“ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ “.

8/11/17 | 0 | 0 | 1,510 εμφανίσεις

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το βιβλίο θεωρείται ένα βιβλίο-σταθμός, τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τους ίδιους τους ειδικούς επιστήμονες, ένα από εκείνα τα βιβλία που άφησαν εποχή παραμένοντας πάντοτε επίκαιρα. Ο συγγραφέας του, ο Steven Weinberg, ίσως ο μεγαλύτερος εν ζωή φυσικός, ανήκει σε εκείνη την παλιά στόφα επιστημόνων που έχουν βαθιά γνώση της επιστήμης τους. Κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ για τις εργασίες του στη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων, έχει ταυτόχρονα στο ενεργητικό του βιβλία αναφοράς τόσο για τη σωματιδιακή φυσική όσο και για τη βαρύτητα και την κοσμολογία, κάτι που ίσως κανένας άλλος φυσικός δεν έχει καταφέρει μεταπολεμικά.

Το βιβλίο είναι το πρώτο που αναφέρθηκε στην ιστορία του αρχέγονου σύμπαντος, πείθοντας ειδικούς και μη ότι όχι μόνο αυτό θεωρείται δυνατό αλλά ότι «δουλεύει» και μάλιστα αρκετά ικανοποιητικά. Και μόνο για αυτόν τον λόγο, πρέπει να διαβαστεί από όλους όσοι έχουν ενδιαφέρον να μάθουν ποια είναι η Ιστορία μας.

“Είναι συναρπαστικό να μπορείς να περιγράψεις τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σύμπαν στο τέλος του πρώτου δευτερολέπτου, ή του πρώτου λεπτού, ή του πρώτου έτους. Αποτελεί απόλαυση για έναν φυσικό να είναι σε θέση να εξετάζει τα πράγματα αριθμητικά, εκτιμώντας ότι σε συγκεκριμένο χρόνο η θερμοκρασία, η πυκνότητα και η χημική σύσταση του σύμπαντος είχαν συγκεκριμένες τιμές. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε ακόμη αρκετά σίγουροι όταν μιλάμε για αυτά τα θέματα, αλλά είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πλέον εκφέρουμε γνώμη για το πρώιμο σύμπαν, έστω και με κάποια επιφύλαξη. Αυτήν ακριβώς τη συναρπαστική εμπειρία θέλω να μεταφέρω στον αναγνώστη.” γράφει ο ίδιος ο Weinberg στον πρόλογο του βιβλίου.

Πρόκειται λοιπόν για την ιστορία της πιο σημαντικής και συναρπαστικής φάσης του αρχέγονου σύμπαντος. Ταυτόχρονα, πραγματεύεται και την ιστορία της πιο σημαντικής και συναρπαστικής φάσης της ίδιας της ύλης, καθώς τα συστατικά της, τα ίδια τα στοιχειώδη σωματίδια, δεν είχαν πάντοτε τη μορφή που έχουν σήμερα αλλά ακολούθησαν και αυτά διαρκείς μετασχηματισμούς και μεταλλάξεις.

Η θεωρία της μεγάλης έκρηξης και η περιγραφή των πρώτων τριών λεπτών της δημιουργίας ξεδιπλώνονται αριστοτεχνικά στις σελίδες αυτού του βιβλίου αλλάζοντας μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν.

Εκδοτικός Οίκος Ροπή
ISBN 978-618-5289-16-4
Τίτλος ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ
Υπότιτλος Μια σύγχρονη άποψη της προέλευσης του σύμπαντος
Τίτλος Πρωτοτύπου The first three minutes
Γλώσσα Πρωτοτύπου Αγγλικά
Γλώσσα από την οποία έγινε η Μετάφραση Αγγλικά
Συγγραφέας (Ελληνικά) Στήβεν Γουάινμπεργκ
Συγγραφέας (Λατινικά) Steven Weinberg
Μεταφραστής Γιάννης Καρακώστας
Άλλοι Συντελεστές
(Σημειώστε Και Ιδιότητα)
Θέμα (Γενική Κατηγορία π.χ. Μυθιστόρημα, Ποίηση) Εκλαίκευση Επιστήμης (Φυσική, Κοσμολογία)
Τιμή Πώλησης € 15 €
Με ή Χωρίς ΦΠΑ 15,9 €
Συντελεστής ΦΠΑ% 6%
Μήνας / Έτος 1ης Έκδοσης 03/11/2017
Μήνας / Έτος Τρέχουσας Έκδοσης 03/11/2017
Αριθμός Έκδοσης
Είδος:   Βιβλίο,  Άλλο Βιβλίο
Εξώφυλλο

(Σκληρό, Μαλακό, Πανόδετο..)

Μαλακό
Αριθμός Σελίδων 204
Διαστάσεις (Ύψος X Πλάτος) Cm 14Χ21
Βάρος (gr)
Ονομασία Σειράς CLASSICS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Category: Βιβλιοκρισιες

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων
Εφημερίδες


Φωτογραφία της ημέρας