «Eίσαι  δήμαρχος μιας πόλης που έχει μεγάλες δυνατότητες σε όλους τους τομείς. Η πόλη μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα ιδίως σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα. Πρέπει να υπάρχουν ευρύτερες συναινέσεις».

«Μπήκα στην πολιτική σε ηλικία πιο προχωρημένη. Είναι ιερό να ασχολείσαι με τα κοινά. Η Θεσσαλονίκη έχει δυνατότητες αλλά έχασε πολλά στάδια στη σύγχρονη ιστορία. Τείνει να γίνει η πόλη των χαμένων ευκαιριών. Πιστεύω  στις συνέργειες», ανέφερε ο κ. Ζέρβας

«Είσαι ένα πείραμα. Καλείσαι να διοικήσεις με λίγους δημοτικούς συμβούλους. Αυτό απαιτεί συναινέσεις. Είσαι αισιόδοξος;», ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης να απαντά:

«Ήδη πάει καλά. Εξελέγην δήμαρχος με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει εκλεγεί ποτέ. Εκεί είναι το πείραμα: Αυτή τη συμμαχία να την κάνουμε διοίκηση».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/tsakothikan-tsipras-kai-dimarhos-thessalonikis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα