Το διαδίκτυο στη φαντασία.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επικοινωνία-Καινοτομία και Διακυβέρνηση.

Εκδόσεις Ροπή.

Συγγραφέας: Robin Mansell / Ρόμπιν Μάνσελ.

Σελίδες: 470

ISBN: 978-618-5289-31-7

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23-11-2018

 Το βιβλίο αποτελεί μια εντυπωσιακή έρευνα για τη συλλογική μας και σωρευτική κατανόηση της εξέλιξης των ψηφιακών επικοινωνιακών συστημάτων και του Διαδικτύου. Ενώ οι κοινωνίες της πληροφορίας του 21ου αιώνα θα αναπτύξουν όλο και πιο επεξεργασμένες τεχνολογίες, το Διαδίκτυοσυνιστά σήμερα ένα οικείο και διάχυτο μέρος του κόσμου στον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και επικοινωνούμε. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να μελετήσουμε προσεκτικά κάποια θεμελιώδη ερωτήματα – αν φερ’ ειπείν συμβάλλει στην πρόοδο, την κοινωνική συνοχή, τη δημοκρατία και την ανάπτυξη – και την ίδια στιγμή να εξετάσουμε τις πλούσιες και ποικίλες θεωρίες και οπτικές που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια ή και περισσότερο από στοχαστές διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων.

Σε αυτό το εντυπωσιακά εμπεριστατωμένο, αλλά περιεκτικό και χρήσιμο βιβλίο η Robin Mansell συνοψίζει τα βασικά σημεία της συζήτησης και κάνει μια επισκόπηση των συμβολών μεγάλων στοχαστών στα συστήματα επικοινωνίας, την οικονομία, την πολιτική, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, τη θεωρία συστημάτων – από τον Norbert Wiener μέχρι τον Brian Arthur και τον Manuel Castells, και από τον Gregory Bateson στον William Davidow και τη Sherry Turkle. Πρόκειται για μια διεπιστημονική και κριτική ανάλυση του τρόπου με τον οποίο βιώνουμε το Διαδίκτυο μπροστά από την οθόνη και των δια δικασιών ανάπτυξης πίσω από την οθόνη, που στο σύνολό τους επηρεάζουν την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια, τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας και τη συνολική διακυβέρνηση του Διαδικτύου.

Η συγγραφέας παρουσιάζει με τρόπο ισότιμο τις ιδέες των θερμών υποστηριχτών και των σκεπτικιστών και μας υπενθυμίζει τη διαρκή ανάγκη για προσεκτική, κριτική και ενημερωμένη ανάλυση των παραδόξων και των προκλήσεων του Διαδικτύου, δίνοντας τις δικές απόψεις για το πώς θα μπορούσαμε να κινηθούμε προς μια μεγαλύτερη ενδυνάμωση και προτείνοντας μέτρα χάραξης πολιτικής και προσεγγίσεις διακυβέρνησης που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα της συζήτησης.

Αυτό το περιεκτικό βιβλίο θα αποτελέσει απαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον θέλει να κατανοήσει τις προκλήσεις που παρουσιάζει το Διαδίκτυο στον 21ο αιώνα, τις συζητήσεις και την έρευνα που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν με πληροφορία αυτήν την κατανόηση.»

 Βιογραφικό

 Η Robin Mansell είναι καθηγήτρια Νέων Μέσων και Διαδικτύου στο Τμήμα Μέσων και Επικοινωνιών του LSE.

Το έργο της εστιάζει σε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από τις νέες τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας, στην ενσωμάτωση των νέων μέσων στην κοινωνία και στις πηγές αποτελεσματικότητας και αποτυχίας στη διακυβέρνηση. Υπήρξε επικεφαλής του Τμήματος Μέσων και Επικοινωνίας του LSE (2006-2009) και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Έρευνα στα ΜΜΕ και την Επικοινωνία (2004-1008).

Συγγραφέας: Robin Mansell / Ρόμπιν Μάνσελ

Μετάφραση: Έλενα Ψυλλάκου

ISBN: 978-618-5289-31-7

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα