Τι δέον γενέσθαι

19/3/18 | 4 σχόλια | 1 απαντήσεις | 973 εμφανίσεις

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Για να απαντήσουμε τι πρέπει να κάνουμε ως Έλληνες πολίτες, ώστε να αποφύγουμε εθνικές καταστροφές, πρέπει να ξεκινήσουμε με την αποτύπωση της αντικειμενικής πραγματικότητας πρώτα, να δούμε τις εναλλακτικές λύσει μετά κα τέλος να προτείνουμε τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Επειδή υπάρχουν διιστάμενες απόψεις τόσο για την αντικειμενική πραγματικότητα, όσο και για τις ενδεδειγμένες λύσεις θα ξεκινήσουμε με μια υπόθεση εργασίας.

Ι. Η αντικειμενική πραγματικότητα

Πρώτον, αν ευσταθεί αυτό που είχε πει κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου ότι «κανείς δεν γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας, αν δεν τον εγκρίνει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα» και τα συναφή.

Δεύτερον, αν ευσταθεί ότι αυτήν την κυβέρνηση, από εκεί που ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, την ανέδειξαν οι Αμερικανοί στην κυβέρνηση για να λύσουν τα εθνικά θέματα εις βάρος μας.

Τρίτον, αν ευσταθεί ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τα εθνικά θέματα, είναι δηλαδή εθνομηδενιστική, οπότε ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική των ΗΠΑ και των λοιπών και μη εξαιρουμένων «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας» που συνεργούν για την καταστροφή μας.

Τέταρτον, αν ευσταθεί ότι για την υλοποίηση των ανωτέρω οι Αμερικανοί ανέδειξαν αυτήν την κυβέρνηση, έχοντας την πεποίθηση ότι αποτελούν τους «χρήσιμους ηλίθιους», μάλιστα με βάση την συγκεκριμένη εθνομηδενιστική ιδεολογία τους, που εξυπηρετεί άριστα τα σχέδιά τους.

Πέμπτον, αν ευσταθεί ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η καρέκλα και από κει και πέρα «γαία πυρί μιχθήτω», στα ανοιχτά εθνικά και κοινωνικά θέματα.

Έκτον, αν ευσταθεί ότι οι Αμερικανοί και οι λοιποί «άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοί μας» θα πετάξουν την κυβέρνηση αυτή από την κυβέρνηση, μόλις εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία, όπως ακριβώς έγινε με το 1974 με την χούντα, δηλαδή μετά από μια εθνική καταστροφή.

Αν όλα αυτά και πολλά άλλα ευσταθούν, βασικά ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική των Αμερικανών ταυτίζεται απόλυτα με την τον νεοφιλελεύθερο διεθνισμό του ΣΥΡΙΖΑ, τότε γεννάται το ερώτημα για το τι δέον γενέσθαι κάτω από τις συγκεκριμένες αυτές συνθήκες, αν ευσταθούν.

ΙΙ. Εναλλακτικές λύσεις

Πρώτον, να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση, πριν είναι αργά και συμβούν εθνικές καταστροφές, με πρώτη εθνική καταστροφή την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Δεύτερον, να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να προκηρυχθούν εκλογές, πριν από την σύνοδο του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι με την ένταξη των Σκοπίων ως Μακεδονία.

Τρίτον, να παραιτηθεί ο Πάνος Καμμένος από την κυβέρνηση, μήπως και προκύψουν εκλογές.

Τέταρτον, να δημιουργηθεί οικουμενική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα, με ενιαία εθνική γραμμή, ώστε να ισχυροποιηθεί το εσωτερικό μέτωπο.

Πέμπτον, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση και αντιπολίτευση και όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα, για την ενότητα του λαού και του πολιτικού κόσμου, αφαιρώντας όλες τις διχαστικές πολιτικές που αποδυναμώνουν το εσωτερικό μέτωπο, που χωρίς αυτό είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουμε καταστροφές, εθνικές και κοινωνικές.

Έκτον, να καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όλα τα κόμματα σε σύσκεψη για να αποφασίσουν μια κοινή εθνική στρατηγική, όπως κάνουν οι Τούρκοι, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

ΙΙΙ. Τι δέον γενέσθαι

Με βάση όλα τα ανωτέρω, εκφράζοντας την δική μου θέση, θεωρώ ότι εκείνο που προέχει αυτήν την στιγμή είναι μια νωπή ετυμηγορία του λαού.

Πρώτον, να δημιουργηθεί αμέσως και επειγόντως ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, που θα καθορίσει μια ενιαία εθνική στρατηγική, για ότι πρόκειται να συμβεί στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, είτε προκύψουν εκλογές είτε όχι, ώστε ότι κι συμβεί (θερμό επεισόδιο ή πολεμική αναμέτρηση κ.λπ), να μην είναι η Ελλάδα ως «ανοχύρωτη πόλη».

Δεύτερον να προκηρύξει η κυβέρνηση εκλογές, πριν από την σύνοδο του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι του 2018, εκτός αν η κυβέρνηση σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση για το όνομα των Σκοπίων.

Τρίτον, να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να προκηρυχθούν εκλογές και ανάδειξη μιας κυβέρνησης με νωπή την ετυμηγορία του λαού τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για τα κοινωνικά.

Τέταρτον, αν όλα αυτά δεν γίνουν να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα της Μακεδονίας, για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός για το θέμα.

Πέμπτον, Για οποιαδήποτε περίπτωση, συσπείρωση όλου του ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδας, γύρω από την ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.

 

 

 

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 4 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  ΣΑΝ says:

  Σαν να τα λεει-γραφει καλα ο εκπαιδευτικος κ. Βασιλειαδης , με μονη ισως βεβαιοτητα για υλοποιηση των προτασεων του-αν δεν πραγματοποιηθουν ολα τα αλλα- την παραιτηση του κ. Προεδρου της Δημοκρατιας για να προκηρυχθουν βουλευτικες εκλογες και εκλογες για νεο Προεδρο της Δημοκρατιας. Παντως καποιος Ελλην θα δοξασθει με την περιπτωση των Σκοπιων.Φαινεται πια οτι λαθος υπελογισαν οσοι το σχεδιασαν -οπως το σχεδιασαν και το οργανωσαν-οπως το οργανωσαν, μετα την ”εμπλοκη” των Ελληνων στα συλλαλητηρια και της Ιεραρχιας της Εκκλησιας της Ελλαδος στην υποστηριξη τους . Να μη παμε για μαλλι και βγουμε κουρεμενοι ,εστω και χωρις εθνωφελη Συμφωνια.

 2. 2
  Στέφανος says:

  Δε θυμάμαι η αλήθεια…
  Είσαστε υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ;

 3. 3
  ΜΑΡΙΑΝΘΗ says:

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ… ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ 300ΚΟΣΙΟΙ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

  • 3.1
   Στέφανος says:

   Κοιτάξτε κυρία Μαριάνθη μου πως έχει το πράγμα..
   Επειδή η έννοια της Λαικής κυριαρχίας είναι εντελώς παρωχημένη όπως το πασοκ, θα σας πρότεινα να ανακαλύψετε νέους και τρέντι όρους της σχετικής δημοκρατίας του πλανήτη, που στηρίζονται στην αρχή της πλειοψηφίας για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειοψηφιών…
   Μπερδεμένα πράγματα ε;
   Να κάτι τέτοια παλαβά εφευρίσκει η ρημάδα η δημοκρατία και καταλήγουν οι άνθρωποι, να κοιμούνται πασόκοι σοσιαλιστές και να ξυπνούν…χουντικοί!

 4. 4
  .- says:

  Θεωρίες.

  Τα τομάρια μόνο μετά από εθνική καταστροφή θα ξεκουμπιστούν, ψάχνοντας για ελικόπτερα μέσα στη νύχτα και ενώ θα έχουν ήδη κατασκευάσει ενόχους.

  Όπως είχε γράψει πριν λίγο καιρό ο Καλεντερίδης,

  http://www.anixneuseis.gr/?p=180889

  όπως είναι το σύστημα στην Ελλάδα (πρωθυπουργικό κλπ), μπορεί πραγματικά να οδηγήσει κάποιος τη χώρα στο βράχο και κανείς δε μπορεί να τον σταματήσει. Είμαι σίγουρος ότι ο καθήκης ο Τσίπας, μετά το δημοψήφισμα είχε πάνω στο τραπέζι και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ και απλά και κυνικά, επέλεξε αυτό που τον συνέφερε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Όταν ωριμάσει όμως το πράγμα κάποια στιγμή (πχ η δυσαρέσκεια προς την Ευρώπη, ξεπεράσει δημοσκοπικά το 50%), θα στήσει νέο δημοψήφισμα.

  https://kourdistoportocali.com/news-desk/soko-tsipras-sabotari-tin-ikonomiki-omalotita-ke-etimazi-dimopsifisma-gia-ti-drachmi/

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες


Φωτογραφία της ημέρας