ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΤΖΕ: Ως πρόβατον επί σφαγήν…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μετάφραση- επιμέλεια: Ευάγγελος Νιάνιος

[Ο Τζούλιαν Ασάντζε έκανε το χρέος του απέναντι στην ανθρωπότητα: έρριξε όσο φως μπορούσε σε αυτό το «βασίλειο του σκότους» που τρομοκρατεί Εθνη και λαούς και αφανίζει κράτη. Ο Ασάντζε κρατάει από τους μάρτυρες του Χριστού που όρθωναν το ανάστημά τους μπροστά σε πανίσχυρους αυτοκράτορες – τυράννους, από τον Κλάους φον Σταουφεμπέγκερ, τον Γιαν Πάλατς, τον άγιο Λουκά τον ιατρό, τον Κινέζο φοιτητή που στήθηκε μπροστά στο τανκ στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν. Πολλοί όμως είναι αυτοί που δεν έκαναν το χρέος τους απέναντί του. Και δεν εννοούμε τις ανυπόληπτες κυβερνήσεις του καιρού μας, όσο τους αυτοαποκαλούμενους πνευματικούς ανθρώπους και προπαντός τους δημοσιογράφους. Κανείς τους δεν αντιλήφθηκε ότι η ελευθερία του Ασάντζε αφορά πρωτίστως στην ελευθερία της ενημέρωσης. Σ’όλους αυτούς αφιερώνουμε τους στίχους του Γερμανού πάστορα Μάρτιν Νήμελερ:

«Οταν  οι Ναζί ήρθαν να πιάσουν τους κομουνιστές,

δεν μίλησα,

γιατί δεν ήμουν κομουνιστής.

Οταν συνέλαβαν τους σοσιαλδημοκράτες,

δεν μίλησα,

γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.

Οταν ήρθαν να πιάσουν τους συνδικαλιστές,

δεν μίλησα,

γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Οταν ήρθαν να με συλλάβουν,

δεν είχε μείνει κανείς να διαμαρτυρηθεί». Ε.Δ.Ν.]

Κλεισμένος σε μια πτέρυγα της πρεσβείας του Ισημερινού για σχεδόν επτά χρόνια, ο Aσάντζε πέρασε όλα τα στάδια της συνεχούς αποξένωσης μέχρι την απώλεια της ελευθερίας. Από κατάθλιψη σε κατάθλιψη, έφτασε τελικά στα όρια της άνοιας.

Οι σχέσεις μεταξύ του Aσάντζε και του προσωπικού της πολιορκούμενης πρεσβείας ήταν, τουλάχιστον, πολύ τεταμένες· το κλίμα εντός της διπλωματικής αντιπροσωπείας ήταν επιβλαβές, συχνά χαρακτηριζόμενο από βίαιες διαμάχες και αντίποινα εναντίον του Aσάντζε (κλείσιμο του Διαδικτύου, περιορισμός, αναγκαστικές υπογραφές σε περιοριστικές δεσμεύσεις κ.λπ.)

Όταν ο Ασάντζε άρχισε να ενδιαφέρεται για τα σκάνδαλα διαφθοράς του νέου προέδρου του Ισημερινού, κατηγορήθηκε από το διπλωματικό προσωπικό ότι ήταν πράκτορας της CIA, πριν αυτή τον ξεγράψει, σύμφωνα με μια καθιερωμένη παράδοση.

Άλλοι θα κατηγορήσουν τον Aσάντζε ότι χρησιμοποιήθηκε για να ξεκινήσουν κάποιες επιχειρήσεις υβριδικού πολέμου, όπως οι πολύχρωμες επαναστάσεις σε ορισμένες χώρες ή η φάρσα αυτή που οι δημοσιογράφοι της αυτοκρατορίας ανέφεραν ως «Αραβική Άνοιξη».

Το εξώφυλλο του βιβλίου που κρατούσε στα χέρια του ο Ασάντζε πριν συλληφθεί.

Μια έκθεση του πρεσβευτή του Ισημερινού στο Λονδίνο σχετικά με τις προσωπικές ενέργειες και την σωματική κατάρρευση του Aσάντζε αξιοποιήθηκε για να τερματιστεί παράνομα το πολιτικό άσυλο και να τον αποβάλουν.

Όποιο και αν είναι το υπόβαθρό του ή οι σχέσεις του με την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών ή τα Πέντε Μάτια, ο Τζούλιαν Aσάντζε είναι ένας από τους πρώτους που απολαλύπτουν τη γιγαντιαία μηχανή της ψεύτικης προπαγάνδας μιας αυτοκρατορίας που χτίστηκε εξ ολοκλήρου πάνω στη χειραγώγηση και το ψέμα.

Οι ψεύτικοι εκπρόσωποι του Κογκρέσου, Χίλαρι Κλίντον και το βαθύ κράτος, σχεδόν όλοι διεφθαρμένοι και εξοικειωμένοι με την πιο φιλοπόλεμη φατρία του διεθνούς σιωνισμού, μπορούν να χαίρονται τη “σύλληψη” του Αυστραλέζου. Φαίνεται όμως ότι ο τελευταίος έχει πιο εκρηκτικά μυστικά από αυτά που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, για ένα ή τον άλλο λόγο, τα Wikileaks απέφυγαν πάντα ορισμένες κόκκινες γραμμές, όπως τα ισραηλινά δίκτυα επιρροής στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, τη μεγάλη διαφθορά του στρατιωτικού συμπλέγματος των ΗΠΑ και τα μυστικά ταμεία της AIPAC.*

Στην πραγματικότητα, τα λίγα που έχουν αποκαλυφθεί για τον παγκόσμιο οργουελικό  ολοκληρωτισμό, που μεταμφιέζεται σε καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό, έθεσαν τέρμα στη χολυγουντιανή φαντασίωση ενός «ελεύθερου κόσμου», του οποίου οι πρακτικές είναι απείρως χειρότερες αθροιστικά από αυτές της Γκεστάπο, της NKVD , της Στάζι ή από όλων των δικτατοριών του Τρίτου Κόσμου που στιγματίζονται  από τα ΜΜΕ κατά παραγγελία. Με άλλα λόγια, η κατάρευση του λεγόμενου ελεύθερου κόσμου, ένας ευφημισμός που δεν επιβίωσε στο τέλος του πρώτου ψυχρού πολέμου και τις ήττες της αυτοκρατορίας στο Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν.

* Το AIPAC είναι ένα, από τα πολλά, φιλοϊσραηλινό λόμπι που εργάζεται στο Κογκρέσο και στην εκτελεστική εξουσία των ΗΠΑ. Το AIPAC έχει περισσότερα από 100.000 μέλη, δεκαεπτά περιφερειακά γραφεία και «μια τεράστια δεξαμενή δωρητών».

Πηγή: https://reseauinternational.net/le-cas-julian-assange/

Οι ΗΠΑ έχουν έτοιμο το κατηγορητήριο!

του Τζων Κυριάκου*

Στις 16 Νοεμβρίου, ο Βοηθός Αναπληρωτής του Γενικού Εισαγγελέα της Ανατολικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Βιρτζίνια αποκάλυψε τυχαία ότι ο Τζούλιαν Aσάντζε, συνιδρυτής των Wikileaks, κατηγορήθηκε για απροσδιόριστα ομοσπονδιακά εγκλήματα. Αυτές οι κατηγορίες δεν είναι ανακοινώσιμες.

Τζων Κυριάκου: Ο Ασάντζε αποκλείεται να έχει μια δίκαιη δίκη στις ΗΠΑ…

 

Η αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε σε μια άσχετη περίπτωση τρομοκρατίας και παιδικής πορνογραφίας. Απαντώντας σε ερώτηση των ΜΜΕ, ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας των ΗΠΑ ζήτησε από έναν δικαστή να κρατήσει τις κατηγορίες κατά του Aσάντζε απόρρητες, λέγοντας: “Λόγω της πανουργίας του κατηγορούμενου και της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε μυστικές τις κατηγορίες κατά Ασάντζε … Οι κατηγορίες πρέπει να παραμείνουν σφραγισμένες μέχρι τη σύλληψη του Aσάντζε.”

Υπάρχουν πολλές ανησυχητικές πτυχές σε αυτό το “ατύχημα”. Πρώτα απ ‘όλα, είναι είδηση ότι ο Aσάντζε κατηγορήθηκε για κάτι. Και οι κατηγορίες για κατασκοπεία είναι πολλές. Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει ότι ο Aσάντζε δεν είναι δημοσιογράφος και δεν δικαιούται τις προστασίες που απολαμβάνουν οι δημοσιογράφοι. Θα υποστηρίξει περαιτέρω ότι ο Aσάντζε έκανε ακριβώς αυτό που ο νόμος περί κατασκοπείας του 1917 περιγράφει ως κατασκοπεία: “Παροχή πληροφοριών εθνικής άμυνας σε αναρμόδιο άτομο”. (Υποστήριξα για χρόνια ότι ο νόμος περί κατασκοπείας είναι τόσο ασαφής ώστε είναι αντισυνταγματικός, αν και δεν έχει αμφισβητηθεί από το ομοσπονδιακό σύστημα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου).

Το πρόβλημα είναι πολύ ασυνήθιστο – άνευ προηγουμένου, μάλιστα – ένας ξένος υπήκοος (ο Aσάντζε είναι Αυστραλός) κατηγορείται για κατασκοπεία, ενώ δεν έχει κλέψει τις πληροφορίες. Είχε λάβει απλώς τις πληροφορίες, τις οποίες δημοσιοποίησε στη συνέχεια. Ο Aσάντζε λέει ότι ήταν απλώς δημοσιογράφος που έκανε τη δουλειά του και καμία διοίκηση δεν κατηγόρησε ποτέ έναν δημοσιογράφο για κατασκοπεία επειδή έκανε  τη δουλειά του.

Η δικαστίνα Λεόνι Μπρίνκενα περιμένει τον Ασάντζε…

Δεύτερον, αυτή η ακούσια αποκάλυψη επιβεβαίωσε ότι ο Aσάντζε κατηγορήθηκε στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια – το λεγόμενο “Δικαστήριο Κατασκοπείας”. Αυτό ακριβώς φοβόμασταν πολλοί από εμάς. Θυμηθείτε ότι κανένας υπερασπιστής της εθνικής ασφάλειας δεν αθωώθηκε ποτέ στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια. Η Ανατολική Περιφέρεια είναι επίσης γνωστή ως “Δικαστήριο πύραυλος” λόγω της ταχύτητας με την οποία διεξάγονται οι υποθέσεις. Δεν είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας; Χρειάζεστε περισσότερο χρόνο; Το αρχείο σας είναι ατελές; Ξεχάστε τα. Θα τα πείτε στο δικαστήριο.

Τρίτον, από καιρό πρόβλεψα ότι ο Aσάντζε θα αντιμετώπιζε τη δικαστικό Λεόνι Μπρίνκεμα, εάν τον παρέπεμπαν στην Ανατολική Περιφέρεια. Η Μπρίνκεμα ασχολήθηκε με την περίπτωσή μου, καθώς και για τον καταγγέλλοντα τη CIA, Τζέφρεϊ Στέρλινγκ.

Ασχολήθηκε επίσης την υπόθεση Eντουαρντ Σνόουντεν. Η Μπρίνκεμα είναι δικαστής που παίρνει             κεφάλια. Διορίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστικό σώμα από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν· προηγουμένως  ήταν ομοσπονδιακός εισαγγελέας. Αργότερα διορίστηκε πρωτοδίκης από τον Μπιλ Κλίντον, υπό την προστασία του πρώην Ρεπουμπλικανικού γερουσιαστή Τζων Γουόρνερ.

Η Μπρίνκεμα κυριολεκτικά δεν μου έδωσε την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Σε κάποιο σημείο, καθώς η δίκη πλησίαζε, οι δικηγόροι μου κατέθεσαν 70 αιτήματα, ζητώντας να αποχαρακτηριστούν 70 διαβαθμισμένα έγγραφα ώστε να μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δεν είχα άλλο ελαφρυντικό. Κλείσαμε τρεις ημέρες για ακροάσεις. Όταν φτάσαμε στην αίθουσα ακροάσεων, η Μπρίνκεμα είπε: “Επιτρέψτε μου να σας εξοικονομήσω πολύ χρόνο. Θα απορρίψω όλα αυτά τα 70 αιτήματα. Δεν χρειάζεστε καμία από αυτές τις πληροφορίες.» Η όλη διαδικασία κράτησε ένα λεπτό. Όταν έφυγα από την αίθουσα του δικαστηρίου, ρώτησα τον βασικό δικηγόρο μου τι είχε συμβεί. “Έχουμε χάσει την υπόθεση. Αυτό συνέβη. Τώρα, θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ”

Οι δικηγόροι μου διαπραγματεύθηκαν τελικά 30 μήνες φυλάκισης – αρκετά κάτω από τα 45 χρόνια που είχε αρχικά ζητήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επρόκειτο για την επίκληση ενοχής που καλείται “11C1C”· είναι μια διάταξη ακρογωνιαίος λίθος και δεν μπορεί να τροποποιηθεί από δικαστή. Την επικαλείσαι ή όχι. Τη δέχτηκε, αλλά όχι πριν να μου ζητήσει να σηκωθώ, δείχνοντάς με με το δάχτυλο και λέγοντας: “Κύριε Κυριάκου, μισώ αυτή την επίκληση. Είμαι δικαστής από το 1986 και ποτέ δεν είχα “11C1C”. Εάν θα μπορούσα, θα σας έρριχνα δέκα χρόνια. »Τα σχόλιά της ήταν απρεπή και οι δικηγόροι μου υπέβαλαν καταγγελία για παράβαση καθήκοντος εναντίον της. Αλλά αυτή είναι η Μπρίνκεμα. Ετσι είναι.

Ο Τζούλιαν Aσάντζε δεν έχει καμία πιθανότητα δίκαιης δίκης στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια. Το μόνο που μπορεί να τον σώσει είναι η εξαίρεση των ενόρκων. Από τεχνική άποψη, η εξαίρεση των ενόρκων είναι παράνομη. Αυτό συμβαίνει όταν οι ένορκοι αθωώνουν τον κατηγορούμενο, όχι επειδή ο κατηγορούμενος είναι αθώος, αλλά επειδή ο ίδιος ο νόμος είναι λάθος. Ο νόμος περί κατασκοπείας είναι λάθος. Ο Ασάντζε είναι δημοσιογράφος. Δεν έπρεπε ποτέ να κατηγορηθεί για έγκλημα. Αν και ο δικαστής που θα διοριστεί μπορεί να διαφωνεί, οι ένορκοι μπορεί να έχουν αντίθετη γνώμη. Και θα έπρεπε.

*Ο Ελληοαμερικανός Τζων Κυριάκου είναι πρώην πράκτορας της CIA και πρώην ανώτερος ερευνητής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα για κατασκοπεία και έζησε 23 μήνες στη φυλακή επειδή αντιτάχτηκε στο πρόγραμμα βασανιστηρίων της κυβέρνησης Μπους.

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: https://www.les-crises.fr/julian-assange-naura-jamais-un-proces-equitable-aux-etats-unis-par-john-kiriakou/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα