Τιμή και δόξα στον ηρωϊκό θαυμαστή της Μελάνια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στάθης Παχίδης 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 07:15

Πέρα απ’ όσα έκανε στα πεδία των μαχών, ο 93χρονος βετεράνος της D-Day Τόμας Κάθμπερτ, άνδρας που τιμά τη λέξη και το φύλο, αξίζει τιμή και δόξα μεγάλη για το παράδειγμα που έδωσε, όταν βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα του πρωτοκόλλου και της ομορφιάς της γυναίκας του πιο ισχυρού άνδρα του πλανήτη  6

Ευθυτενής και υψαύχην, όσο του επιτρέπουν τα 93 χρόνια του, η μοίρα το έφερε να σταθεί μπρος σε ένα αναπάντεχο και περίεργο δίλημμα. Τι κι αν είχε περάσει πολλά στα 93 αυτά χρονάκια, τι κι αν είδε πόλεμο και μίση, τι κι αν ήταν κι αυτός ένα κομμάτι της Ιστορίας και είχε τιμηθεί γι’ αυτό… Στα 93 χρόνια του, είχε εμπρός του, από μοιραίο παιχνίδι της τύχης, την Ισχύ, τον πιο ισχυρό άνδρα του πλανήτη, και δίπλα το Κάλλος, τη σύζυγο του ισχυρού,  μια απαράμιλλα ωραία γυναίκα.

Τι να πέρασε από το 93χρονο μυαλό του, τι τον εξίταρε, ποιες σκέψεις και ποια ενδεχόμενα εξέτασε; Πώς να φερθεί, πώς να σταθεί και τι να πει μπρος στην Ισχύ και το Κάλλος, απτά και με σάρκα, εκεί μπροστά του στο ενάμιση μέτρο, αυτός ο βετεράνος της ζωής και του πολέμου;

Ο Ηρακλής, ο ήρωας της Μυθολογίας, μάλλον είχε πιο εύκολο και σίγουρα πιο σχηματικό δίλημμα ανάμεσα στην Αρετή και στην Κακία.

Ο Τόμας Κάθμπερτ, 93χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από το Έσσεξ, τιμημένος για τις πράξεις του κατά την D-Day, στον εορτασμό της 75ης επετείου της, απευθυνόμενος στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντ. Τραμπ και τη σύζυγο του Μελάνια επέλεξε να κάνει σμπαράλια τα σαβουάρ βιβρ και τα πρωτόκολλα: «Είναι όμορφη, έτσι δεν είναι;» είπε αυτολεξεί στον συμπαντάρχη προσθέτοντας: «Αν δεν ήσουν εσύ, κι αν ήμουν 20 χρόνια νεότερος… ».

Δεν αφορά καθόλου τι κατανόησε από τον λόγο και την επιλογή του βετεράνου το πορτοκαλόχρουν παγόνι της εξουσίας ή η έκπαγλος Πρώτη Κυρία. Το ρεπορτάζ μιλά για κάποια τυπικά προεδρικά κομπλιμέντα προς τον βετεράνο αλλά ποια σημασία έχει; Ο σοφός γέρων, διπλωματικά και ευφυέστατα μιλώντας στην καλλονή μέσω του προέδρου, κατέθεσε στέφανο όχι στο ανθρώπινο αλλά στο υπερβατικό, σ’ αυτό που ο άνθρωπος ποτέ δεν θα καταφέρει να δημιουργήσει (κι ας ματαιοπονούν γιατροί και αισθητικοί): στο φυσικό Κάλλος της Μελάνια. Προέδρους οι άνθρωποι κάνουν, θεές όχι. Ο Τόμας Κάθμπερτ επέλεξε στην οριακή στιγμή της διλημματικής συνάντησης να εκφράσει με γενναιότητα, με μεγαλείο ψυχής και ανδρεία τον άδολο θαυμασμό προς την Ομορφιά υπερασπιζόμενος την αισθητική, την πνευματικότητα του πόθου και κυρίως το θαύμα της ικανότητας του μυαλού να υπερισχύει της σωματικής αδυναμίας και του γήρατος.

Άλλο αν θέλεις κι άλλο αν μπορείς, γιατί πάντα θα υπάρχει ο τρόπος στο μυαλό και το δικαίωμα του καθενός να παραμένει ερωτικός και άρα ζωντανός, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Πέρα απ’ όσα έκανε στα πεδία των μαχών, ο Τόμας Κάθμπερτ, άνδρας που τιμά τη λέξη και το φύλο, αξίζει τιμή και δόξα μεγάλη για το παράδειγμα που έδωσε. ΥΓ: Μα να της πει μόνον «…είκοσι χρόνια νεότερος» το θηρίο!!!

Πηγή: Protagon.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα